România le-a dat un șut în fund. Toma și Vânătoru

Sunt unii care dau vina pe străini pentru starea precară a României. E un fals. Cei care fac cu adevărat rău acestei țări sunt chiar românii. Din prostie.

Cel mai recent, dureros și adevărat exemplu se petrece în ultimele ore la noi, la Buzău. Cercetătorul Costel Vânătoru și primarul C-tin Toma sunt cei doi buzoieni care au luptat cel mai mult în ultimii doi-trei ani pentru înființarea Băncii de Gene la Buzău.

Vânătoru și Toma, astă vară, vorbindu-le buzoienilor despre importanța Băncii de Gene pentru prezervarea soiurilor românești

Vânătoru a venit cu ideea și cunoștințele, Toma cu popularizarea proiectului, terenul din Crâng al Urbis Serv și lobby-ul asupra decidenților de la București. Amândoi au făcut cărare spre București și au petrecut zeci de ore la telefon pentru a urni lucrurile.

Li s-au adăugat și alții, îndeosebi deputatul Păle și, apoi, ministrul Daea.

Din păcate, când proiectul – numit inspirat Tezaurul Vegetal al României – părea pus pe roate s-au găsit alți români, în frunte cu ministrul PNL al Agriculturii, care să-l distrugă.

Momentul instalării panoului cu Banca de Gene la sediul Urbis din Crâng

Vânătoru a fost dat aseară afară de la Banca de Gene. Când a aflat l-a sunat imediat pe Toma, partenerul său în acest proiect. Cei doi s-au căinat reciproc toată noaptea. N-au pus geană pe geană. Au înroșit telefoanele, au sunat peste tot. Degeaba.

Conluzia a dat-o azi la prânz, ajutorul lor, Dănuț Păle. „Nu e alt popor, precum cel român, care să-și facă atât de mult rău sie însuși”.

N-au spus-o public, dar cu siguranță că lui Toma și Vânătoru le trece prin cap în aceste ore și zicerea: „Nu merită, bă, să faci nimic aici!”.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.


Tablouri canvas personalizate - Livrare Gratuita in Buzau
loading...

12 comentarii la „România le-a dat un șut în fund. Toma și Vânătoru

 • Cred ca toate aceste acțiuni vor fi de fapt un ajutor pentru dl. Toma; multi dintre cei care inca nu erau dumiriti de poziția penel iștilor, se vor înverșuna acum! Cel putin, ma bucur ca si-au aratat adevăratele intentii! Hai, lasati-ne!

 • Este pacat,pentru că dl.VANATORU este o capacitate și o somitate pentru Romania,in orice tara din lume ar fi fost pretuit la adevarata valoare.Asta dovedeste ca cei care ne conduc nu vor oameni STĂLUCIȚI.Să le fie rusine!

 • Tara de cacao!

 • Cine iese in strada pt Vânătoru la Buzău, că văd că mulți vorbim și nu facem nimic. Ieșiți în stradă

 • Exista numerosi semeni care ar dori sa faca multe alte lucruri simple si de bine pentru comunitate. Nu o pot face avand in cale retele de birocratie, pile, relatii, nepotism. Probabil, cazul de fata, apare in presa ca un paravan in spatele caruia se desfasoara actiuni de nedescris, sau de nestiut generate de modelul ocuparii si mentinerii puterii pe aceste meleaguri.

 • Nu pot să cred că urmașii marelui om politic I. Brătianu – un exemplu de gândire liberă, pozitivă, în folosul societății, creatorul economiei noastre moderne – ar putea face o gafă impardonabilă de a distruge foarte buna inițiativă a autorităților privind Banca de gene… Cred că nu are importanță cărui partid aparține meritul dar să renunți la munca și valoarea unui om ca dl. Costel Vânătoru e curată sinucidere politică a PNL – ului… Din acest colț de pagină fac apel la liberalii pe care i-am votat dar și la Președintele Klaus Iohannis – tot liberal – de a înlătura această decizie pentru care întradevăr s-au zbătut mulți oameni din Buzău și care e benefică întregii țări !

 • Cimitirele sunt pline de oameni de neinlocuit.
  Nici o functie nu este pe viata, un suflu nou combinat cu energia tineretii nu are cum sa dauneze.
  Buzaul va merge inainte (poate chiar cu mult mai bine) si fara Toma.

 • După 20 de ani de Bosco-Bârlism, eu n-aș da vrabia din mână pe cioara de pe gard.

 • Nu Banca a renuntat la Vanatoru, ci Vanatoru a renuntat la Banca. Vanatoru dorea la Banca dar doar daca e director sa fie el seful suprem si incaseze indemnizatii grase. Dupa ce s-a stabilit ca n-are competente de a fi director, el a ales sa se intoarca pe postul de la Institut unde avea postul rezervat si blocat de catre prietenul sau tocmai pentru situatia in care o sa o dea in bara la Banca. A hotarat singur ca e mai caldut postul vechi printre prieteni, mai ales ca mai are putin si se pensioneaza special.

 • DESPRE CARE BANCA VORBITI FRATILOR ??? , DESPRE AIA DE PE HARTIE ???, UNDE ESTE ACESTA BANCA ???

 • Asta este o Românie normală?

 • Nu, Romania normala e aia in care salariile mai mici de 2000lei/luna nu sunt impozitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.