Romașcanu: „Astea nu sunt erori, e manipulare. Inadmisibil!”

Liderii PSD se despart de sondajele de opinie din România.

Aseară la TVR, Marcel Ciolacu a declarat că „pentru alegerile ce vor veni PSD nu va mai face sondaje și nici nu va mai plăti pentru exit-poll-ul de la ora 21.00. Ce rost mai are dacă dna Firea a fost dată la 10 procente în spate, iar după numărarea voturilor au rămas doar 4 ?”

Astăzi și Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, a avut o declarație în care a mitraliat sondajele.

„Să facem un umil apel la memorie. Pe 31.08.2020, un sondaj IMAS plătit de Europa FM a anunțat: PNL – 33.6%, PSD – 20.8%, USR-PLUS – 18.3%. La o lună distanţă, Biroul Electoral Central a validat rezultatele alegerilor locale din 27 septembrie. Scorurile generate de votul românilor au fost următoarele: PNL – 34.58%, PSD – 30.34%, USR-PLUS – 6.58%”

„Deci, PSD a fost cotat de IMAS cu aproape 10 procente mai jos decât în realitate. O eroare inadmisibilă pentru casele serioase de sondare. Dar, ce-i mai ciudat în sondajele IMAS nu-i asta. Ci faptul că, dacă am da crezare sondajelor tip momeală, USR-PLUS ar fi pierdut, în luna de la sondaj şi până la alegeri, 12 procente. Sunt primul care admite că prestaţia USR-PLUS a fost dezastruoasă la locale. Dar chiar să reuşeşti să pierzi aproape 12 procente în 30 de zile este o contraperformanţă imposibilă statistic şi electoral în condiţiile în care scandalurile referitoare la USR-PLUS au fost modeste”.

Romaşcanu crede că „scopul acestor manipulări este de a dezamăgi electoratul PSD, de a-l ţine în casă, de a demobiliza echipele de campanie. Se mizează pe o propagandă stalinistă pentru obţinerea unui efect de demobilizare. Doar că rezultatele acestui efort nu fac altceva decât să decredibilizeze casele de sondare care se ţin de şotii”.

Citește și:

loading...

2 comentarii la „Romașcanu: „Astea nu sunt erori, e manipulare. Inadmisibil!”

  • Manipulari ordinare. Tv minte, sondajele mint. Vai de noi!

  • Ia te uita cum a descoperit si Ciolacu “adevarurile” din “sondaje” abia acum!Vorbeste cu tupeu si nesimtire de minciuni si manipulari, tocmai ei care prin MINCIUNI si MANIPULAR au distrus Romania si pe romani. Dispareti naibii odata de pe scena politica!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.