Romașcanu, ce poză! Cu președintele în dreapta și prim-ministrul în stânga

Fotografie de colecție pentru buzoianul Lucian Romașcanu, ministru al Culturii și președinte PSD Buzău.

Cu președintele Maia Sandu în dreapta și prim-ministrul Rep. Moldova – Natalia Gavrilița în stânga.

Alături de poza de mai sus, buzoianul a mai scris pe facebook câteva rânduri, deloc ascunse, despre unirea cu „frații noștri”:

„Să ne ajute Dumnezeu să facem ce am visat aceste zile!”

„Atunci când nu se va putea altfel, precedentul căderii zidului Berlinului e un reper istoric care ne e în memorie!”

Dincolo de Prut, Romașcanu s-a fotografiat și cu frumoasa și talentata soprană Valentina Naforniță (care cântă pe marile scene de operă ale Europei).

Citește și:

loading...

4 comentarii la „Romașcanu, ce poză! Cu președintele în dreapta și prim-ministrul în stânga

 • Domnule ministru, era tare bine dacă le invitați la o … cofetărie !

 • Într-adevăr, precedentul căderii zidului Berlinului este un reper istoric, numai că n-ar fi fost posibil fără acceptul URSS-ului. Și cum noi am rupt orice relație cu moștenitoarea URSS-ului n-avem decât să visăm la o repetare a precedentului. Mai probabilă este revenirea României în sfera de influență rusească, că am văzut câte parale face „parteneriatul strategic”. Dacă chiar contam pentru „partenerul euroatlantic” în 15 ani de zile aveam dați în folosință 1.500 km de autostradă. Măcar 100 de kilometrii pe an. Nu s-a investit mai nimic, ba din contră, s-a jefuit la greu chiar de către „partenerul strategic”. Deci, să nu ne mire când ne vor vinde rușilor pentru o altă zonă mai profitabilă de jefuit.

 • Hitler a insistat ca francezii sa semneze capitularea de la inceputul celui de-al Doilea Razboi fix in trenul unde i-au obligat ei pe nemti, in Primul, sa o faca. D-aia Macron insista cu neumilirea Rusiei, acum. Pentru ca istoria se repeta iar noi suntem atat de „frati” cat sunt nemtii cu austriecii, turcii cu cipriotii, francezii cu belgienii, englezii cu irlandezii si scotienii, nordicii intre ei si tot asa. La ce dracului iti mai trebuie unire cand economia e mondiala? Gargara pentru fraieri, identica cu aia pentru incalzirea globala dar nimeni vad ca nu se intreaba cat de ecologice sunt acele imense combinate ucrainiene, sau agricultura lor, desi se pare ca ne concureaza, fara a respecta insa regulile noii oranduiri de marmelada trasexuala. Maia ar dori si cu sufletul in Rai si cu gaz rusesc la pret de „frati”. Sa ma scuzati, dar „fratii” nostri-s cam „curve” care exporta fix doar mere si vin. In Rusia.

 • De ce am vrea unirea cu o tara a carei populatie, in majoritate, nu se considera a fi romaneasca? De ce am vrea sa aducem in granitele noastre 290.000 de rusi si ucraineni? (nu dati cu pietre, pot intelege drama oamenilor din Ucraina si rezonez cu trairile lor insa Ucraina, ca tara, ne-a fost intotdeauna ostila si nu cred ca e cazul sa ne topim de grija ei ).

  Basarabenii sunt interesati de Romania pana obtin pasapoartele romanesti care, pentru ei, sunt cheia plecarii si ramanerii in Occident fara dureri de cap.

  Ca Statul Roman a fost si este condus de niste fanfaroni, asta e clar. Ca in ultimii 30 de ani, in loc sa investeasca MASIV in educatia in limba ROMANA a copiilor si tinerilor din Basarabia, a cheltuit banii pe electricitate gratuita oferita Republicii Moldova (si alte rahaturi numite „imprumuturi nerambursabile”, care erau de fapt bani de praduit pentru fanfaronii de la Chisinau) este iarasi un fapt.

  Una peste alta, nimeni de la Bucuresti nu a avut macar minima inteligenta de a copia ce face Budapesta in Transilvania, asadar nu cred ca o unire a Rep. Moldova cu Romania ar fi oportuna acum.

  Romascanule, lasa pozele cu gagicile alea, foloseste-ti capu’, fa un program de investitii in educatia copiilor si tinerilor basarabeni IN SPIRIT ROMANESC si abia apoi ai dreptul sa speri la o eventuala unire. Dar e drum lung pana departe si nici nu cred ca ai asemenea capacitate.

  Fara legatura : Romascanu are 2 metri sau doamnele de la varful Rep. Moldova au 1.45 ? Nu c-ar avea importanta, de can-can asa….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.