Romeo Lungu, PSD Buzău: „Vrem să includem transhumanța în patrimoniul UNESCO”

loading...

5 comentarii la „Romeo Lungu, PSD Buzău: „Vrem să includem transhumanța în patrimoniul UNESCO”

 • În 2016 aproape le limitaseră prin lege dreptul de a deține câinii necesari* acestor activități, acum îi bagă în UNESCO, când mai sunt câțiva ciobani și văcari.
  Beneficiile ni le exprimă Romică, în două cuvinte: ”mediu și cultură”. Și POATE ceva stimulare economică. Mai exact CUM și punctual cu vreo 3-4 exemple e stimularea, nu știe nepotul să spună, până acolo a plătit bilet.
  * Stâni, cirezi întregi de dulăi mișună autoritar în localitățile limitrofe municipiului, de ăia nu-i doare capul, nu scoate nimeni vânătorii la exerciții în aer liber, până când îi vine la vreunul (sper că o rudă cu ăștia din politică!) în minte să facă ciclism sau joging pe coclauri și să-l găsească sub formă de rahat de câine după aia. Și nici atunci nu cred să-i ducă mintea să facă ceva, poate doar sufletul.
  Stat cu legi nefuncționale (fără norme de aplicare), anacronice (cine să le actualizeze? Avrămescu cel de ronduri Veghetor câte 4 ani?), neaplicate ori aplicate discreționar (”păi suntem degeaba șmecheri și piloși?!?”) și ei se UNESCO pe ei. Despre celelalte 9 state din hora aplicanților, nu-mi pasă!

  Răspunde
 • Transhumanta exista cam în toate statele Europei,nu este ceva strict specific numai Romaniei.O astfel de lege ar fi doar simbolica,nu ajuta însă cu nimic păstrării transhumantei.Ar trebui date niște împrumuturi fără dobânda mare de către stat pt a se construi niște case tip pt ciobani ,la munte,unde isi stabilewc stanile,cu mici stații de prelucrare a laptelui,și stână înconjurată de gard plasa.Asa sunt și în Franța,Spania,Italia.

  Răspunde
 • S-a suit scroafa-n copac! Uite așa mai depășim ceva!!

  Răspunde
 • Na poftim, pentru ce plătim cu sudoarea noastră statutul de Dumnezeu al unui deputat român: ca sa se strofoace sa bage transhumanța in patrimoniul nu știu care !

  Întâi, ipocriților, asigurați-vă că acelor ciobani nu le omoară ursul cate 20 de oi/tura, că sigur de asta-i doare mai tare !

  Apoi, toată zona aceea din „geoparc” e accesibila mai ales calare pe măgar, la fel si accesul catre majoritatea obiectivelor turistice din acest amarat de judet sau alde Unesco nu primesc cu asfalt, cu de-astea ?!

  Răspunde
 • Mai Lungule,suntem noi satui de „transhumanta politica” a partidelor,cu care ati zapacit electoratul.Ia lasati voi oile in pace,ca intarca si astea cand o sa apareti voi la ….”pascu”.La „pascut” de fraieri si naivi,care sa va mai voteze odata!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.