„Rondul de la Spătaru va fi extins!” Se rezolvă o problemă mare pt. tiruri

Deputatul PNL de Buzău, Gabriel Avrămescu, a anunțat azi o nouă veste bună pentru șoferi în privința rondului de la Spătaru.

„Specialiștii în amenajarea drumurilor, au reanalizat zona și au hotărât extinderea intersecției cu încă 200 mp, pe locul rămas liber după demolarea fostului punct de observație al Poliției Române, cunoscut de buzoieni ca “Borcanul”.

Aici se va interveni. Tirurile (și celelalte autovehicule) care vin dinspre Buzău și vor să ajungă la Hanul lui Țintă (către Ploiești și Brașov) nu vor mai face toată această întoarcere periculoasă („ac de păr”)

Avrămescu: „Așadar, intersecția, care, până nu demult, era foarte periculoasă, va beneficia nu doar de un sens giratoriu, ci, cel mai probabil, chiar și de o bandă separată pentru dreapta.

Astfel, tehnic vorbind, lărgirea racordului de virare la dreapta, din DN2B în DN2 E85, va facilita accesul în intersecție al mașinilor de mare tonaj.

Extinderea sensului are dublu scop, respectiv accesul mai rapid și în siguranță al tirurilor, în special, și protejarea asfaltului, nemaifiind nevoie de răsucirea în loc a roții.

Lucrarea de amenajare a drumului, executată de CNAIR, a început în decembrie anul trecut odată cu demolarea borcanului, sensul giratoriu provizoriu fiind funcțional, la începutul lunii aprilie anul curent.

Avrămescu și-a asumat rezolvarea problemei din intersecția de la Spătaru

După avizul poliției rutiere pentru noua soluție tehnică de amenajare a intersecției, acostamentul va fi amenajat cu sistem rutier complet, astfel că, la final, va exista mai mult spațiu pentru sistematizarea intersecției. Constructorii estimează aproximativ 10 zile pentru executarea lucrărilor.

loading...

2 comentarii la „„Rondul de la Spătaru va fi extins!” Se rezolvă o problemă mare pt. tiruri

  • FELICITARIII…. O IDEE FOARTE BUNA!!!

  • Faceti un rond si la inersectia Aleii Industriei cu Strada Pogonele!!!!!! Este ruleta ruseasca !!! Nu vezi dupa colt ce vine de pe soseaua Spatarului, trebuie sa traversezi 4 benzi!!!! Asteptam sa fie vreun accident ca sa luam vreo masura?????

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.