Roșioru cu mularii. Pe drumul caznei către vârful muntelui Athos. Mesaj către buzoieni

În fiecare an, cel puțin o dată, Silviu Roșioru, consilier local municipal, merge în Grecia la Muntele Athos.

E cunoscut printre călugării schitului românesc de la Prodromu, unde face și mici acte de caritate.

Vizita la Athos cuprinde și drumul caznei până pe Athon (2033 m), vârful Muntelui Athos, dar și spovedania la părintele Iulian Lazăr (91 de ani), „unul dintre cei mai mari duhovnici români, o icoana a calugărului bătran, încărcat de roade coapte, vrednice de a fi culese de cei mai tineri”.

Anul acesta, pe fondul acuzelor, reale sau inventate, și loviturilor încasate de clerul BOR, Roșioru a ținut să transmită un mesaj către ierarhi, preoți și simpli credincioși:

Mesaj de pe Muntele Athos

In calitatea mea de fiu al Bisericii Ortodoxe Romane, fac un apel la pace si unitate catre toti membrii acesteia: ierarhi, clerici si simpli credinciosi.
In ultima vreme, Biserica Ortodoxa Romana a fost zguduita de numeroase scandaluri cu privire mai ales la moralitatea clerului. Multe dintre subiecte au fost mediatizate excesiv, transformate poate fortat in breaking news, altele au fost intamplari adevarate, din care trebuie sa invatam cu totii. Cred ca si implicarea in politica a Bisericii Ortodoxe Romane a contribuit la dezechilibrul prin care trece acum.
Insa pentru mine, locul Bisericii in care au crezut stramosii mei ramane neschimbat, pus la loc de cinste in constiinta mea. Scandalurile in care este tarata Biserica nu pot lovi in importanta acestei institutii sacre. Insa categoric este nevoie de o reforma a vietii religioase, de reinnodarea legaturilor clerului cu credinciosii, de o schimbare in atitudinea preotilor si a ierarhilor. Am incredere in semnalele de revigorare spirituala date de Patriarhia Romana si de Sfantul Sinod. Sper ca in scurt timp, prin dorinta de pace si unitate care ar trebui sa anime deopotriva pe clerici si pe laici, sa se produca o revigorare a vietii religioase in Romania.
Cu cele mai bune ganduri, rugaciune si speranta, va invit a ne ruga impreuna pentru cei ce au cazut in pacat cu voia sau fara voia lor si sa ramanem neclintiti in drumul nostru spre mantuire.
Silviu Rosioru, Consilier municipal Buzau

Citește și articolul: Toma: „Să mulțumim armatei pentru că rezolvăm criza locurilor de veci din Buzău”. Iată cum și unde 

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.