Roșioru, scrisoare deschisă către Toma: „Lăsați festivalurile și războaiele personale! Asfaltați străzile!”

Aflat într-un perpetuu schimb de replici cu primarul Toma, transformate adesea în atacuri la persoană, consilierul PSRO Silviu Roșioru a redactat o scrisoare deschisă către șeful din Palatul Comunal. Pe scurt, Roșioru îi cere primarului, de astă dată într-o manieră decentă, să pună accent pe asfaltarea străzilor și mai puțin pe organizarea de festivaluri și de „războiae personale” precum cele cu Compania de Apă și cei 250 de polițiști locali de la pază. În schimb, primarul Toma îl acuză de fiecare dată pe Roșioru că s-a pus la dispoziția „partidului Compania de Apă”. Dar iată mesajul lui Roșioru:

„Buzoienii au nevoie ca autoritatile pe care le-au ales sa inceapa sa faca acele lucruri care le-au fost promise in campanie si care astazi, la aproape un an de mandat al noii administraţii, lipsesc cu desavarsire. Toata lumea asteapta condiţii pentru o viata mai buna, locuri de munca, asfaltarea străzilor si locuri de parcare.

Ma adresez primarului Constantin Toma, care, in loc sa fie motorul ieşirii Buzăului din starea jalnica in care se afla, a devenit simbolul scandalului si al încălcării legii si ne demonstrează in fiecare zi ca nu face nimic pentru binele buzoienilor, ci doar pentru binele propriu.

Domnule primar, noi, consilierii locali din Buzău, care avem legitimitatea data de votul popular, nu mai dorim sa fim atraşi, din cauza intereselor dumneavoastră, in decizii penale. Ati concediat ilegal de doua ori, sute de poliţişti locali, folosindu-va de acte inventate, iar justiţia, pe care ati atacat-o, v-a spus tot de doua ori ca ati incalcat legea. Grav este ca acum, după ce ati reziliat contractele poliţiştilor înainte de pronunţarea instanţei si de expirarea contractelor, ati angajat la scoli firme private. Concluzia este ca la buget nu se mai primesc bani din activitatea poliţiştilor, ci plătim din bugetul local firmele private.

Nu e corect sa suportam noi consecinţele războiului personal pe care il duceţi cu Compania de Apa, război care ascunde interese private. V-a spus-o domnul Florescu, v-o spun si eu. Ati pierdut toate procesele cu aceasta companie nu pentru ca nu ati avea jurişti buni, ci pentru ca manevrele dumneavoastră sunt clar ilegale. Ne-ati demonstrat saptamana trecuta ca sunteti in stare sa giraţi măsluirea unui vot public, dat de Consiliul Local, in cadrul unei şedinţe filmate! Pana unde puteti întinde şirul ilegalităţilor, domnule primar? Va auzim zilnic spunând ca ati făcut economii la buget. In realitate, dumneavoastră finanţaţi ilegal evenimentele Armatei si organizaţi tot felul de festivaluri cu miliarde de lei. Incetati sa exercitaţi presiuni asupra aparatului de specialitate al Consiliului Local si asupra consilierilor, pentru ca nu faceţi decât sa ii puneţi in postura de a comite ilegalităţi pentru dumneavoastră, dar cu responsabilitatea lor personala. Nu mai vrem sa acceptam măriri ale preţului gigacaloriei, pentru ca profitul sa ii bagati in festivaluri si in alte afaceri. Buzoienii simpli nu isi vor permite sa plateasca la iarna facturile la RAM doar pentru ca dumneavoastră sa aveţi bani la dispoziţie pentru evenimente si protocol.Va rog sa incercati sa faceţi la fel ca si in cazul afacerii Centrului de Excelenta in fotbal, pe care v-am avertizat sa nu o parafaţi si ati revenit asupra deciziei iniţiale.

Ne dorim sa începeţi, macar de acum inainte, sa lucraţi pentru acest oraş si nu numai pentru binele dumneavoastră. Asfaltaţi străzile, ca lumea nu mai suporta minciunile de pe Facebook si realitatea dura a gropilor din asfalt. Orientaţi banii buzoienilor spre obiective necesare, nu spre festivaluri, firme prietene si firme private de paza. încercaţi sa promovaţi respectarea legii in Consiliul Local. Puneţi punct disputelor personale si păguboase pentru bugetul public. Nu aveţi nevoie de super consultanţi si de case de avocatura pentru a face toate acestea. Este suficient sa va schimbaţi intenţiile si practicile. Daca faceţi asta, va asigur ca va puteti recâştiga sprijinul consilierilor PSD, care nici ei nu va mai susţin proiectele, nu veţi mai fi părăsit de angajaţi si nu veţi mai pierde procese pe banda rulanta. Va rog respectuos sa va reamintiţi jurământul pe care I-ati depus aici, in Consiliul Local si, începând de astazi, sa incercati sa il respectaţi. Toţi consilierii locali, indiferent de culoarea politica, v-arfi recunoscători.

Cu deosebit respect,

Silviu Rosioru, consilier local in Consiliul Local al Municipiului Buzău”

loading...

2 comentarii la „Roșioru, scrisoare deschisă către Toma: „Lăsați festivalurile și războaiele personale! Asfaltați străzile!”

  • CORECT.

  • nimic bun de la Toma! scandalagiu,nevrozat,rau pur si simplu! un om care distruge si manelizeaza orasul! ne-am saturat!
    PSD se aude? NE-AM SATURAT! Luati clownul si lasati-ne!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.