Rugăminte a șoferilor din Buzău pentru primarul Toma referitoare la zona Bariera Ploiești

În ultima perioadă s-au înmulțit solicitările șoferilor din Buzău adresate primarului C-tin Toma referitoare la zona Bariera Ploiești.

„Este vorba cel puțin de această porțiune din dreptul Integral și a unității militare. Acest sector de drum se îngustează și nu mai încap două mașini pe același sens. Îi adresăm domnului primar rugămintea de a lărgi un pic strada. Se poate lesne face acest lucru, trotuarul este suficient de larg pe ambele laturi. O dată cu deschiderea Kauflandului, înțelegem că urmează și un Lidl, valorile de trafic din această zonă vor crește, iar lărgirea carosabilului se recomandă”, i-au scris șoferii primarului.

La o analiză mai atentă, lărgirea străzii e mai ușor de făcut pe latura cu sediul firmei Integral și apoi, în continuare, cu Cimitirul Eroilor.

Pe partea cu unitatea militară, trotuarul este mărginit de stâlpii Electrica, iar lucrarea ar fi anevoioasă.

Citește și articolul: După autobuzele normale au venit și cele cu burduf. Iată prima fotografie cu cele cinci bucăți sosite azi la Buzău

Un impediment ar fi și pe latura cu cimitirul, unde s-au plantat de curând un șir de platani tineri.

Există însă posibilitatea mutării cu 30 de centimetri a bordurii mai aproape de platani, dar și cea a replantării platanilor mai aproape de trotuar.

Dacă ți-a plăcut acest articol te rugăm ca la final să apeși butonul DISTRIBUIE (Share this post).

Citește și articolul: Linie de maxi taxi desființată în Buzău. Iată explicațiile patronului

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

7 comentarii la „Rugăminte a șoferilor din Buzău pentru primarul Toma referitoare la zona Bariera Ploiești

 • E o treabă bună dar nu se va face. Mai are de tăiat gardul viu și de pus flori în fiecare an. Zilele astea a scos gardul viu de pe strada viitorului, a văzut cineva cum arătau crăpăturile din trotuar?

  Răspunde
 • Ar fi bun si un sens giratoriu in loc de semafoare

  Răspunde
 • S-a facut sesizarea pe domnuleprimar de mai multe ori si ultima oara primarul actual a spus ca nu se va mari nimic, se va lasa asa ca in comisie s-a stabilit ca n-are rost sa se largeasca si ca e bine ca se gatuie traficul acolo.
  Daca aveau viziune faceau asta dinainte de plantarea copacilor sau plantau copacii inspre trotuar, nu instre strada pentru a facilita o lucrare de largire.
  Cat despre stalpii electrica, aia intr-o zi se muta fara problema daca s-ar fi vrut, dar nu se vrea.
  Intre trotuar si gardul unitatii e o zona de iarba mult prea mare, ar fi putut muta trotuarul mai langa gard, facilitand astfel largirea strazii. Dar de unde atata viziune, nici acum cand stiau ca se va deschide Kauflandul nu gandesc cu prea multa viziune in viitor… la fel ca si desteptii din trecut in zona Frasinet unde s-a deschis Kauflandul vechi acum 10 ani… le-a luat 5 ani pana sa regandeasca zona aia astfel incat sa imbunatateasca situatia pentru noul trafic ce era evident ca va exploda si nu va putea fi sustinut de vechea configuratie.

  Răspunde
 • Daca se poate fara spatiu verde…..poate asa vor fi unii multumiti. Ca vad ca se desfiinteaza orice colt verde. Iar altii cred ca vor sa respire numai gaze de esapament.

  Răspunde
 • Pe langa gardul unitatii militare nu e spatiu verde in realitate, e pamant si niste tufe plantate care n-ar fi fost incomodate deloc daca se muta trotuarul cativa cm spre ele.

  Răspunde
 • Este nevoie urgenta de lărgirea bulevardului Unirii în acea zona. Circulația rutiera este intensa și ca fi și mai intensa acum cu deschiderea noului Kaufland, și în viitor a noului Lidl.
  Nu este normal sa intri în oraș pe doua benzi, iar apoi sa te trezești doar cu o banda pe sens. La fel și când ieși din oraș. Stâlpii de electricitate din zona sunt vechi, trebuie schimbați și mutați lângă gardul unității militare. Este destul loc pentru a se face doua benzi pe sens în zona, dar și pentru pista de biciclete.
  9 din 10 șoferi vor asa ceva!

  Răspunde
 • Pe partea unitatii militare spatiul e ingrijit.sunt trandafiri plantati, intretinuti, care arata f bine. Ideea ar fi nu sa nu se largeasca soseaua, ci acest lucru sa nu insemne si distrugerea zonei verzi. Peste tot unde interesul soferilor sau al comerciantilor a fost mai mare, spatiile verzi au disparut pur si simplu.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.