Rugăminte adresată fotografilor, educatoarelor și învățătoarelor

Redăm mesajul, exact așa cum l-am primit, de la o mămică din Buzău:

„E o rugăminte adresată fotografilor, educatoarelor și învățătoarelor din Buzău. Atenție la sensibilitatea copiilor atunci când se vor face în aceste zile fotografii la clase de Moș Nicolae, Moș Crăciun, etc. Nu faceți copiii să plângă sau să se simtă prost! Nu toți părinții au bani (30, 40, 50 de lei), alții pur și simplu uită pentru că sunt prinși cu alte treburi. De aceea, adresez rugămintea fotografilor să facă poze tuturor copiilor din clase. Pot folosi două aparate pentru poze sau le vor șterge imediat pe cele ale copiilor fără bani. Nu știți ce tristețe/durere poate fi în suflețelul fetițelor și băiețeilor excluși, izolați într-un colț. Ba, unora li se și spune franc, „ție nu-ți facem pentru că părinții tăi nu au dat bani!”. Rog implicare și din partea conducerilor unităților de învățământ”.

Pentru că mesajul e unul, credem, corect și de bun-simț, am ales să-l publicăm imediat. Așteptăm și opinia dvs. referitoare la acest subiect în rubrica de comentarii de mai jos.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

12 comentarii la „Rugăminte adresată fotografilor, educatoarelor și învățătoarelor

 • De acord !

 • si? sa nu facă copchii daca n-au cu ce sa-i intretina… mare lucru. adica nu pot sa-mi duc copilul la scoala ca se vaita altul… prea multa corectitudine politica si „toleranta” pe gratis… mai terminati cu tampeniile, ce consumati?

 • In mod normal astfel de activități nu prea au ce cauta in timpul orelor de curs, dar ce mai e normal in tara asta?!
  Cine vrea poze individuale, poate foarte frumos sa cheme un fotograf in diverse alte medii (acasa, la restaurant, la fotograf, etc). Cine vrea poze de grup, ar trebui sa astepte serbările de iarnă!
  În afară, ca tot va place tuturor aceasta comparatie, activitățile individuale in cadrul claselor sunt interzise, si din astfel de motive!

 • F bun articolul! Atentie mare dragi parinti la sensibilitatea copiilor.
  Aceasta rugaminte sa ajunga si la urechile invatatorilor si profesorilor.

 • @ispas21: pentru unii ca tine as baga taxa obligatorie pentru școlarizare: ai venituri peste un anumit plafon, plătește, te poti întreține singur. Nu ai nevoie sa iti dea statul! Ia sa vedem atunci, ti-ar conveni? Pana una alta, stai si pe banii mei!
  Si da, eu aleg sa ii tin pe contribuția mea si pe cei cu care soarta a fost mai puțin generoasă, ca de aceea traiesc in societate si nu in jungla!

 • Este o discriminare. Aici este de vina conducerea scoli, care incaseaza banii de pe urma fotografiilor. Normal, ca orice om, ca vrei si tu etc – etc.

 • Perfect adevarat, oricum nu este tocmai legal… cati copii/parinti primesc bon fiscal ???

 • Astfel de probleme ar trebui discutate la sedintele cu parintii. Niciun copilas nu ar trebui izolat si lăsat deoparte. După parerea mea acel copil sarac ar trebui sustinut de ceilanti parinti. Ce ziceți ?

 • Să nu fie stresați sărăcuții de ei. Vai de noi unde am ajuns…mai au un pic și se suie în capul profesorilor…nu mai exista respect față de profesori…cică dacă le face poze ii stresează…..in ziua de azi odraslele au numai drepturi ii aduc părinții cu mașina la școală le pun coarne și zic că sunt cei mai destepti

 • Irina pune mana si citeste inca o data, poate intelegi de data asta despre ce este vorba.
  Dar pana atunci du te si da un cap de perete sa-ti revii putin.
  Al 2-le comentariu, al lui Ispas21, sigur e din partea unui ingamfat, care nu empatizeaza cu restul populatiei, si nu realizeaza ca asa cum nici el nu este probabil la nivelul financiar celor mai bogati ca el, pentru ca NU A PUTUT ajunge acolo, la fel nici altii nu sunt la nivelul lui pentru ca NU AU PUTUT, nu au reusit sa ajunga acolo. Si asta nu reprezinta un motiv de a nu face un copil, si e chiar de respectat ca unii chiar se chinuie sa faca un copil, sa dea nastere unei vieti, si sa-l intretina, cu pretul de investii majoritatea veniturilor catre copil.

  Imi dau seama din astfel de comentarii ca in 2019, inca sunt oameni care merg pe ideologii de pe timpul sclaviei, cand cei bogati erau nepasatori fata de saraci.

 • Auras, sunt 2 comentarii care te duc automat la vechea zicală,”Prostul nu e prost destul până nu e si fudul”! Ăstia sunt viitorii părinți ale unor bugetari care au condus si sperăm să nu mai conducă destinele noastre!

 • …scuze…ai unor bugetari…uneori ia în mod automat…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.