Rugăminte către noii proprietari: „Păstrați această minunată clădire!”

O buzoiancă a distribuit pe facebook un anunț și două rugăminți.

Anunțul e că această clădire frumoasă de pe Bd. Bălcescu (vizavi de „Prefectură”) va fi demolată de noul proprietar.

O rugăminte a adresat-o proprietarilor, „vă rog, n-o demolați!”

A doua rugăminte a lansat-o către buzoieni, „haideți să facem o petiție!”

Citește și:

loading...

16 comentarii la „Rugăminte către noii proprietari: „Păstrați această minunată clădire!”

  • Intr-o tara normala, demolarea ar fi ilegala. Poate gaseste primaria vreun cadru legal ca sa nu aprobe demolarea.

    Răspunde
  • Hait! Propritarul face ce vrea mușchiul lui cu clădirea. El de fapt avea nevoie de teren în zonă cu vizibilitate. Nu este o zonă unde trebuie respectată o anumită arhitectură deci să lăsăm sentimentalismele și propritarul în pace.

    Răspunde
  • O cladire minunat. De distrus, e usor. De construit similar, imposibil azi se pare.

    Răspunde
  • Hai cu buldozerul!!! Maine un bloc de 10 etaje ca cele din zona. Musai fara parcare sau cu 2-3 locuri. Baga profitul de 10 ori cat a investit. Asa de simplu…

    Răspunde
  • E prea frumoasa sa fie distrusa. Nu este vorba despre sentimentalisme, ci despre istorie, despre cultura. Știu ca pentru mulți e greu de înțeles, pentru mulți pragmatici acestea sunt noțiuni extravagante. Însă poate încă mai exista și oameni de calitate…

    Răspunde
  • Petitie pentru a obliga un proprietar despre cum sa dispuna despre proprietatea sa privata. Mai romaneste de atat nici nu ai cum explica cuiva „democratia” noastra originala.
    Cine a cumparat, daca doreste sa demoleze, tinand cont de nivelul tranzactiei (nu e un apartament, totusi), sigur cunoaste toate cerintele si obligatiile legale, cum ar fi daca se poate sau nu demola o cladire care nu e in stare deplorabila de la exterior, dar tinand cont si de varsta imobilului (care nu-mi pare mai patrimoniu decat orice cladire de pe „D Gherea” sau decat conacul de categ B de la Sahateni, de ex). Desigur ca stie si cate etaje are voie sa puna in loc, daca va face bloc. Iar daca se doreste cabinet… aia e, noi avem fiecare deja dentistul nostru, treaba lor, dar sa faci tu o petitie in sensul asta…!!?!?!
    Ca o paralela, crima mai mare s-a petrecut langa, unde-si are sediul firma Consiliului Judetean, aia de aduna molozul de la constructii, si care au reamenajat casa (cam acelasi model si tipar cu Versailu din discutie) cu materiale moderne, pe baza de mult plastic. Acolo nu s-a gasit sa planga doamna Anca, ca e firma publica si banii statului?!?

    Răspunde
  • Este o casa in stil Art – Nouveau (varianta neoromaneasca) construita in perioada interbelica (vezi colectia Academia, carte aparuta recent „BUZAU, MONOGRAFIE URBANISTICA” scrisa de un buzoian Dr.arh Gheorghiu Teodor Octavian, demolarea ei ar fi o mare piedere. Un mare pacat sa distrugi istoria (memoria vizuala) acestui oras. Chiar daca cladirea nu figureaza pe lista monumentelor istorice.
    Urbanistica

    Răspunde
  • Urbanistica să facă poze, schițe și tot tacâmul ca să nu se piardă zestrea istorică. Dacă îi doare sufletul să facă un muzeu cu memoria vizuală. Să lase în pace propritarul să construiască ce are nevoie.

    Răspunde
  • Buzaul desi un oras destul de vechi nu are cine stie ce zestre urbanistica.
    Daca si asa mica nu este respectata vai de Targul acesta.
    Inca o clinica dentara ne lipsea mot pe o strada oarecum aerisita, buna de plimbare.
    Nu pozitia aduce clienti.
    Le doresc ce doresc ei acestei constructii

    Răspunde
  • Intr-o țară din spațiul ăla unde nu vor să ne primească , asemenea clădire este ocrotită. Tot ce-i vechi și valoros intră în ” vederile ” rechinilor imobiliari și actualele mentalități le permite să facă ce vor – pe ideea priorității ca proprietar. Geaba a apărut acea carte bine documentată dacă interesele-s altele și cred că și soarta Crângului e cumva pecetluită! Revenind, am înțeles că str. Nicolae Titulescu ( de la Casa Albă până la Romcarbon ) va fi zonă protejată în ceea ce privește regimul de construire, renovare, vopsire a exterioarelor – conform proiectului noului PUG – altfel, atât de necesar… In continuarea frumosului imobil de mai sus se află o casă suficient de mare pentru un cabinet stomatologic , este în curs de reabilitare și unde a funcționat mai demult o farmacie și o filială a unei firme de investigații medicale. Poziția este una cu ” vizibilitate ” și ar corespunde ” interesului general „… Zic și eu ! …

    Răspunde
  • Dl.arh.Tirlea are dreptate.Dar ce parere are dl.V.Constantinescu referitor la rezistenta cladirii la cutremur ? Nu cumva noul proprietar nu mai investeste in consolidare ? Pacat totusi ca se demoleaza.E o cladire frumoasa.

    Răspunde
  • Trebuie sa ia autorizație de demolare. Dacă primăria nu i-o eliberează și motivează de ce nu o vor demola dacă nu asta e . Lângă liceul economic au fost demolate 3 case de sfârșit secol 18 început secol 19 și…. de aia nu a mai putut cineva. În locul uneia a apărut o mizerie de bloc , ar în locul celorlalte doua așteptăm să vedem cu ce ne pricopsim. Lângă Finanțe a fost demolata o casa și a apărut o parcare. Și tot asa.

    Răspunde
  • Și dacă nu i se dă autorizație de demolare apare un scurtcircuit la instalația electrică și se demolează singură. Și dacă-i mai face și asigurare la un prieten iese și în câștig.

    Răspunde
  • Intr+o țară care-și respectă frumusețea trecutului ptr.a nu uita ceea ce am construit cu talent și respect ptr.ca generațiile care vin să nu uite,nu s-ar întâmpla așa ceva. La noi,mai mult că oricând,banii au primul cuvânt.Poate ne vom trezi până când nu va fi prea târziu.

    Răspunde
  • Casa e veche, lumea moderna merge la muzee daca are chef de istorie, in timp ce stilurile moderne, cubiste sunt pe placul tuturor.
    Oare stiu oile comentatoare de aici, cat COSTA sa renovezi o vechitura ?! Au construit vreodata oile ceva ?! Au oile 5 lei in buzunar ?! Ce usor e sa palavrageasca pe banii altora…

    Raspunsul in episodul urmator.

    Răspunde
  • Dl. fost Arh. Sef Tirlea are un moment de compasiune pentru Buzau?
    Poate ne spune cum si de ce a dat CU, in ultimele luni de munca, pentru constructii hidoase, care nu respecta nimic din PUZ/PUG Buzau? Peste drum, langa Prefectura si cladirea de care discutam, este o constructie parasita de ani buni ( constructie pe 90 la suta din spatiu construit) care urateste zona, pe Patriei sunt 2 astfel de constructii ( casa Jilaveanu pe colt cu Viitorului) si vis-a vis ( achizitie, consolidare si dezvoltare peste PUZ/PUG!! facuta de firma de constr.).
    Dl. Tirlea, buzoienii suferă si acum de pe urma acelor CU date ilegal, au fost girate atunci, impreuna cu DSP, Mediu ilegalitati care fac rau orasului Buzau.
    Un exemplu: Spital de Boli Pulmonare in mijlocul orasului in suprafata de 370 mp? Legea /PUZ/PUG prevede maxim 250mp…una din nenumaratele ilegalitati.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.