Rugăminte pentru voi, cei cincisprezece noi

Dintr-un comunicat de presă am aflat că azi, după absolvirea școlii de la Câmpina, v-ați început activitatea de agenți de poliție la Buzău.

Chiar dacă a trebuit să las alte știri mai importante la rând, am ținut să vă scriu aceste rânduri. Dacă nu veți da voi de ele, ar face bine să vi le dea ofițerul de presă.

În primul rând, sper că ați optat pentru această profesie nu pentru salariul mare și sigur (la stat), nu pentru fala de a fi polițist și nu, încă și mai rău, jinduind la cât mai multă șpagă.

Mi-ar plăcea să cred că v-a mânat simțământul peste medie al corectitudinii și adevărului. Că faceți urticarie și vă trece greu frustrarea, precum ziariștilor buni, când dați de nedreptate.

Vă va fi tare greu să deveniți, vă spun de la început, polițiști cu adevărat demni de acest statut.

Veți întâlni în curând colegi care fac această meserie doar pentru șpagă. Și care vă vor momi să procedați asemenea.

Veți descoperi cu siguranță indivizi a căror prezență în poliție e doar aceea de a-i proteja pe infractori, fie ei cu cazier sau nu.

Vă veți izbi de cazuri ulceroase în care dreptatea va fi aranjată pentru cei puternici și cu bani.

Uneori chiar șefii voștri, mai mici și mai mari, se vor dovedi a fi doar lupi îmbrăcați în blană de oaie.

În țară, dar și la Buzău, presa, DNA-ul și DIICOT-ul au oferit numeroase astfel de exemple rușinoase.

Îmi doresc și vă doresc să nu fiți așa. Să aveți puterea de a spune nu. Să căutați a-i elimina din sistem pe trădătorii acestei profesii importante pentru societate.

Iar dacă, la un moment dat, în clipele de sinceritate, când veți privi în oglindă și veți constata că ați eșuat, că sistemul v-a învins, să aveți puterea de a renunța.

Deocamdată, chiar dacă ați îmbrăcat uniforma, să știți că nu sunteți polițiști adevărați. Unii lucrători ai acestei instituții au ieșit la pensie fără a fi fost măcar o zi polițiști. Eu vă doresc să deveniți, să aveți o carieră lungă și frumoasă, pusă exclusiv în slujba corectitudinii și adevărului. Chiar dacă în aste vremuri stricate e al naibii de greu.


Iată și comunicatul oficial al IPJ Buzău:

  • Astăzi, la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău au început activitatea 15 agenţi de poliţie, care au absolvit cursurile Școlii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” CâmpinaNoua promoţie de poliţişti a fost repartizată la structuri de ordine publică şi rutieră, atât în mediul urban cât şi în mediul rural, urmând să-şi desfăşoare activitatea pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii şi pentru respectarea ordinii şi liniştii publice. Proaspeţii absolvenţi au fost felicitaţi de conducerea inspectoratului pentru rezultatele obţinute la examenul de absolvire, majoritatea mediilor fiind peste nota 9.00, acestea reprezentând şi criteriul de repartizare. De asemenea, vor beneficia de sprijinul colegilor cu experienţă, până la împlinirea perioadei de 6 luni de tutelă şi se vor implica în rezolvarea problemelor comunităţii în mijlocul căreia îşi vor desfăşura activitatea. Le dorim succes în carieră!
loading...

Un comentariu la „Rugăminte pentru voi, cei cincisprezece noi

  • Dlor ,nu știu ce ar mai fi de spus după cuvintele frumoase adresate acelui segment de populație care face ca traiul pe care îl ducem să fie tot mai sigur și mai bun .Personal mi-a plăcut foarte mult uniforma militară și mi-aș fi dorit să o port ,dar pe vremea bobocilor dvoastră de atunci aveam o constituție firavă ,și mic de statură ,slab ,am fost respins .Nu sunt invidios pe copii pe care i-ați angajat ,asta se întâmplat când am dat eu examen.Vreau doar să le cer mult curaj și putere de determinare curățenie sufletească și cât mai multe cazuri rezolvate .La Mulți Ani ,copii ,și nu uitați să vă mai și distrați ,pentru că dacă nu o faceți acum ,mai târziu va fi mai greu .Vă pup pe toți.La Mulți Ani !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.