Rușii sărbătoresc azi victoria la Buzău

UPDATE

Evenimentul va începe la ora 11.00

Rușii sunt primii care vor veni la Buzău în cadrul manifestărilor cu caracter internațional care vor avea loc la Buzău în luna mai.

Pentru a pregăti acest prim eveniment, primarul C-tin Toma a dat dispoziție în urmă cu o lună să fie primenit Cimitirul Eroilor Sovietici situat în Bariera Ploiești.

Atfel că vineri 4 mai, diplomați și militari ruși vor veni la Buzău pentru a depune coroane în memoria ostașilor ruși din Armata Roșie decedați în județul Buzău în al doilea război mondial. Rușii sărbătoresc victoria din al doilea război mondial.

„Am o informație în premieră. Oficiali ai Ambasadei Rusiei în România au venit zilele trecute la Buzău pentru a pregăti evenimentul de vinerea viitoare. Cu acest prilej mi-au prezentat un document unde se specifică faptul că în cimitirul de la Buzău au fost îngropați 392 de soldați ruși. E vorba de militari din Armata Roșie uciși de germani în județul Buzău în luptele de după 23 august 1944. Vorbim de perioada care a urmat întoarcerii armelor de către România, când germanii se retrăgeau, iar Armata Roșie a pătruns în România”, a precizat istoricul buzoian Marius Nicoară pentru buzoienii.ro.

Zilele trecute muncitorii de la Urbis au placat cu dale aleea dinspre trotuar până la monumentul din cimitir.

De asemenea, s-au vopsit/înlocuit stelele roșii (stema Armatei Roșii) de pe monumentul principal și de pe pietrele funerare din fața gropilor comune în care au fost îngropați militarii ruși.

S-a refăcut gardul împrejmuitor, s-a tuns gazonul, s-a asfaltat parcarea din spate, astfel încât vizitatorii de săptămâna viitoare să fie impresionați de ce s-a întâmplat la Buzău.

„Port un respect deosebit marii culturi ruse. Când am fost la Chișinău, la acel miting pentru unirea Basarabiei cu România, am luat cuvântul. Poate că spusele mele n-au convenit unora din piață. Am spus atunci că respect poporul rus și că privitor la unirea Basarabiei cu România îi rog pe ruși să dea dovadă de înțelegere. Rușții trebuie să accepte că suntem același neam și că e firesc să trăim în aceeași țară” – C-tin Toma.

Reprezentanții ambasadei Rusiei vor reveni la Buzău pe 17 mai atunci când va avea loc evenimentul principal cu invitați din 14 țări.

Citește și articolul: Concurență pentru Bd. N. Bălcescu ? Iată care sunt atuurile acestei străzi după ultimele modernizări

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „Rușii sărbătoresc azi victoria la Buzău

  • Categoric trebuie cinstiți soldații ruși căzuți în luptele de la Buzău în cel de-al 2-lea Război Mondial .Au fost ani tulburi ,cu multe schimbări de situație ,în care cei mai mulți soldați nu știau pentru ce luptă .Știau doar că trebuie să ucidă ca să nu fie uciși .Ei ne-au ajutat să depășim acele clipe și să ne făurim un drum al nostru .Cinste ostașilor căzuți la datorie .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.