Rușii vin la Buzău săptămâna viitoare! Informație nouă: 392 au rămas aici

Rușii sunt primii care vor veni la Buzău în cadrul manifestărilor cu caracter internațional care vor avea loc la Buzău în luna mai.

Pentru a pregăti acest prim eveniment, primarul C-tin Toma a dat dispoziție în urmă cu o lună să fie primenit Cimitirul Eroilor Sovietici situat în Bariera Ploiești.

Vinerea viitoare, pe 4 mai, diplomați și militari ruși vor veni la Buzău pentru a depune coroane în memoria ostașilor ruși din Armata Roșie decedați în județul Buzău în al doilea război mondial. Rușii sărbătoresc victoria din al doilea război mondial pe 8 mai (cu o zi mai devreme față de aliați).

„Am o informație în premieră. Oficiali ai Ambasadei Rusiei în România au venit zilele trecute la Buzău pentru a pregăti evenimentul de vinerea viitoare. Cu acest prilej mi-au prezentat un document unde se specifică faptul că în cimitirul de la Buzău au fost îngropați 392 de soldați ruși. E vorba de militari din Armata Roșie uciși de germani în județul Buzău în luptele de după 23 august 1944. Vorbim de perioada care a urmat întoarcerii armelor de către România, când germanii se retrăgeau, iar Armata Roșie a pătruns în România”, a precizat istoricul buzoian Marius Nicoară pentru buzoienii.ro.

Zilele trecute muncitorii de la Urbis au placat cu dale aleea dinspre trotuar până la monumentul din cimitir.

De asemenea, s-au vopsit/înlocuit stelele roșii (stema Armatei Roșii) de pe monumentul principal și de pe cele secundare, din perimetrul gropilor comune în care au fost îngropați militarii ruși.

S-a refăcut gardul împrejmuitor, s-a tuns gazonul, s-a asfaltat parcarea din spate, astfel încât vizitatorii de săptămâna viitoare să fie impresionați de ce s-a întâmplat la Buzău.

„Port un respect deosebit marii culturi ruse. Când am fost la Chișinău, la acel miting pentru unirea Basarabiei cu România, am luat cuvântul. Poate că spusele mele n-au convenit unora din piață. Am spus atunci că respect poporul rus și că privitor la unirea Basarabiei cu România îi rog pe ruși să dea dovadă de înțelegere. Rușții trebuie să accepte că suntem același neam și că e firesc să trăim în aceeași țară” – C-tin Toma.

Reprezentanții ambasadei Rusiei vor reveni la Buzău pe 17 mai atunci când va avea loc evenimentul principal cu invitați din 14 țări.

Citește și articolul: Concurență pentru Bd. N. Bălcescu ? Iată care sunt atuurile acestei străzi după ultimele modernizări

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „Rușii vin la Buzău săptămâna viitoare! Informație nouă: 392 au rămas aici

  • Pacat ca nemtii au omorat numai 392 de rusi.Fiindca rusii, dupa ce “au venit” si OCUPAT Romania,prin ceea ce au facut,au ucis zeci de mii de romani,au saracit si distrus Romania. Nu poti avea respect pentru niste ocupanti si criminali care au adus in tara bolsevismul criminal si uneltele sale.Poate doar criminalul bolsevic Iliescu si leprele asemenea lui sa vina si sa ii jeleasca pe cei al caror urmasi criminali suntFara morala,credinta si memorie ce suntem? Cine suntem?. Istoria nu trebuie uitata ,iar crimele comuniste nu trebuiesc iertate.

  • Cei care au murit nu au nici o vină .Nu ei au vrut să se întâmple ceea ce s-a întâmplat .Majoritatea lor erau simpli soldați care executau niște ordine .Mulți ,printre care și noi românii ,nici nu știau pentru ce luptă .Își luau bocancii ,arma și bocceluța și mergeau pe front ,în prima linie .Ei trebuie cinstiți ,pentru că altfel am fi vorbit cu toții limba germană ,în ziua de azi .Nu știu dacă ar fi fost mai bine sau mai rău .Dar în vremurile acelea era cea mai bună opțiune pe care o aveam .Mult timp am avut relații extraordinare cu poporul rus .Dar ,istoria a făcut ca timpul să răcească aceste relații ,și noi să rămânem cu cea mai de temut dictatură .Cea a comunismului ,care a ucis mai mulți români decât în al 2-lea Război Mondial .De aceea mă doare că acum ,când ne-am câștigat libertatea ,nu știm ce să facem cu ea .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.