S-a cumpărat aparatul. CJ Buzău – investiții mari în aparatură și materiale de protecție

Astăzi, 20 martie, a fost aprobată de către Ministerul Sănătății achiziționarea unui aparat ”Real Time PCR” pentru județul Buzău, aparat ce va ajuta la testarea cât mai rapidă a persoanelor suspecte de coronavirus. Acesta va fi amplasat în cadrul Direcției de Sănătate Publică, având o valoare de 300.000 lei.

Acesta e aparatul care poate depista prezența coronavirus

”Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în realizarea acestui demers. Totodată, fondul de rezervă din bugetul județului Buzău va fi utilizat exclusiv pentru prevenirea răspândirii infectării cu coronavirus și susținerea măsurilor luate. În funcție de solicitările venite din partea Spitalului Județean de Urgență Buzău, prin Dispoziție a președintelui Consiliului Județean, vom aloca sumele necesare și vom lua toate măsurile care se impun.”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.

Până în prezent, Consiliul Județean Buzău a făcut achiziții de echipamente de protecție și materiale sanitare în valoare de 300.000 lei, urmând ca în perioada următoare acestea să fie livrate. Este vorba despre combinezoane, măști cu filtru FFP2, cizme, ochelari de protecție, mănuși, măști de protecție și dezinfectanți. Acestea vor fi distribuite către Spitalul Județean de Urgență Buzău, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău, Serviciul Județean de Ambulanță Buzău, Inspectoratul Județean de Jandarmi Buzău, Inspectoratul Județean de Poliție Buzău și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău.

Consiliul Județean Buzău a efectuat și achiziția pentru 4 echipamente medicale – videolaringoscop tip King Vision și videolaringoscop Insighters IS3-L, valoarea acestora fiind de 62.700 lei.

De asemenea, Consiliul Județean Buzău alocă 30.000 euro pentru achiziționarea de teste rapide pentru personalul medical.

”Protejarea cadrelor medicale este esențială și se pot baza pe toată susținerea noastră pentru a trece cu bine această încercare. Le mulțumesc și le sunt recunoscător tuturor cadrelor medicale care, în această perioadă, își riscă sănătatea pentru a-și face datoria!”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.

Un alt demers ce contribuie la eficientizarea luptei împotriva noului coronavirus este acela de amplasare în curtea Spitalului de Boli Infecțioase Gîrlași a trei corturi cu dimensiunile 5m x 5m, ce aparțin Inspectoratului Județean Pentru Situații de Urgență și care vor fi dotate cu circuite de oxigen.

”Fac un apel către populație: fiecare cetățean trebuie să înțeleagă că are propria responsabilitate! Noi, autoritățile, facem tot posibilul pentru a proteja comunitățile și pentru a limita efectele negative de orice natură. Dar avem nevoie ca fiecare cetățean în parte să înțeleagă și să respecte regulile transmise de către autorități.”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.

Am văzut zilele acestea cum comunitatea locală s-a mobilizat pentru a contribui la susținerea activității Spitalului Județean de Urgență Buzău și vreau să le mulțumesc tuturor pe această cale, în special celor de la Crucea Roșie, Fundației Comunitare Buzău, Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali – Buzău, Camerei de Comerț și Industrie Buzău, precum și tuturor reprezentanților mediului de afaceri buzoian.”, a mai adăugat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

9 comentarii la „S-a cumpărat aparatul. CJ Buzău – investiții mari în aparatură și materiale de protecție

 • Daca se livreaza peste o luna, deja e degeaba, ca pana atunci trece isteria covid, cum s-a intamplat si in China, unde deja sunt zile conecutive in care nimeni nu mai raceste cu gripa asta, ci din contra, se vindeca pe capete din ce in ce mai multi, ca aceasta gripa trece dupa 3 saptamani de la instaurarea ei.
  Noi deja avem 3 saptamani de la primul caz, asta inseamna ca de saptamana viitoare incep sa se vindece pe rand cei 277 de gripati si se vor alatura celor 27 ce au scapat deja de gripa.

 • S-a cumparat deja aparatul, sau abia a fost aprobata achizitionarea lui? Din articol nu se intelege. In general, etapele aprobare – plata – intrare in posesie – punere in functiune sunt diferite si se pot intinde pe paliere mari de timp.
  Seturi de test exista? Zilele trecute spuneau guvernantii ca avem 10.000 de teste in tara, ceea ce mie, ca profan, mi se pare putin.
  Si cel mai important. Ministrul sanatatii spunea ca asemenea aparate pot fi utilizate doar de persoane foarte inalt calificate si specializate. Avem personal calificat pentru aceste aparate? Intreb pentru ca nu ar fi de dorit sa se intample iar, asa cum a fost cu tomograful si RMN-ul, ca aparatura sa existe, dar sa nu fie utilizate din cauza lipsei de personal calificat.

 • Se termina in 3 saptamani daca stai in casa de frica ca trag soldații in tine ca iesi afara. Dacă mergi la nuntă cand esti in izolare durează doi ani. Ca la șmecheri
  Respiratoare ar tb sa ia. Câteva sute, macar cateva zeci. Ramane ATI ul dotat ca in Germania.

 • Vai de noi! La ce doctori si ce spitale avem in Buzau. .. mai bine cumparati masini mai multe si angajati personal sa ne transporte la Bucuresti.

 • Domnule presedinte CJ mai bine face-ti “cheta” si luati respiratoare ca asa zic chinezi si nici nu costa atat.Chinezi au zis ca daca nu aveau respiratoare mai mureau o gramada, si pt. alea nu ai nevoie de personal supercalificat. In Italia ca nu au folosesc pungi de plastic nu biodegradabile!!!???ca sa nu poluam.ca. Nu fiti zgarciti la bani, ca sa aveti pe cine jumuli de parale pana la alegerile din 2021

 • Mai putine beculete de sarbatorile de iarna, mai putine artificii, mai putzine concerte In Piata Daciei si Crang si mai multe dotari cu aparatura si materiale ptr spitale.
  Nu ar fi o idee ceva mai inteleapta?…..[Leo]

 • @ Ionita Marian
  E drept ca “Ma-ta are cratima”, dar acum nu exagerati, nu are cratima chiar fiecare cuvant.
  In schimb numele proprii, chiar si al dvs, se scriu INTOTDEAUNA cu majuscula.

 • Bravo, sunt banii nostri , si adevarat – mai lasati beculete , artificii si concerte cu Fuego su folositi banii pentru a salva vieti

 • Cineva a propus conducerii CJ să solicite forurilor naționale și europene conversia finanțării unui spațiu expozițional ce se preconizează în fostul spital Brătianu, în spital clinic de boli infecțioase. În condițiile pandemiei toate statele membre UE obțin derogări și forme de sprijin dată fiind starea de urgență în care nu se mai ține seama de depășirea deficitului bugetar. Încercați, că nu pierdeți nimic, dimpotrivă. Nu cu spații expoziționale și muzeale vom putea face față noilor provocări privind sănătatea publică. Și, după Ebola, Sars, Mars, aviară, porcină, limbă albastră, Covid 19, vor urma cu siguranță și alte pericole iminente. Ce spun buzoienii? Susțin un asemenea demers?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.