S-a decis! Treizeci de zile la arest! Iată cele două greșeli, dincolo de accident, pentru care judecătorul a decis arestul!

Așa cum era de așteptat, judecătorul a acceptat cererea procurorului și a polițiștilor și a decis arestul preventiv pentru 30 de zile pentru șoferul de 27 de ani care s-a răsturnat cu mașina în dreptul fabricii de cărămizi de la Sătuc. În urma accidentului o fetiță de 11 ani a decedat. În mașină se mai aflau alți trei minori cu vârste între 5 și 11 ani, dar acești au scăpat nevătămați sau cu răni minore.

Dincolo de neatenția care a dus la producerea accidentului mortal, tânărul de 27 de ani, Laurențiu Ionuț Cârpaci, a comis două greșeli care i-au agravat situația.

În primul rând a procedat greșit părăsind locul accidentului. Când polițiștii au ajuns la fața locului, în afară de fetița moartă, n-au găsit pe nimeni. În acest timp, șoferul îi ducea pe jos, către locuința din Cândești, pe ceilalți trei nepoți, luați cu mașina.

O a doua greșeală e faptul că s-a urcat la volan după ce băuse puțin mai mult de o bere sau un pahar cu vin. Aici a avut și puțin ghinion. La controlul alcooltest a ieșit cu 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat. Deci, cu doar 0,01 mg/l peste toleranța admisă (0,10 mg/l – corespunzătoare unei beri sau unui pahar cu vin), caz în care nu s-ar fi considerat a fi fost sub influența băuturilor alcoolice.

Pentru aceste două greșeli, părăsirea locului accidentului și o gură în plus de băutură, se va alege cu o condamnare și riscă, la finalul procesului, ca aceastea să fie chiar cu executare.

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.