S-a decis! Treizeci de zile la arest! Iată cele două greșeli, dincolo de accident, pentru care judecătorul a decis arestul!

Așa cum era de așteptat, judecătorul a acceptat cererea procurorului și a polițiștilor și a decis arestul preventiv pentru 30 de zile pentru șoferul de 27 de ani care s-a răsturnat cu mașina în dreptul fabricii de cărămizi de la Sătuc. În urma accidentului o fetiță de 11 ani a decedat. În mașină se mai aflau alți trei minori cu vârste între 5 și 11 ani, dar acești au scăpat nevătămați sau cu răni minore.

Dincolo de neatenția care a dus la producerea accidentului mortal, tânărul de 27 de ani, Laurențiu Ionuț Cârpaci, a comis două greșeli care i-au agravat situația.

În primul rând a procedat greșit părăsind locul accidentului. Când polițiștii au ajuns la fața locului, în afară de fetița moartă, n-au găsit pe nimeni. În acest timp, șoferul îi ducea pe jos, către locuința din Cândești, pe ceilalți trei nepoți, luați cu mașina.

O a doua greșeală e faptul că s-a urcat la volan după ce băuse puțin mai mult de o bere sau un pahar cu vin. Aici a avut și puțin ghinion. La controlul alcooltest a ieșit cu 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat. Deci, cu doar 0,01 mg/l peste toleranța admisă (0,10 mg/l – corespunzătoare unei beri sau unui pahar cu vin), caz în care nu s-ar fi considerat a fi fost sub influența băuturilor alcoolice.

Pentru aceste două greșeli, părăsirea locului accidentului și o gură în plus de băutură, se va alege cu o condamnare și riscă, la finalul procesului, ca aceastea să fie chiar cu executare.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.