S-a deschis și în Buzău! „Vede la milimetru!”

E o veste bună pentru locuitorii din orașul și județul Buzău.

Au șansa, pe care mulți buzoieni n-au avut-o în trecut, de a depista cancerul (și altele) la timp.

Și, deloc de neglijat, de a beneficia de diagnosticul corect (câți nu s-au prăpădit pentru că medicii le-au spus altceva ori prea târziu!)

Elan și Aquilon la Medima Buzău. „Se vede la milimetru!”

El e Aquilon. Un computer tomograf de ultimă generație. În poza de mai jos e Elan
El e Elan, aparat RMN produs în 2022. Aquilon și Elan au costat împreună peste 1,5 milioane de euro! Medima le-a adus la Buzău

Iar el (vezi foto mai jos) e probabil cel mai bun medic din țară în interpretarea imaginilor obținute cu cele două aparate: prof. univ. dr. Gheorghe Iana.

„Cu cele două aparate, văd la milimetru în interiorul corpului uman. Eu de aproape 40 de ani caut și găsesc cancere. Am avut peste o sută de mii de pacienți, probabil pentru câteva zeci de mii am contribuit la prelungirea vieții și chiar vindecarea definitivă de cancer.

Cu cele două aparate e greu să-mi scape ceva. Am o experiență deosebită în depistarea formelor canceroase care se ascund. În plus, am o rețea de colegi în străinătate, de aceeași profesie, cu care schimb imagini și păreri, când descoperim ceva deosebit”

Prof. univ. dr. Gheorghe Iana: „Chiar dacă eu nu voi fi la Buzău, imaginile îmi sunt trimise mie pe mail, eu mă uit pe ele și văd ce e acolo

În concluzie, buzoienii au din această săptămână șansa de a descoperi formele canceroase din fază incipientă, fără a se mai deplasa la București, la prețuri accesibile (Medima va avea contract cu Casa de Asigurări) și fără a mai trece luni de zile până la programare (timp atât de necesar tratamentului!)

Medima funcționează la parter în clădirea situată vizavi de intrarea în Spitalul Județean

La inaugurare a fost prezent inclusiv primarul Toma, căruia i-au dat lacrimile în fața microfonului:

„E o șansă mare, de azi, pentru mulți buzoieni, rudele și prietenii lor. Eu n-am avut această șansă cu tatăl și apoi sora mea. Ambii aveau cancer, dar au fost diagnosticați, greșit, cu pneumonie. Sora mea s-a prăpădit anul trecut la doar 53 de ani. Dacă domnul doctor Gheorghe Iana ar fi venit mai devreme la Buzău cu aparatele și experiența extraordinară a dânsului poate că trăiau și acum”.

Concluzia a tras-o la finalul vizitei tot primarul Toma: „E un mare câștig pentru noi, buzoienii să avem în oraș și județ așa ceva. Domnule doctor, nu dvs. trebuie să-mi mulțumiți mie că am venit la această inaugurare, eu vă mulțumesc dvs. pentru ce veți face pentru buzoieni!”

COMUNICAT DE PRESA

Reteaua Medima Health a investit 1,5 mil. Euro în clinica de excelență in imagistica medicala și radiologie din Buzau.

Pacientii din regiune beneficiaza, in clinica Medima Health, de aportul diagnostic al unor echipamente de imagistica medicala de ultima generatie la nivel mondial: RMN – Canon Elan 1,5T si CT – Canon Aquilion Lightning 32.

Noile tehnologii ofera o serie de avantaje importante fata de aparatura din generatiile anterioare, precum calitatea ridicata a imaginilor obtinute, timpul scazut de investigare si reducerea dozei de radiatii la nivelul minim pentru investigatiile CT. 

Serviciile medicale oferite in cadrul clinicii acopera intreaga gama de examinari prin rezonanta magnetica (RMN) si tomografie computerizata (CT) efectuate in prezent, de la examinari uzuale ale diverselor zone anatomice la explorari avansate, utile in patologiile complexe precum cele oncologice, vasculare, neurologice sau musculo-scheletale.  

Echipa medicala este alcatuita din unii dintre cei mai buni medici radiologi, cu supraspecializari in domeniu, acestia asigurand pacientilor cel mai inalt nivel de acuratete al rezultatelor.

„Reteaua Medima Health isi continua expansiunea la nivel national, cu misiunea de a imbunatati accesul populatiei la investigatii imagistice moderne, care au un rol important in preventia si depistarea timpurie a afectiunilor. Romania are un decalaj major fata de Uniunea Europeana in ceea ce priveste atentia acordata preventiei, prin controale medicale regulate. Odata cu dezvoltarea serviciilor de imagistica medicala pe plan local, urmarim sa avem un impact pozitiv pe termen lung, concretizat prin cresterea sperantei de viata, asigurand un diagnostic precis si rapid” – Prof. Univ. Dr. Gheorghe Iana, Fondator si Director Medical Medima Health.

Potrivit unui studiu recent, Romania se afla pe ultimul loc la nivelul UE privind utilizarea serviciilor de imagistica medicala. In tara noastra se efectueaza un numar mediu anual de 38 examinari la 1,000 locuitori, de 5,4 ori mai mic fata de media UE, care este de 204 examinari medii anuale la 1000 locuitori[1].

Despre Medima Health

Medima Health este o retea nationala de clinici de excelenta in imagistica medicala si radiologie, care ofera servicii de RMN/CT/PET-CT. Avand 7 clinici moderne operationale si planuri de dezvoltare ambitioase pentru Romania, Medima Health asigura pacientilor acces la investigatii imagistice de inalta performanta, realizate cu tehnologii moderne, la preturi accesibile si fara perioade lungi de asteptare. Echipa Medima este formata din medici radiologi reputati, sub coordonarea Prof. Univ. Dr. Gheorghe Iana, radiolog roman proeminent si director medical al retelei. In septembrie 2020, Medima Health s-a asociat cu fondul romanesc de private equity, Morphosis Capital, pentru un proiect de expansiune la nivel national.


[1] Raportul Health at a Glance: Europe 2020 realizat de OECD si Comisia Europeana

loading...

4 comentarii la „S-a deschis și în Buzău! „Vede la milimetru!”

  • Intrebare de principiu (deci retorica): daca merg pentru un RMN, sau CT la clinica dlui prof dr Iana (toata stima si toata increderea – un profesionist desavarsit si un om pe care te poti baza!) si voi plati pentru ele, am dreptul sa nu mai platesc CAS la stat? Eu vreau, cu adevarat, sa am parte de servicii medicale de top, mi se pare normal sa si platesc pentru ele, dar nu vad logica pentru care sa platesc o data CAS, pentru care nu beneficiez de mai nimic, apoi sa platesc servicii medicale private, de top, sau medii, cu speranta ca imi va fi bine.
    Este aici o dihotomie pentru care nimeni nu are explicatii. Nici macar dl Ciolacu, viitor PM al Romaniei…
    Pana la urma, cine din lumea politica raspunde de diferenta cantitativa in speranta de viata dintre romani si restul europenilor? Si cum?…

    Răspunde
  • „Sanatatea” o platim la gramada, precum somajul, ca o contributie in beneficiul public, nu individual. La sanatatea de stat sunt bransati si copiii, somerii, batranii, persoane care nu contribuie… Daca ne-am trata pentru cat platim din salarii, nici la vraciul satului nu am avea acces. Un fost ministru de resort (unit sa salveze Romania) zicea ca medicamentele nu pot si nu vor fi ieftinite in Romania pentru ca romanii ar face bisnita cu ele in statele UE unde sunt la pretul… nostru. Deci, din lumea politica raspundem noi, ca noi ii lasam sa supureze la suprafata iar apoi ii alegem si-i punem sa-si bata joc de noi pe toti neterminatii. Ca idee.

    Răspunde
  • Contribuția obligatorie la bugetul sănătății, de către cei care au venituri, este parte a principiului solidarității. Ne deranjează pentru că se confundă cu sloganele comuniste „de la fiecare după capacități, fiecăruia după nevoi”. Pe de altă parte este ipocrizie curată să o arzi cu „Slava Ucraina” și să nu-ți pese de românul de lângă tine!
    Un sistem medical echilibrat este sistemul francez. Serviciile medicale sunt împărțite pe pachete în funcție de valoarea contribuției fiecăruia. Contribui puțin ai parte de un pachet minimal, contribui mai mult beneficiezi de o plajă mai mare de servicii. Interesant este că poți dona oricui din serviciile medicale preplătite și nefolosite. Adoptarea altui sistem ține de clasa politică. Este evident că PSD-ul nu va renunța în ruptul capului la principiul solidarității, ar lovi în bazinul lor electoral.

    Răspunde
  • Pixele, nu uita de vaccin. Cum e, au trecut mai mult de 17 luni de la campanie si nu a murit nimeni. Care sa fie cauza ?!
    Raspunsul, pe http://www.rechindebahlui.ro !!!
    Si neaparat cu copy-paste !!! Ca mai mult nu te duce bagajul genetic :)))))

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.