S-a dezvelit bustul mareșalului. Oaspete surpriză la Buzău. Foto + Video

La această oră se desfășoară în fața parcului Crâng, la ultimul bloc de pe Bd. Bălcescu, ceremonia de dezvelire a bustului mareșalului Alexandru Averescu.

Participă oficialitățile de la Buzău, dar și un invitat surpriză, președintele Eugen Tomac, președintele PMP la nivel național. Acesta a contribuit financiar la realizarea statuii.

„Domnul Tomac e originar din aceeași comună, Babele, fostul județ Ismail, acum în Ucraina, cu mareșalul Averescu. A ținut mult să fie prezent azi la Buzău”, a precizat Gheorghe Vasile, liderul PML Buzău.

Prilejul evenimentului de azi a fost împlinirea a 103 ani de la înființarea Armatei a Doua, cu sediul la Buzău, ce l-a avut ca prim comandant pe Alexandru Averescu.

De acum, în fiecare an, pe 14 august, militarii buzoieni și autoritățile locale vor organiza ceremonii în acest loc.

„Încercăm și prin această acțiune să ne redescoperim istoria și adevăratele valori ale neamului. ce s-a întâmplat azi e în continuarea refacerii Cimitirului Eroilor, a Bisericii Eroilor, a Căii Eroilor și a Monumentului Aviației și Parașutismului Românesc. Mulțumesc armatei de la Buzău pentru colaborare”, an spus primarul C-tin Toma.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „S-a dezvelit bustul mareșalului. Oaspete surpriză la Buzău. Foto + Video

  • Care “Armată de la Buzău”?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.