S-a făcut dreptate! A fost luat de lângă birt și pus la locul potrivit. „Vulturul nu mai avea cioc și o aripă”

Monumentul din mijlocul imaginii fusese pus cândva lângă primărie.

Dar primăria s-a mutat, iar în clădire s-a înființat un birt.

Preotul, primarul și alți săteni mintoși au realizat nepotrivirea și au purces la îndreptarea erorii.

Monumentul, ridicat de soțiile militarilor căzuți în război, a fost mutat în fața bisericii din Costești și, în plus, încadrat de o frumoasă arcadă.

„Vulturul avea ciocul și o aripă ruptă. Întreg monumentul era ca vai de el. L-am luat, l-am sablat, l-am revopsit. În aceste zile e mândria comunei”, ne-a povestit preotul paroh, Ioan Stroe.

Mândru de această realizare e și primarul C-tin Moise:

„Monumentul a fost remarcat de Asociația Cultul Eroilor și de militarii buzoieni. Astfel că săptămâna viitoare, miercuri, de Ziua Armatei, monumentul va fi dezvelit oficial în cadru festiv. O coloană militară cu drapelul de luptă se va deplasa de la Buzău împreună cu fanfara militară. Se vor depune coroane, se vor ține alocuțiuni, iar la final va defila Garda de Onoare”, a precizat, azi, primarul.

La eveniment vor participa prefectul județului, președintele CJ Buzău – Emanoil Neagu, veterani de război, cadre militare, reprezentanți ai muzeului județean etc.

Citește și articolul: E cel mai tare din județ! Deja nu mai sunt locuri! Click AICI

Astăzi, reprezentanți ai armatei, poliției, jandarmeriei, primăriei și școlii Costești s-au întâlnit la fața locului pentru a pune la punct detaliile evenimentului programat să înceapă la ora 12.00.

Citește și articolul: Exclusiv! Buzoienii sunt invitați săptămâna viitoare la fasole cu cârnați. Iată cu ce prilej

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „S-a făcut dreptate! A fost luat de lângă birt și pus la locul potrivit. „Vulturul nu mai avea cioc și o aripă”

  • Îmi vine foarte greu să recunosc că în anul de grație 2017 ,mai ex .istă oameni fără de Dumnezeu .Acuma ce rău a putut face statuia aia ,de a fost mutilată în halul ăsta ? Noroc cu oamenii de bună credință ,care i-au dat , ca să spun așa , fața umană .Vulturul ăsta e un simbol a tot ce s-a putut întâmpla mai urât în Europa și în lume .Mă gândesc la cele două războaie mondiale și la jertfa soldaților români pe teatrele de acțiune .Rușine celor care au făcut așa ceva ,și mulțumiri celor care au reântregit-o .

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.