S-a format iar coadă la Primărie. Care e explicația

Mai mulți cetățeni au reclamat azi către buzoienii.ro că trebuie să stea din nou afară, la coadă, înainte de a intra la Taxe și Impozite.

„Ce facem, domnule reporter, stăm iar afară, zeci de minute. Puteți afla care e cauza?”

Explicațiile au venit imediat de la Cristian Ceaușel, șeful Direcției Economice din Primăria Buzău:

„Nu e vina noastră, a Primăriei Buzău. Din pricina pandemiei, noile norme prevăd că într-o incintă a unei instituții publice nu pot intra mai mult de cinci solicitanți. Noi, de la Primărie, ne-am conformat, altfel riscăm să fim amendați. Ne pare rău și ne cerem în același timp scuze față de contribuabili. Dar îi rugăm să înțeleagă situația, astea sunt normele, cei care le-au impus s-au gândit probabil să-i protejeze în acest fel atât pe cetățeni, cât și pe angajați”

Problemă. Ce înseamnă „incintă” ?

Întâmplarea (nefericită) de la Primăria Buzău, naște și o întrebare legată de semnificația cuvântului incintă (acum, în context pandemic).

La Serviciul Impozite și Taxe există un hol mare și șapte birouri – de lucru cu cetățeanul. Dacă „incintă” ar însemna fiecare din cele șapte birouri, atunci înăuntru ar putea fi primiți 7×5=35 de cetățeni, iar coada de afară ar fi eliminată.

Foto, arhivă, pe hol la taxe și impozite, înainte de pandemie

Deocamdată, înțelegem că DSP Buzău ar trata incinta ca fiind întregul compus din hol și cele șapte birouri.

Rugăminte

Cei din Primăria Buzău îi roagă pe cetățeni, ca să evite statul afară la coadă, să plătească și la poștă, și la mall – la Evidența Populației, dar și pe internet (cel mai bine), folosind aplicația on-line.

Citește și:

loading...

3 comentarii la „S-a format iar coadă la Primărie. Care e explicația

 • Lipsa competențelor digitale este o mare problemă în orașul nostru. Cei de peste 50 de ani au mari carențe la acest capitol.

 • Bravo ! Stati la coada sa platiti taxe, ca junta militaro-fascista are de plata pensii speciale !

 • Buna ziua.
  Domnule reporter, am mai comentat si nu ma voi opri, chiar v am si sugerat da transmiteti mai marilor… Se poate rezolva problema on lin. Dar nu se vrea.
  Plus ca, doamnele de acolo stau la taclale si nimeni nu le face nimic. Mi s a întâmplat, am intrat nu era nimeni si totusi a trebuit sa astept. Vă vine să credeți?
  Nu se poate așa ceva!
  Cu deosebit respect Nelu Vasilache!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.