S-a găsit un loc potrivit de aterizare și pe timp de noapte în Buzău

Leonard Dimian e aproape de prima reușită importantă ca prefect al Buzăului.

A identificat un spațiu potrivit în mun. Buzău pentru aterizarea elicopterelor inclusiv pe timp de noapte.

Consecință: salvarea vieții unor buzoieni pentru care un minut poate face diferența între viață și moarte.

„Am transmis conducerii MAI propunerea oficială de amenajare a unui heliport în incinta fostului Liceu de Poliție din Buzău. Acum aici funcționează Centrul Pregătire Schengen Buzău”, a anunțat Dimian.

„E spațiul cel mai potrivit pentru misiuni medicale. În curte e un teren de 2000 mp. În 2019 aici a aterizat un elicopter în condiții de siguranță. Piloții au apreciat că este spațiu pentru aterizarea a trei elicoptere. Investiția e minimală trebuie asfaltat platoul și aleea de la poartă plus instalarea unui sistem de iluminat”, a adăugat Dimian.

„Salut această idee, sper să se pună în practică. E mai aproape de spital decât Stadionul de Atletism, iar aici nu trebuie îndepărtați civilii care fac sport. E mai convenabil și decât la Boboc, unde ne gândiserăm noi”, a spus Adrian Zoican, șeful UPU Buzău.

Centrul Schengen Buzău are personal propriu de supraveghere și dispecerat funcțional 24/24 ore.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

7 comentarii la „S-a găsit un loc potrivit de aterizare și pe timp de noapte în Buzău

 • Sa luati in considerare aglomerația de pe podul de la Dragaica la orele de varf. Vor fi timpi mai mari de așteptare a ambulanței in trafic, oare la unitatea militară de lângă statia de ambulanță nu se putea amenaja un heliport ?

 • Nuuu, la Nehoiu era mai bine sa faceți! Ba voi sunteți nebuni? Heliport-ul trebuie făcut în proximitatea spitalului, nu la dracu-n praznic.

 • Locatia este cea mai buna alegere. Dar daca il faceau la Boboc, asa cum se vehicula pana acum?era mai bine? cat despre aglomeratia de pe pod…de aia au ambulantele sirene, iar soferii trebuie sa faca loc in trafic. Cel mai simplu e sa fii carcotas. E ff bine, exista si paza 24/24, iar heliportul va fi intretinut corespunzator

 • Nu e deloc mai aproape si nici mai facil traseul pana acolo, ba din contra e mai greu accesibil si presarat de mai multe pericole.
  E mult mai facil traseul pana la pista de atletism si inapoi, traseu cu risc minim, netrecand prin intersectii aglomerate cum e cazul cu centrul Schengen.

  Cred ca scopul e mai degraba sa se foloseasca fondurile judetene pentru a renova curtea centrului, s-au mai facut astfel de combinatii si dupa ce s-a facut renovarea s-a anulat planul de exploatare.

 • @ Gicu
  Pai… nu se poate! Langa spital au domeniul aia cu pensiile foarte speciale, cum sa ii deranjezi? In plus, exact aia cu pensii speciale sunt atat de speciali incat au propriile clinici, spitale, propriile asigurari… ce mai, propriile vieti, protejate de prosti, dar facute 100°pe banii prostilor. Cum sa ii intereseze pe ei de asa ceva? Pe ei, cand ii doare maseaua, sau burta, ii duce elicopterul armatei direct din curtea unitatii militare la… ai ghicit!… Spitalul Militar. Ce treaba au cu prostii?

 • GICULE nu crezi ca aberezi prea mult???Mai taie din ele te rog.

 • @ BOSS (Din limba latina, boss = bou!)
  Nu crezi ca ar trebui sa mai pui mana pe cate o carte? Pe langa ortografia… lipsa (vezi si DOOM, daca ai habar ce-i aia!), nici macar nu te-ai prins cine se adreseaza si cui (AKA analfabetism functional).
  Ei, Boss?…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.