S-a prăpădit o profesoară iubită de elevi

Un cadru didactic apreciat al Colegiului M. Eminescu din Buzău s-a prăpădit azi la 64 de ani.

E vorba de Elena Roua-Dogaru, profesoară de Limba și Literatura Română, prin mâna căreia au trecut de-a lungul carierei mii de elevi.

Profesoara a fost chinuită în ultimii ani de viață de o afecțiune a pancreasului. A suferit și o intervenție chirurgicală în urmă cu doi ani.

Originară din Haleș, comuna Tisău, va fi înhumată mâine în cimitirul din sat. Trupul ei va fi depus azi la capela Cimitirului Dumbrava

Irina Preda: „Mare OM, mare caracter! Un dascal cum rar se mai intalneste, care a iubit literatura, in special pe Eminescu, a insuflat elevilor dansei dragostea de carte si de viata! Dumnezeu sa o aseze in cele mai linistitoare locasuri, caci mult a iubit viata didactica, pana la sacrificiu! Ma inclin omului datorită caruia sunt astazi ce sunt! In veci, pomenirea ei!”

Romeo Ene: „Profesorii nu mor, ei trăiesc prin elevii lor. Una dintre cele mai efervescente și permanent joviale colege de cancelarie, care de puțin timp se retrăsese din activitate, la pensie, dna profesoară Elena-Roua Dogaru, s-a mutat la cele veșnice, acolo unde sunt iubitori de pace, frumos, bine și lumină.Profesoara care striga pe culoar atunci când trecea printre elevi, „zâmbește că altfel de plouă!”, „Mihaela, capul sus!”, „Isabela, te aștept la redacție”, „haideți afară, la soare!”, nu va mai reveni la revederile elevilor absolventi, dar ecoul glasului dânsei va continua să răsune pe holurile și în sălile de clasă chiar și după ce clădirea istorică a colegiul centenar eminescian buzoian, va îmbrăca haine noi. Noi, profesorii și deopotrivă elevii dvoastră, vă vom păstra vie amintirea și vă vom pomeni în gândurile și în rugăciunile noastre”.

Citește și:

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.