S-a sfârșit la doar 16 ani. Boală nemiloasă


Destin crunt pentru această fată frumoasă și isteață din județul Buzău.

Intrase la un liceu bun din Buzău – Colegiul Mihai Eminescu, după ce anterior fusese elevă a Liceului de Arte –  iar viața ar fi trebuit să-i înflorească.

Din păcate, n-a fost așa. Daria a început să se simtă din ce în e mai rău, iar verdictul medicilor a fost dramatic: LEUCEMIE.

A urmat un an de suferință, curmată ieri, când Daria a închis ochii pentru totdeauna.

O plâng familia, colegii și cunoscuții, dar și toți cei care îi află acum povestea tristă.

„Astăzi, a plecat în călătoria din țara îngerilor eleva noastră, din clasa a X – B, filologie bilingv engleza, Daria Iacob. Am fost alături de ea în clasele de gimnaziu, elevi și profesori. Am impartasit bucuria reusitei la examenul de Evaluare Nationala. I-am fost alături in anul care s-a scurs în suferinta si am sperat împreună cu părinții ei dar si cu elevii din scoala, care au înțeles să fie solidari cu cauza familiei, ca va reveni printre noi, in anul scolar ce urmeaza. Destinul a hotărât diferit. Suntem alături de familie în aceste momente! Drum lin printre îngeri, Dumnezeu sa te ocrotească Daria!” – e mesajul postat pe pagina de facebook a liceului.

Leucemia sau boala sângelui alb este un tip de cancer ce ia naștere, de obicei în măduva osoasă și are ca rezultat un număr anormal de mare de globule albe în sânge. In leucemie, maduva osoasa incepe sa produca prea multe leucocite (celulele albe) si uneori acestea nu-si mai indeplinesc functiile. In timp, aceste celule anormale ajung sa inlocuiasca celulele normale – leucocitele, hematiile si trombocitele. Leucocitele au rolul de a ajuta organismul sa lupte cu infectiile. Hematiile au rolul de a asigura o buna oxigenare la nivel celular, necesara pentru o buna functionare a organismului, iar trombocitele ajuta in oprirea sangerarilor. In momentul cand aceste celule leucemice le inlocuiesc pe cele normale, sangele nu-si mai poate indeplini functiile. Ca urmare se pot produce sangerari si echimoze (vanatai) cu usurinta, poate exista o stare de oboseala continua sau persoanele in cauza se pot imbolnavi frecvent. Este cel mai comun tip de cancer la copii, trei sferturi din cazuri fiind de leucemie limfoidă acută. Totuși, aproximativ 90% din toate cazurile de leucemie sunt diagnosticate la adulți, leucemia mieloidă acută și leucemia limfoidă cronică fiind cele mai comune la adulți.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Profesorii din comunele vecine Buzăului stau cu frica-n sân. Iată de ce CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „S-a sfârșit la doar 16 ani. Boală nemiloasă

  • Mare, mare păcat pentru tânăra fată și părinții ei ! După chipul și profilul frumos se anunța o tânără speranță pentru societatea tot mai mediocră în care trăim … Mă întreb mereu, de ce oare Dumnezeu i-a la El asemenea copii valoroși sau bine educați ? Sincere condoleanțe !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.