S-a speriat și a aruncat vulpea!

Vulpea din imagine a fost prinsă de un gospodar din satul Grăjdana, comuna Tisău, și scoasă la vânzare pe marginea drumului județean.

De vulpe a atașat și un carton cu numărul de telefon la care să fie contactat. Vulpea a fost fotografiată de un trecător care a și sunat la numărul afișat.

„Da, eu am omorât vulpea. Îmi omora găinile din curte”, ar fi răspuns cel de la capătul firului.

După publicarea imaginilor pe buzoienii.ro, Direcția Sanitar Veterinară s-a sesizat și a pornit imediat spre Grăjdana pentru a lua cadavrul animalului.

„Nu e de glumit cu așa ceva. Rog cetățenii să nu se apropie de animal până la venirea echipei noastre. Există riscul ca vulpea să fie bolnavă de rabie, turbare în limbaj popular. E periculos pentru cei care o manevrează dacă intră în contact cu saliva ori sângele animalului. Vulpea trebuie recoltată imediat de la locul respectiv și prelevate probe pentru analize de laborator. Se va face o anchetă în acest caz”, ne-a declarat Ciprian Botezatu, director adjunct la DSVSA Buzău.

Speriat de întorsătura evenimentelor, cel care scosese vulpea la vânzare a luat animalul și l-a aruncat într-o râpă.

Inspectorii DSVSA Buzău n-au găsit-o aseară pe întuneric, dar au făcut-o azi pe lumină. Imediat vor începe analizele pentru a se afla dacă vulpea era sau nu turbată.

Citește și articolul: Înghesuiți și în picioare! Iată cum se circulă pe ruta Buzău – Cilibia – Luciu – Rușețu (vezi video)!

Rugămintea către cetățeni e ca la găsirea sau vederea unei vulpi moarte să se sune imediat la poliție sau la Direcția Sanitar Veterinară pentru că rabia (turbarea) se transmite foarte ușor.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „S-a speriat și a aruncat vulpea!

  • Cum dracu ii omora gradinile din curte?? :))))

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.