S-a terminat cu șmecheria. Măsură pentru protejarea drumurilor județene de apariția gropilor.

Pe lângă atenția sporită acordată în ultima perioadă asfaltării drumurilor județene, conducerea CJ Buzău anunță măsuri importante și pentru protejarea lor.

Se știe că un factor important în apariția fisurilor, crăpăturilor și, mai apoi, a gropilor din carosabil îl constituite transporturile care depășesc masele admise pe drumurile județene.

Citește și articolul: Iată video cu accidentul de pe Spiru Haret. Oare ce viteză avea VW-ul ?

Cele mai afectate sunt drumurile din zona de deal și munte din cauza transporturilor de lemne.

„Transportatorii agabaritici s-au concentrat pe drumurile județene, întrucât pe cele naționale există riscul de fi prinși de ISCTR. În proiectul de hotârâre de luni venim cu un concept nou. Permitem transporturile peste limita maximă admisă, dar contracost. Îi vom pune pe transportatori să plătească, iar cu banii colectați vom repara drumurile. Transportatorii care știu că vor face astfel de transporturi trebuie să vină la CJ Buzău și să ceară Autorizație Specială de Transport. În caz că n-o fac și sunt prinși vor plăti atât amenda cât și AST-ul. În perioada următoare vom cumpăra două cântare digitale și vom amenaja opt platforme în comunele Săgeata, Săpoca, V. Vodă, Gura Teghii, Odăile, Merei, Chiojdu și Buda”, a anunțat Adrian Petre, vicepreședinte CJ Buzău.

Regulamentul poate fi consultat integral dând click AICI. 

Citește și articolul: Veste bună pentru pensionarii din Buzău!

După aprobarea acestuia, într-o ședință viitoare urmează a fi stabilite atât tarifele pentru transporturile care depășesc masa maximă admisă, dar și amenzile pentru cei prinși în ofsaid.

loading...

5 comentarii la „S-a terminat cu șmecheria. Măsură pentru protejarea drumurilor județene de apariția gropilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.