„Altfel, eu nu mai stau ca primar”. Toma s-a dus urgent la București

Aproape o mie de salarii are de plătit în plus Primăria Buzău în 2019.

Primarul C-tin Toma a prezentat azi presei documentul.

După centralizarea datelor a rezultat că în acest moment Primăria Buzău trebuie să achite 317 salarii pentru însoțitorii persoanelor cu handicap grav și 743 de indemnizații (pentru cei care nu și-au angajat  – încă – însoțitor).

Salariul este de 2080 de lei brut la care se adaugă 347 de lei/lună indemnizația de hrană și 1450 de lei/an voucherul de vacanță.

Indemnizația este de 1263 de lei net (bani folosiți de persoana cu handicap pentru a plăti din mână persoana/persoanele care o ajută).

O persoană cu handicap grav poate opta: fie pentru angajarea unui însoțitor, fie de a primi indemnizația.

Toma a estimat azi că plata salariilor și a indemnizațiilor va costa Primăria Buzău în 2019 – 14 milioane de lei (3 milioane de euro).

„Situația e gravă. Da, sunt disperat. Ieri m-am dus la București la ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici. I-am prezentat și lui cifrele. Riscăm să n-avem bani să plătim salariile. Ce să mai vorbim de a face câteva ceva prin oraș. I-am cerut lui Teodorovici să ne dea bani pentru a plăti salariile însoțitorilor și indemnizațiile persoanelor cu handicap. Altfel, eu nu mai stau ca primar, doar să dau niște salarii și să nu pot face nimic pentru dezvoltarea orașului. Mai adăugați aici și cele 300 de salarii pentru polițiștii locali de la pază de care nu mai era nevoie”, a spus azi Toma ziariștilor.

Orașul Buzău, e după Galați, pe locul doi în țară în topul municipiilor cu cele mai multe persoane cu handicap grav – 1060 – din țară!

Asta, deși Buzăul e mult mai mic decât orașe precum Timișoara, Iași, Cluj Napoca etc.

Municipiul Buzău a ajuns în această situație dificilă după ce Guvernul Dăncilă a trecut din 2019 în sarcina primăriilor plata salariilor însoțitorilor și indemnizațiile persoanelor cu handicap.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și: În atenția buzoienilor. Investiție de 1,3 milioane de euro cu fonduri europene. CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.


Dă, mai jos, CLICK pe „Îmi place” pentru a primi zilnic știrile buzoienii.ro pe facebook.

loading...

13 comentarii la „„Altfel, eu nu mai stau ca primar”. Toma s-a dus urgent la București

 • Se impune, urgent, ca toate persoanele cu handicap sa fie reevaluate. Sunt ferm convins ca, cel puțin 1/4 dintre acestea, nu sunt persoane cu handicap. Pe de alta parte, unele dintre aceste persoane cu handicap pot fi integrate în piață muncii. Multe dintre ele vor sa fie utile societății în care trăiesc, nu sa fie o povara pentru ceilalți.
  Trebuie stimulata munca!
  Cei 300 de locali-paznici toaca și ei foarte mulți bani.

 • Parca era vorba de 10 milioane,daca mai faci doua drumuri la Bucuresti treci sub 1,5 si e suportabil si ramai si primar ca e pacat de buzoieni sa ramana si fara garaje si fara Primar.

 • Bine ati spus domnul Toma ca nu aveam nevoie de acesti politisti locali ! Bani aruncati pe geam !

 • Buzau – oras de asistati social si handicapati … a nu se intelege gresit. 🙂 Trebuie luate masuri urgent…

 • Slava PSD ului. Ăstia se păcălesc și intre ei nu doar poporul. Începuse toma sa miște câte ceva în oraș ce s au gândit dăncilii. Ia sa îi ia caimacul lu’ Toma. Ca de, cu bani oricine poate sa îi prostească pe prosti, ia sa vedem fara bani poate?

 • Ce faci nu mai ai bani nici de spectacole

 • A rezolvat problema încălzirii?
  Eu vreau aeroport!

 • Zilele trecute arata la TV ca DNA au descins la niste doctori din astia care emiteau in fals contracost documente medicale pentru oamenii care doreau sa fure banii de la buget.
  Se pare ca cei de la DNA nu au stiut unde sa descinda, sa vina la Buzau, sa vada aici fraude si medici corupti, au umplut orasul de handicapati si bolnavi doar in acte ca sa fure banii de indemnizatii si pensii ca sufereau de lene si hotie.
  O sa devenim capitala europeana a handicapatilor si bolnavilor daca continua coruptia medicilor sa emita in fals hartii peste hartii sa ajute lumea sa fure banii de la buget.

 • MAI SCADETI DIN SALARIILE BOBOASE DIN PRIMARIE !!!

 • Desi nu sunt un admirator si sustinator al Primarului Toma,trebuie sa ii dau intr-un fel dreptate si lui:el crede ca fara sustinerea PSD nu va mai fi Primar.Eu ,as vrea sa ii spun ca se inseala,fiindca pentru noi,buzoienii conteaza ceea ce face pentru oras.Iar daca el va cauta si va lua toate masurile LEGALE pentru reducerea numarului de asistati sociali si politisti locali va avea tot sprijinul buzoienilor.Dar,el va trebui sustinut in primul rand de structurile si cei in drept sa constate si sa ia masuri legale in ceea ce ii priveste atat pe asistatii sociali,cat si pe politistii locali.Nu cere nimeni absurdul :sa se desfiinteze politia locala sau sa nu se mai acorde ajutoare sociale acolo unde chiar este cazul.Dar,nici sa fie lasat singur si sa se zbata ‘ca pestele pe uscat’ in niste probleme care nu sunt numai ‘ale lui Toma’ sau ale Primariei,nu este nici drept si nici corect.Ii recomand Primarului Toma sa faca politica ca INDEPENDENT SPRIJINIT DE CETATENI si nu ca un ‘politician sprijinit(santajat,de fapt!) de un partid politic.

 • Aici sunt de acord cu tine,Viespea buzoiana.Felicitari pentru analiza!

 • MAI Domule NRG ,daca nu sunti Politisti locali si aici ma refer la cei de la paza scolilor nu vin firmele de paza ale stim noi cui ??????
  FIRMELE ALEA LUCREAZA PE GRATIS ??????? POTI RASPUNDE ????? CHIAR CREDETI TOT CE SPUN UNIII ????????
  INTERPELEAZA-L PE DOMNUL PRIMAR DE CE A BAGAT IAR LA SCOLI POLITIA LOCALA ??????? CACI DACA SPUN EU NU MA CREZI !!!!!!!!!!!

 • Are dreptate Dorel oarecum.
  Cred ca ideea celor ce sunt impotriva paznicilor de la politie e ca daca nu vor mai fi politisti locali nu vor mai beneficia de statutul de bugetar, care vine la pachet cu salarii, sporuri, norme, tichete de vacanta, etc fara numar… in timp ce la privat salariul e fix si e mai mic, conform cu piata de paznici. Si se gandesc ca nu e corect ca unul care sta paznic la un mall sa castige de 2 ori mai putin decat unul care sta la scoala, dar care e bugetar.
  Pe de alta parte patronii firmelor de paza ce preiau paza la scoli vor trage diferenta de bani pentru ei, sa isi cumpere masini de lux, case de lux, vacante de lux… ca in contractele pentru paza privata la scoli pretul total pe paznic privat e cat e costul total al primariei pentru un gardian bugetar, doar ca la cel ce face efectiv paza ajunge mai putin, grosul banilor raman profit la patron… iar in conditiile astea cred ca multi ar prefera sa ajunga banii la mai multi oameni si nu la patroni sa se imbogateasca peste masura doar ei in timp ce angajatii lor o duc rau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.