S-a turnat azi!

Noutate azi pentru locatarii ultimului rând de blocuri din Micro XIV (strada Prieteniei) cu vedere înspre câmp:Azi s-a turnat betonul de egalizare (începutul realizării fundației) pentru capela, clopotnița și clădirea administrativă ale viitorului cimitir municipal din Buzău (3,8 mii de locuri de veci).Între blocuri și primul rând de morminte (vezi schița de mai jos) va fi un parc cu mai multe alei, spații verzi și copaci:


Cimitirul se întinde pe o suprafață mare, până aproape de Șoseaua Nordului. Terenul a fost cedat gratuit de armată Primăriei Buzău (pe baza relației bune dintre primarul Toma și Nicolae Ciucă, pe atunci prim-ministru), cu condiția ca 25% din locurile de veci să fie rezervate militarilor

Cimitirul va avea două căi de acces. Una dinspre parcarea blocurilor de pe strada Prieteniei și una dinspre stația terminus de autobuz (7 și 8) de pe str. Stadionului

Citește și:

loading...

12 comentarii la „S-a turnat azi!

 • Cred că locul era perfect pentru mult doritul Spital municipal, se pare că sunt însă alte interese.

  Răspunde
  • Ce-i în mână nu-i minciună. 1) Armata a dat terenul special pentru cimitir (care iată, se face!) 2. N-a spus nimeni până acum de unde zecile de milioane de euro pentru a construi și dota spitalul municipal.

   Răspunde
   • Dar pentru celălalt teren, dinspre Ploiești, erau bani sau a fost doar o amăgire?

    Răspunde
    • Nu sunt bani nici pentru acolo. Termenul amăgire nu e chiar corect, pentru că nimeni n-a promis că se face spital. S-a spus doar că se încearcă. Așadar cuvântul mai corect, în opinia mea, e speranță.

     Răspunde
     • Pregătind locurile de veci pentru vaxxinati ARN-m.

      Răspunde
   • Minciună sfruntată !!!! Cedarea terenului a fost făcută în mandatul 2012-2016 și actele au fost semnate de Ministrul Apărării, Comandantul gen. Cică și de mine din partea Primăriei. Clauzele sunt într-adevăr cele menționate.
    PS. Prezentați ultima pagina din protocol ,cu semnături, pentru conformitate!

    Răspunde
  • Întreb dar vreau și un răspuns, dacă terenul este cedat ,donație se va mai percepe taxă pe locul de veci?

   Răspunde
   • Normal ca vor percepe taxa, niciodata moartea nu a fost gratis.

    Răspunde
 • Iar te contrazici singur dle reporter. In articolele de mai jos prezentai situatia ca si cum intr-un termen scurt se va incepe constructia spitalului.
  https://www.buzoienii.ro/vezi-aici-unde-se-va-face-spitalul-municipal-buzau/
  https://www.buzoienii.ro/toma-am-alocat-primii-bani/
  Si din 2022 nu s-a mai intamplat nimic se pare. Acum ati reluat subiectul, ca doar este campanie electorala, la fel cum o veti face si cu (niciodata realizabil) proiectul aeroportului civil de la Boboc. Vorbe goale si sperante desarte pentru cetatenii Buzaului. Trist si jenant in acelasi timp!

  Răspunde
  • Un spital nou, de la zero, e un lucru dificil și pentru întreg statul român, nu doar pentru un oraș(el) precum Buzăul. E bine că se fac pași mici înainte în privința spitalului municipal, primarul Toma și echipa dânsului trebuie lăudati și încurajați, zic eu, nu criticați.

   Răspunde
 • Domnule Tereacă,
  Dacă dumneata consideri Buzăul ”un orășel” cu 103 000 de locuitori, reședință de județ, ce să mai spunem de Suceava care chiar este un orășel cu 83 000 de locuitori, dar care are universitate (cu facultate de medicină), aeroport la Salcea și în curând cu autostradă, totul prin insistența acestui individ dubios (penal) numit Gh. Flutur, atunci ce merite trebuie să îi aducem lui Toma, susținut de PSD și de Ciolacu (prim ministru) ?

  Răspunde
 • Generos „Ciuca al nostru”!
  S-a gândit la viitorul militarilor!
  Cumva are primul loc rezervat?
  Nu doresc moartea nimănui,dar consider ca oamenii merită ajutați cât sunt în viață, nu în viața de apoi!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.