„S-au dat rapid. Toate 24! Un domn a cumpărat 4!”

Comparație. Așa arăta locul în urmă cu câțiva ani.

Și așa arată acum.

În locul casei vechi de pe str. Grigore Alexandrescu din Buzău a apărut un bloc modern – cu parcare pentru proprietari.
Blocul are 24 de apartamente (trei garsoniere, în rest apartamente cu două și trei camere)

Proiectul imobiliar a fost gândit și executat de doi asociați din mun. Buzău.

Gabriel Coman, antreprenor: „S-au vândut rapid toate cele 24 de apartamente. Cineva a cumpărat pe loc patru apartamente pe care le-a închiriat. De ce s-au vândut așa de repede ? Există cerere în Buzău, iar apoi s-a dus vestea că apartamentele s-au construit fără a se face rabat de la calitate”.

Daniel Țiclea, evaluator imobiliar Buzău: „E un bloc reușit, cochet, am primit referințe bune. Bravo, constructorilor!”

Deși afacerea a fost un succes (în final), Gabriel Coman este circumspect în a începe un alt proiect în mun. Buzău:

„Nu vă puteți închipui câte piedici mi s-au pus! Ani la rând am fost blocat. Un noroc a fost că în 2016 a venit Toma primar. Apoi, după doar câteva săptămâni, am avut în mână autorizația de construcție”.

După întâmplarea din mun. Buzău, omul de afaceri buzoian pregătește un nou proiect imobiliar, dar nu în oraș, ci în comuna Mărăcineni.

loading...

12 comentarii la „„S-au dat rapid. Toate 24! Un domn a cumpărat 4!”

 • Am vrut să cumpăr un apartament în acest bloc, dar din păcate nu mai erau locuri de parcare disponibile.

 • Bravo lor, frumos ansamblu. Dar cine, mai exact, le-a pus piedica in proiect?

 • Clădirea veche care a fost demolată a funcționat mulți ani ca ” fabrica ” de gheață ?!… Ar fi bine ca blocul nou construit de un dezvoltator imobiliar local să se încadreze d.p.d.v. arhitectural și urbanistic cu casele tip – dar destul de cochete – care se înșiruie pe această frumoasă stradă …

 • Singurul minus al blocului este că e cam înghesuit pe respectivul teren, inconjurat de case și curți mai noi sau mai vechi. La fel și in zona parcării, pare cam incomod de folosit zilnic. Mergea un teren ușor mai mare.

 • Mai nene cum poti sa faci un articol laudativ despre asa ceva? E o elucurbatie urbanistica! Habar n-am cum o fi reusit sa obtina autorizatia! De fapt imi dau seama cum s-a putut, dar n-are rost sa comentam! Dar nici sa ne-apucam sa laudam. Ce-o fi fost la mijloc, doar seful de la urbanism stie!

 • Acolo nici nu ar fi trebuit sa se obtina autorizatia, cu atat mai mult pentru un bloc, dat fiind ca legea interzice constructiile langa monumente istorice, acesta fiind cumva construit langa monumentul istoric templul evreiesc.
  Cum zic si cei de mai sus, au inghesuit blocul pe teren, alipire la calcan aproape pe toate partile, sa nu cumva sa te uiti pe fereastra, ca singura vedere de la orice fereastra e in curtile vecinilor, care nu arata bine deloc.
  Bine macar ca au facut o miniparcare in fata, facand locul mai atractiv cand te uiti din strada, ca in rest.
  Raman surprins ca vecinii inca nu au actionat dezvoltatorul in instanta sa isi apere drepturile.

 • Cu spatiul viran din vecinatatea Liceului Economic ce se mai aude? In urma cu cativa ani un afacerist local se batea cu pumnii in piept ca, in urma presiunilor sotiei care se saturase de locuit la bloc (articol publicat in buzoienii.ro), a decis sa achizitioneze doua vile vechi …in vederea demolarii si construirii pe terenul respectiv a unei resedinte demne de capriciile unei baronese. Dupa un an capriciile doamnei s-au mai domolit iar pe terenul viran rezultat in urma demolarii vilelor a aparut un panou mititel prin care se anunta intentia de a se construi un ditamai blocul de locuite cu opt etaje, demisol, spatii comerciale….in conditiile in care zona este si asa arhiaglomerata…locuri de parcare mai mult nu, asta ca sa nu mai mentionam apropierea de alte blocuri turn …, ma rog, in urma sesizarii unor cetateni, Tomita a iesit cu precizari conform carora e bine sa se construiasca si…mai da-l incolo de PUZ… (chiar si eu trebuie sa recunosc ca, de data asta, Tereaca a documentat in mod echidistant cazul).
  Dincolo de toata polemica am si eu o curiozitate: stimabila sotie de afacerist, persoana onorabila, oare tot la bloc isi duce veacul ?

 • O porcarie de asezare,cum a primit autorizatie de construire ?

 • Invidioșilor, cati dintre voi cei care comentați aiurea ati făcut o afacere în viața voastră, o să rămâneți niste înghesuiți până o să ajungeți la garsoniera cu ușa în tavan și acolo o sa va placa ?

 • Dragă Mariana, bani de drum și-un praz verde! Sănătate și virtute!….că minte clar ai pe sponci…

 • Sunt aici postări care doar arunca cu noroi in investitia unui privat. Ce drept aveți voi sa judecați? Verificați întâi pixul din zona, construcția este perfect legala P+2. Doar vorbiți fara sa gândiți.

 • Sincer domnule Tereacă ! Dacă nu era cu ”Un noroc a fost că în 2016 a venit Toma primar”, ați fi scris vreo virgulă ?? O să ți se niveleze creierul și o ți se strepezească dinții de atâtea ”tomisme”. Succes!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.