S-au făcut 160. Părinții trebuie să-și aducă aici copiii. La ce oră începe

Astăzi la Buzău și în toată țara se celebrează 160 de ani de la „Mica Unire” – unirea Țării Românești și a Moldovei.

Pentru a patra oră la rând CJ Buzău și Muzeul Județean îi invită pe buzoieni să joace împreună „Hora Unirii”.

Manifestarea va începe la ora 11.00, iar părinții și bunicii sunt îndemnați să-și aducă micuții la această acțiune încărcată cu o puternică simbolistică patriotică.

„Toți buzoienii sunt invitați să participe la acest eveniment de sărbătoare a românilor. Cea de-a patra ediție a evenimentului ”Hai să dăm mână cu mână la Muzeul Județean” are la bază atât faptul că Mica Unire a reprezentat un prim pas în făurirea României moderne, cât și faptul că Buzăul a avut onoarea de a întâmpina și găzdui primul domn al Principatelor Unite. Marcarea acestor evenimente din istoria poporului român reprezintă un act de patriotism și un moment de reafirmare a valorilor noastre naționale.”, Petre Emanoil Neagu – președinte CJ Buzău


„Cu ocazia împlinirii a 160 de ani de la Mica Unire – Muzeul Județean Buzău, Teatrul George Ciprian Buzău și Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău în parteneriat cu Divizia 2 Infanterie Getica și Inspectoratul Județean de Jandarmi Buzău, sub egida Consiliului Județean Buzău anunță implementarea programului cultural-educativ Hai să dăm mână cu mână la Muzeul Județean (ed. a IV-a) în ziua de 24 Ianuarie 2019 la sediul principal al muzeului, începând cu ora 11.00. Alături de momentul principal al evenimentului, cea mai mare Horă a Unirii jucată la Buzău, organizatorii au pregătit și în acest an momente speciale reprezentate de muzică militară, prezentarea steagurilor de identificare ale structurilor subordonate Diviziei 2 Infanterie Getica, primirea suitei călare a Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, primirea de către Alexandru Ioan Cuza a delegației unioniste buzoiene, spectacol folcloric susținut de către membrii Ansamblului Folcloric ”Plaiurile Mioriței”, precum și mini-expoziția temporară Cuza și Unirea.

Participanții la eveniment sunt invitați să viziteze apoi expozițiile de bază ale Muzeului Județean Buzău. Intrarea va fi liberă.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Ce s-a întâmplat mai apoi!CLICK AICI 

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

8 comentarii la „S-au făcut 160. Părinții trebuie să-și aducă aici copiii. La ce oră începe

  • Mai Auras, ministrul sănătății ne spune sa evităm sa mergem cu copiii în colectivități in aceste 4 zile libere, având în vedere epidemia de gripa, pentru care s-a luat, de altfel, și măsura închiderii școlilor in ziua de vineri. Știre data și de tine. Până aici este OK. Apoi, ne spui că trebuie să ne aducem copiii la Muzeul Județean, mă rog, sa ne vadă domnul Neagu sau să îl vedem noi pe el ! Acum hotaraste-te și spune cum ar fi mai bine ?

    Răspunde
  • …acum citesc mai bine știrea…părinții și bunicii au obligația de a-și aduce micuții…deci, este clar, ne putem împotrivi daca avem obligația? Când este sarcina de la partid…hop și obligația !

    Răspunde
  • Pe frigul ăsta, îngheață și mama virușilor, măi dragă Auras (nu dl. Tereaca). Dumnezeule, cât de responsabili au devenit părinții romani, în general! În urma cu trei decenii nu le mai purta nimeni, celor mici, atât de mult de grija. Le puneau cheia de gat și aproape ca „uitau” de ei. A fi copil în fosta epocă de aur, era de domeniul sportului extrem… Zile și nopți pierdute la cozi interminabile, scăldatul în locuri neamenajate, joaca pana noaptea târziu în zăpadă, uzi pana la piele, impartirea fructelor, a sticlei cu suc, de la unul la altul și câte și mai câte… Iar acum?!

    Răspunde
  • Nu am făcut decât să citez un îndemn al doamnei ministru PSD al sănătății ? Să înțeleg atunci că nu știe ce vorbește când ne îndeamnă să evităm sa mergem cu copiii în colectivități in aceste 4 zile libere, ori colectivitățile nu se afla si in aer liber, ori sub o anumită temperatură nu mai sunt colectivități ? Vorbiți dvs. cu doamna ministru, dl. Incognito sau eventual fiți purtătorul dânsei de cuvânt și lamuriti-ne.

    Răspunde
  • Și apropo ! Am incercat sa ies din casă și nu am reușit să merg mai mult de 10 metri din cauza poleiului ! Ce părere are dl. Toma de acest lucru ? Oare d-lui Neagu i s-a făcut partie ?

    Răspunde
  • „Pârtie” pe ghiață, istețule? Poate ceva nisip cu sare pe trotuare ar fi trebui să presare Urbisul…

    Răspunde
  • Ok domnul Tilly, aveți dreptate, este corect… ghiață….ar fi trebui…dar ce-ati zice daca am consulta toate formele din dex. si contextul în care a fost folosită întreaga expresie?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.