S-au făcut trei în oraș. Vezi AICI unde

Un nou birou de cartier al Poliției Locale Buzău a fost înființat zilele trecute.

Biroul va funcționa pe str. Spiru Haret, în vecinătatea blocurilor turn (din capătul dinspre armată), în camera de la stradă a fostei centrale termice.

E al treilea birou de sector din oraș, după cele din Micro XIV (tot la centrala termică) și Micro V (la piață).

La începutul anului, Primăria Buzău a anunțat reînființarea sectoriștilor, orașul fiind împărțit în 12 sectoare:

Prin reînființarea sectoriștilor se speră că se vor limita actele de vandalism, furturile, aruncarea de gunoaie etc.

În plus, sectoriștii au obligația de a colabora cu Serviciul Gospodărire Comunală din Primăria Buzău.

Sunt patru polițiști locali alocați pe fiecare sector. Aceștia ar trebui să știe tot ce se întâmplă mai important în aria de responsabilitate

Citește și:

loading...

31 de comentarii la „S-au făcut trei în oraș. Vezi AICI unde

 • Gardienii publici încearcă să copieze Poliția pe orice segment. Vice-primarul Apostu ne vinde gogoși, nu știe ce spune pentru sectoriștii erau polițiști adevărați și aveau competențe personale și materiale, conform legii, în comparație cu acești impostori care nu au așa ceva. În legea de organizare a gardienilor publici nu apare noțiunea de sectorist, agent sau ofițer, ci doar de, impropriu spus, polițist local.
  Un polițist sectorist răspundea singur de un sector și știa tot ceea ce mișcă. Se ocupa de reclamații, de dosare penale, nu de curățenia orașului sau de călcatul ierbii ca acești gardieni publici.
  De ce primăria finanțează aceste sedii? De ce să apelezi la acești neica nimeni care nu au nicio pregătire? Cum să știe un gardian ce se întâmplă într-o zonă dacă legea nu îi dă acest drept? De ce există acești impostori?
  Când se va termina cu această impostură, cu această sifonare a banului public și această direcție va fi desființată?

  Răspunde
 • Direcția Poliție Locală de Sector??? Nu există așa ceva în organigrama Primăriei municipiului Buzău. Există Direcția Poliție Locală. De ce ne mințiți? Pentru ce a fost înființat acest sediu? Să aibă unde sta, unde dormi? În loc să cheltuiți banii pe lucruri importante țineți acești gardieni degeaba.

  Răspunde
 • Exact ce ne lipsea! Trei spatii unde localii sa se odihneasca, pe banii noștri. Ce nevoie avem de acesti fosti gardieni publici nu o sa inteleg niciodata. Sunt degeaba, nu aduc niciun beneficiu buzoienilor.

  Răspunde
 • Nu te ajuta cu nimic. Daca da cineva manelele la maxim, localii vin, ii bat obrazul, apoi pleaca si da muzica iar tare. A 2-a oara la fel, iar a 3-a oara te pun sa vii sa dai declaratii scrise daca vrei sa ia masurile legale. Sunt inutili, practic

  Răspunde
 • Bă, sunteți duși cu capul în conducerea Primăriei? De ce tocați bani cu acești gardieni publici?
  Când sun la 112 nu vin gardienii publici, ci polițiștii adevărați. Deci, de ce există acești gardieni? Să aibe și primarii poliția lor?
  Faceți economii, desființați această direcție inutilă din cadrul Primăriei!

  Răspunde
 • Bani aruncați pe apa sâmbetei! Nu au nici o responsabilitate! Punct!

  Răspunde
 • DIRECȚIA DE POLIȚIE LOCALĂ DE SECTOR?! Noaptea minții! Trei sedii unde să doarmă, pardon, să muncească acești indivizi. Bravo!

  Răspunde
 • Care sunt cei 4 sectoristi în zona Transilvaniei Fabrica de Bere, eu nu vad picior de polițist sa vina sa vadă zona respectivă, sau la cine trebuie sa ne adresam pentru eventuale reclamati , acei polițiști sunt doar pe hârtie ca pe teren sunt lipsă

  Răspunde
 • Robert, acești angajați ai primăriei nu sunt polițiști. Sunt foștii gardieni publici ținuți în activitate degeaba, pe banii noștri.
  Dacă ai probleme apelează la polițistul de proximitate sau la orice polițist din cadrul Poliției Municipiului Buzău.
  Ca să justifice existența acestei direcții INUTILE din cadrul primăriei, Apostu vine cu tot felul de idei fără nicio aplicabilitate în realitate.
  Soluții: desființarea acestei direcții poliție locală sau restructurarea masivă, după modelul Oradea.

  Răspunde
 • De ce promovezi impostura, domnule Tereacă, susținând existența inutilă a acestor așa-zisi polițiști locali?
  Îl dai ca model pe Bolojan de la Oradea atunci când îți convine, dar în privința localilor nu sau a reducerii cheltuielilor publice nu!
  Domnule Tereacă, de ce aș apela la acești angajați ai primăriei fără nicio pregătire sau răspundere? Ca să fiu îndrumat către polițiștii adevărați sau ca să sune ei la 112 pentru a chema Poliția? Nici de martori nu sunt buni în instanță.

  Răspunde
 • De ce s-au amenajat aceste spații pentru inutilitatea numită poliția locală??? Puteau fi folosite pentru alte activități sau lăsate în paragină că erau mai utile. Încă o cheltuială în plus pentru primărie. Degeaba!

  Răspunde
 • Toată lumea face economii, în schimb primăria noastră o arde pe construcții și amenajări inutile, cum sunt și aceste spații ale gardienilor. Nu era de ajuns că au ditamai sediul și foarte multe mașini de serviciu, mai trebuiau și aceste cambuze unde să doarmă gardienii.
  Bravo, Toma! Abia aștept să vină anul 2023 să îmi plătesc taxele și impozitele de mașini și clădiri… Să fie bani pentru gardieni!

  Răspunde
 • Problema nu e ca exista aceasta institutie, ci faptul ca nivelul dotarilor, al pregatirii tehnico-operative a agentilor, baremele la angajare si evaluarea anuala a acestora sunt sub orice critica, daca nu care cumva exista doar pe hartie. A doua mare problema, practic e un rezultat al cauzelor anterioare, care e si cea mai evidenta publicului, este lipsa de actiune in teren a acestor agenti. Au si ei cateva atributii pe parcari, pe ordine publica, dar zici ca-s Mulder & Scully, asa ii chinuie pe bietii oameni aceste provocari maxime. Parerea mea ca sunt utili, iata la umplut spatii goale, dar nimeni nu le va simti lipsa, in conditiile actuale. Depinde mult si de ceea ce se cere de la ei, cine o face, cum, de ce, cand, unde, din ce cauza etc.

  Răspunde
 • Din ciclul bani cheltuiți aiurea: amenajarea și funcționarea acestor spații pentru o direcție inutilă din cadrul primăriei.
  Direcția are foarte mulți angajați prin raportare la numărul de locuitori din municipiul Buzău, ditamai sediul plus mașini multe fără sistem GPS de monitorizare.

  Răspunde
 • Cât a costat amenajarea unui astfel de spațiu?
  Cât va costa lunar funcționarea unui astfel de spațiu?
  Ne spune, domnul Apostu?

  Răspunde
 • Frumos , bine gândit domnule polițist „adevărat” mai multe comentarii, diferite nume, dar aceeași persoană, dumneavoastră cu ce vă ocupați la poliția „adevărată?? Cu denigrarea??? Foarte inventiv!!!

  Răspunde
 • Nu există nicio poliție locală Buzău, domnule reporter Tereacă! Există (DEȘI NU AR TREBUI) Direcția poliție locală în cadrul Primăriei municipiului Buzău. ATENȚIE la denumiri.
  De ce există această direcție când există Poliția și Jandarmeria??? Suntem așa de bogați să finanțăm și acești inutili, numiți impropriu polițiști locali? NU!

  Răspunde
 • Cosmin Stefan, un gardian public adevarat. Mandria familiei sale. El a ajuns cel mai departe, dupa ce a facut liceul la seral.
  Ce denigrare, bai gardianule? Sunteti degeaba!
  Era bine daca lucram la politie, dar lucrez in privat.

  Răspunde
 • @OB!, nu există nicio instituție. E doar o direcție în cadrul primăriei.
  Nu există agenți la locală, ci doar polițiști locali, fără grade.

  Răspunde
 • Mai bine s-ar numi politia minorilor, sau politia tinerilor.
  Ca am vazut ca singura lor preocupare e sa se lege de minori, de tineri, sau eventual de niste pensionari amarati, in fata carora se cred mari smardoi, ca au norma de hrana mare si au bagat mancare de s-au umflat cat dulapul ca sa impresioneze minorele, pardon minorii, prin dimensiune.

  Răspunde
 • Să vedeți cum va scădea numărul celor care calcă iarba sau vor arunca gunoi pe jos după ce se vor deschide mai multe astfel de birouri în oraș…

  Răspunde
 • Pentru Cosmin Stefan gardianul public, nu cred ca politistii citesc acest site, dar sa mai si posteze.
  Toma a promis ca ne scapa de gardienii publici, dar nu a reusit.

  Răspunde
 • Am avut de-a face cu niște locali.
  Am sunat la 112 pentru un scandal pe scara blocului, dar au trimis niște locali. Vai de mama lor, nici nu știau să vorbească, ce să ceară, cum să acționeze, dar au spus celor implicați în scandal că eu am sunat la 112. Minunat, nu! Până la urmă au chemat polițistii adevărați, care au rezolvat problema, iar scandalul nu s-a mai repetat. După venirea polițiștilor în bloc, cei doi locali s-au evaporat.

  Răspunde
 • Ce ar trebui să facă acești 4 locali pe un sector? Eu când ar trebui să apelez la ei? De ce nu aș apela la polițiștii de pe strada Plevnei?
  De ce există aceste birouri în cartiere, nu au sediu sau este doar pentru ei?

  Răspunde
 • Puneți mâna de la mana, stimați analfabeți care umbriți pământul prin Buzău, și faceti-i o statuie, acolo, cat de mica, lu’ nea Costika că va permite și vouă existența pe banii noștri, munciți !

  Răspunde
 • Toți localii îl vor vota pe Toma. Păcat că unii dintre ei au domiciliul în alte localități, dar PSD va câștiga.
  Trai bun la primărie, fără nici o răspundere. Doar nu sunt proști să plece în privat sau la MAI unde ești întrebat ce muncești.

  Răspunde
 • Nino, nino, nino… faceți loc, vin localii! Cineva a sesizat că o persoană rău intenționată a călcat iarba! Apel de urgență, faceți loc!

  Răspunde
 • Ati votat patrihoti, e nevoie de multi paznici per meter square!

  Răspunde
 • Bataie de joc la adresa buzoienilor… bani aruncati…NU FOLOSESC LA NIMIC ACESTI LOCALI !!

  Răspunde
 • Nu există sectoriștii în legea de organizare și funcționare a localilor. La fel cum nu există agenți sau ofițeri.
  Localii nu au nicio legătură cu Poliția Română sau cu MAI, sunt angajați ai primăriilor.
  Nea’ Apostu visează cai verzi pe pereți și bagă bani într-un proiect sortit eșecului.
  Cea mai bună soluție este desființarea acestor locali!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.