S-au numărat 22 de copii bolnavi. Ce se spune despre gripă

DSP Buzău a decretat azi pentru Grădinița cu Program Prelungit nr. 8 din Buzău – „debutul unui focar de infecții respiratorii” (vezi mai jos comunicatul DSP).

Asta după informația – neconfirmată științific – că un număr de șase, după alte surse doisprezece, copii ar fi contactat virusul A de gripă.

Deocamdată, e cert că s-au numărat 22 de copii bolnavi (infecții respiratorii) din totalul celor 200 de minori care frecventează grădinița (situată între blocurile dintre Bd. Unirii Sud și Spiru Haret).

„În cazul a 6 copii ni s-a spus că au diagnostic de gripă prin test rapid, însă aceste teste nu au valoare de diagnostic, ci sunt orientative, ne spun că trebuie să izolăm copilul acasă pentru că are risc de contagiozitate. Vom vedea în câteva zile dacă e vorba de gripă sau nu. Până atunci, recomandăm trierea foarte serioasă a copiilor și trimiterea la medicul de familie a celor care prezintă semne de boală” – Carmen Scântei, director DSP Buzău

Din cauza isteriei „gripei ucigașe” – promovate la nivel național, astăzi la GPP nr. 8 Buzău au venit doar 92 de copii din cei 243 înscriși.

Cea mai mare absență a fost la grupa mică. La o clasă au fost trei copii, iar la una niciunul.

COMUNICAT DE PRESA privind situatia afectiunilor respiratorii inregistrate la Gradinita cu Program Prelungit nr. 8 Buzau 210119-ilovepdf-compressed (1)
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.