„S-au îmbolnăvit cu toții!” De o săptămână nu se mai lucrează

„Domnule reporter, cum se poate așa ceva? De-o săptămână nu mai lucrează nimeni la pod la Mangă. În ritmul ăsta nu sa va termina în acest an!”.

E reclamația trimisă azi de un șofer către buzoienii.ro. Verificată, sesizarea s-a dovedit adevărată.

„Muncitorii de la pod care urmau să efectueze forajele pilonilor s-au îmbolnăvit de coronavirus”, a precizat o sursă de încredere.

Se implică Titel

Omul bun la toate, Dumitru Constantin, primarul din Mărăcineni va lua problema în propriile mâini.

„De mâine dimineață o să-mi mut biroul la pod. O să fiu șeful echipei de muncitori care va fora pentru pilonii podului. O să mă ocup personal, trebuie ca în două, maximum trei luni să facem podul”, a anunțat „Titel” în această seară pentru buzoienii.ro.

Când e nevoie, primarul e primul care se urcă la volanul utilajelor primăriei pentru a vrezolva problema

Citește și:

loading...

14 comentarii la „„S-au îmbolnăvit cu toții!” De o săptămână nu se mai lucrează

 • Ăștia cu lucrarea pe zona asta Mărăcineni- Săpoca își bat joc atât de locuitori din zona cât și șoferii ce tranzitează zona. Lucrarea este executata cu tot felul de habarniști și de bețivani.
  Auras îți dau un exemplu este un pod în Săpoca de vreo 15 m lungime și se lucrează la el de vreo 3 ani. Au reușit să facă jumătate din el în 3 ani. Îți dai seama cat o sa dureze podul de la Mangă.
  Eu nu ii înțeleg pe cei care dau banii de la Consiliul Județean de ce nu au pus în caietul de sarcini termene clare, mai precis de ce nu se lucrează în ture inclusiv noaptea. Un asemenea pod se executa in max. 60 zile și crede-mă știu ce vorbesc.

 • De ce se îmbolnăvesc tot mai mulţi buzoieni ?
  Din cauza unor proşti sau inconştienţi care, crezându-se ,,şmecheri”, refuză să poarte masca ! Banala măsură pe care trebuie să şi-o ia oricine, nefiind vreun cine ştie ce efort purtarea ei. În marele Shopping City de-ar intra aşa, ori în Carrefour, ori în Kaufland, nesimţirea asta periculoasă nu le merge pentru că imediat sunt luaţi la întrebări de agenţii de pază de la intrare (,,Masca, domnu, nu puteţi intra aşa !”). Am fost martor la faze în care chiar simpli cetăţeni, câte un bărbat mai bine făcut aşa şi mai îndrăzneţ îl atenţiona pe cel ce îl observa cu faţa descoperită în faţa standului de produse: ,,Masca, vă rog!”.
  Nu aceeaşi rigoare benefică există şi în mijloacele de transport în comun ! Şi nu mă refer aici la TransBus, care e o firmă serioasă cu şoferi responsabili (dovadă că niciodată nu am observat vreun şofer Transbus care să nu poarte mască sau care să nu ţină cont că autobuzul nu trebuie să se aglomereze şi că toată lumea trebuie să poarte mască).
  Marea problemă e cu nenorocitele de MAXI-TAXI ale unor patroni iresponsabili care operează în rural şi care şi acum, în pandemie, continuă să înghesuie lumea ca sardelele (banii, profitul, par să fie tot ce contează pentru ei, nu sănătatea şi vieţile oamenilor) ! Mai grav de atât, unii călători şi chiar şi unii şoferi nu poartă mască (nu e nevoie să circuli regulat cu ele ca să sesizezi gravitatea aceasta, se poate observa şi din exterior).
  Aşa a ajuns CORONAVIRUSUL în toate comunele acelea îndepărtate pe care le vedem marcate cu roşu şi galben în lista cu incidenţa ! Comune precum (le numesc punându-le în ordinea gravităţii, conform tabelului prezentat şi de autorităţi, ca să arăt clar că TransBus-ul nu poate fi învinovăţit pentru că nu operează în aceste zone şi că foarte probabil o VINĂ o poartă acei patroni particulari şi şoferii lor care ignoră măsurile de protecţie a cetăţenilor) :

  1) PIETROASELE – sub cod roşu !
  2) BLĂJANI – sub cod roşu !
  3) CISLĂU – sub cod galben !
  4) ODĂILE
  5) TOPLICENI
  6) COZIENI

  Deci avem 6 localităţi în topul listei care au un numitor comun: toate sunt la depărtare de municipiul Buzău şi în toate acestea operează doar transportatori privaţi !
  De ce nu apar pe primele locuri marile localităţi învecinate Buzăului, precum Vadu-Paşii, Mărăcineni, Verneşti, Costeşti, etc., care se ştie clar ce flux zilnic de navetişti au ???
  Pentru că oamenii acestor comune învecinate Buzăului, graţie bunului primar Toma care s-a îngrijit să le asigure condiţii cât mai comode, merg cu TransBus-ul ! TransBus care, repet, pe lângă autobuzele confortabile pe care le pune la dispoziţia oamenilor, are şoferi serioşi şi responsabili (care îşi pun de fiecare dată mască şi se asigură permanent că şi toată lumea din autobuz, care nu trebuie să se aglomereze, poartă mască).

  La transportatorii privaţi, se întâmplă exact opusul, din păcate ! Dovadă acele comune pe care le vedem în clasament. Numeroase dovezi le mai poate găsi şi Poliţia dacă şi-ar trimite oamenii în civil pe aceste mijloace de transport să observe aceste VERITABILE FOCARE COVID !

 • Să mă ierte Bunul Dumnezeu, dar această lucrare, pe lângă faptul că este una fff prost calitativă, mai este și nesimțită pt că își bat joc efectiv de nervii celor care circula prin zonă!
  Cer intervenția rapidă a lui Emanoil Neagu și rezolvarea situației! TITEL SA STEA IN BANCA LUI!!!
  Pe această cale mai rog autoritățile poate poate cineva vede sau aude sau sau face naibi ceva… Este mare nevoie de un rond la capatul podului. Coada se intinde pana la aqua maxx doar ca sa ajungi la Maracineni, Sapoca etc. Se creeaza ambuteiaje mai ales datorită nelucrarii la podul Manga.
  Multumesc.
  Cu respect Nelu Vasilache

 • Bataie de joc ,pe banii si nervii nostri Șeful CJ a fost prea tolerant cu această firmă! Tot așa și la marele edificiu Bratianu. Vezi și podul de la Vadu Pasii! Umbrarescu termina zeci de km de autostrada si astia nu termina un pod de 50 de m! Rusine! Nu se lucreaza cu firme cu 5 muncitori! Rusine!

 • Precum am mai spus : firme clientelare abonate la banul statului. Asta implica Consiliul județean și primăriile. De-aia nu merge treaba și când merge, merge prost. Nenorocitii ăștia ne mai pun și viata în pericol cu proastă execuție.

 • A venit primavara si cei priceputi isi iau lucrarile lor .Un meserias bun castiga 2-3 salarii intr-o luna de munca in particular . Firmele care lucreaza cu statul nu au nevoie de calitate si dau salarii proaste .

 • Si mai este si podul de la Primaria Cernatesti in aceeasi situatie… de ani de ziel se lucreaza la el si nu se mai termina.

 • FELICITARI PRIMARULUI PTR INITIATIVA. DESPRE ASTIA CARE CICĂ REPARA TOT DRUMUL JUDETEAN NUMAI DE bineeeeeee……..DECI DLOR PRIMARI CU FORTE PROPRII SE REZOLVA SITUATIA. CU ASISTATII SOCIALII SI CU IMREJURIMII. AVETI BALASTIERA, CAMIOANE SI FORTA DE MUNCA ..IN NADEJDEA FIRMEI….SE OBSERVA DE FAPT SUNT DOUA LUNI LA PODUL ASTA DE CIND SE LUCREAZA BATA-LDUMNEZEU DE LUCRU CUM ZICE BANATEANUL…..SUCCES EDILILOR DIN ZONA …DECI OMUL SFINTESTE LOCUL……

 • Corect Gigel! Omul sfințește locul, iar banii alocați pentru pod merg la firma câștigătoare, clienta fidelă a partidului din care face parte “omul”, dar și celalalt “Om” de la C.J.Buzau, care a avut grijă să-i dea lucrarea și să nu o “deranjeze” pentru aceste derapaje! Simplu nu?

 • In Romania criteriul “durata” in cadrul unei licitari de servicii nu exista. Se cauta “ieftin si bun”, dar mai ales ieftin. Iar ce este ieftin se face cu bani putini, adica mana de lucru putina si/sau slab pregatita. Ca la calitate doar daca esti prost faci rabat, sa-ti pierzi din garantii.
  Eu personal nu cred ca se fac pe spaga initiala si directa aceste atribuiri de lucrari edilitare, pentru ca e aproape imposibil, dar, ulterior, daca nu vrei sa ti se aia de covid muncitorii, ai nevoie de una-alta sau un ajutor vital la timp, cam ai nevoie de Don Emil sau Don Titel.
  La Podul de la Maracineni, solutia, nici macar idee, cea mai RAPIDA, IEFTINA si de EFECT este montarea unui semafor pe sensul dinspre Buzau spre Ramnic. Cu senzor de trafic, cand “simte” ca inspre Buzau e abuteiaj iar dinspre Buzau, adica se iese, e mult mai relaxat traficul, se face rosu pentru una dintre benzile de iesire (dinspre mijloca) si se pune verde inspre oras, creindu-se instantantaneu 3 benzi pe sensul de intrare. Astfel, cei care doresc sa intre pe Centura (si sunt toti cei care vin dinspre Moldova) o vor face fara a astepta la coada de pe pod iar ceilalti la fel, pentru a intra in oras. ATAT de simplu este!!!

 • Dacă tot sare în ajutor domn Titel, primarul, de ce nu s-a asfaltat porțiunea de drum care ocolește prin prundu gârlii și ajunge la postul de poliție Mărăcineni.?. Avea de asfaltat o jumătate de km, ce era asa greu. Așa se diminua coada de la semafor . Drumul este prost și plin de gropi de-aia nu o ia mai nimeni pe-acolo.

 • Rușine! De la bun început se știa ca așa va fi. Au început lucrarea pentru a incasa banii și apoi au mutat muncitorii la alta lucrare sa încaseze și de acolo. Și totul cu largul concurs al Consiliului Județean, care se face ca nu vede cozile imense de mașini și nervii oamenilor întinși la maxim. Așa se întâmplă când dai lucrarea unei firme de doi bani fără sa te intereseze durata de execuție și calitatea lucrarii!
  Iar Titel dacă chiar vrea să-și dovedească buna credință, și nu doar sa facă baie de mulțime ca de obicei, poate asfalta așa cum trebuie, bucata de drum paralel pe care a aruncat doar o mana de griblura asfaltica!

 • Specialistului in cauzele raspandirii coronavirusului: Blajani 3 persoane infectate. Ce focar la 800-900 de locuitori!!!

 • @Anonimului neinformat: pentru mun. Buzău 3 persoane la 1000 de locuitori deja e un serios semnal de alarmă, darămite atunci când avem 3 persoane la 800 de locuitori !!
  Din alea 3 persoane în 24 de ore pot rezulta altele 30 ! Şi din alea 30 persoane peste alte 24 sau 48 de ore un număr de 300 de infectaţi… Şi tot aşa, alte infectări în lanţ… Nu mai vorbi dacă nu ştii cât de contagios e Coronavirusul !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.