S-au montat aseară pe Șoseaua de Centură


S-au înmulțit accidentele nocturne de pe Șoseaua de Centură a Buzăului cu șoferi care au reclamat că nu au observat la timp separatoarele de sens din beton de pe mijlocul drumului.

Alții au reușit intrarea dar le-au acroșat pe parcurs pe motiv că n-au sesizat în noapte poziția lor exactă.

Pentru ca astfel de accidente să nu se mai întâmple, administratorul drumului – Primăria Buzău – a luat decizia montării pe suprafața acestora de „butoni reflectorizanți solari” pe lângă catadioptrii existenți (plăcuțele albe și roșii).

Aceștia se încarcă pe timpul zilei și licăresc în timpul nopții. Au fost fixați din șase în șase metri metri pe cele două separatoare – unul între pod Mărăcineni și Fabrica de Bere și al doilea între Pasarela Nehoiu și Fabrica de Bere.

„Am montat în jur de 150 de astfel de butoni pe o lungime de peste 800 de metri. Am mai văzut așa ceva pe DN1, undeva pe la Bănești, însă pe o lungime scurtă. Ei licăresc în timpul nopții și atrag atenția șoferilor. Sperăm ca în acest fel să se reducă numărul accidentelor”, a precizat Silviu Nicoară, director Urbis Serv Buzău.

Pentru ca șoferii să observe la timp apariția apariția separatoarelor de sens la începutul acestora s-a montat și câte o lampă cu alimetare solară care pâlpâie pe timpul nopții.

Decizia montării separatoarelor de sens în cele două curbe periculoase de pe Șoseaua de Centură a Buzăului s-a luat din cauza accidentelor dese și grave – unele soldate și cu morți – în urma derapării și ajungerii pe contrasens a autoturismelor atunci când carosabilul era umed și alunecos.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Profesorii din comunele vecine Buzăului stau cu frica-n sân. Iată de ce.  CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „S-au montat aseară pe Șoseaua de Centură

  • In curba mortii erau montati de vreo 4 ani acesti catadioptri reflectorizanti, ca sa fim mai intelectuali asa
    Trebuia facuta o treaba ca pe DN1 si sa se puna butoni luminosi cu incarcare solara

  • Exact asta s-a făcut. Pe lângă catadioptrii reflectorizanți s-au montat și butonii reflectorizanți solari.

  • Trebuia sa fii orb sa nu vezi configuratia acolo… sau sa circuli cu viteza mai mare decat e permis pe autostrada.
    Ambele categorii oricum nu ar fi avut ce cauta la volan si nu le ducea nimeni lipsa daca temporar sau permanent nu mai ieseau pe strazi cu masina… ca reprezinta un pericol pentru cei ce stiu sa conduca responsabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.