„S-au speriat și au fugit! Nici măcar n-au sunat la 112”. Cazul băiatului înecat la Amaru


Pe adresa redacției buzoienii.ro au sosit mai multe comentarii legate de tragedia în urma căreia un băiat de 13 ani din Amaru a murit înecat într-un canal de irigații din zonă.

Trei puști din Amaru au plecat cu bicicletele la pescuit pe un canal de irigații din zonă.

La un moment dat, din cauza caniculei, au zis să facă și baie.

Numai că unul dintre copii, Gabriel Matei, de clasa a șasea, nu știa să înoate și s-a dus la fund.

„Cei doi copii care erau cu el s-au speriat când au văzut că intră la fund și nu mai iese. S-au temut că vor fi trași la răspundere. Ne-au spus mai apoi că au vrut să-i arunce și bicicleta în apă. Și să nu spună nimic când se va constata dispariția lui. De asta nici n-au sunat la 112. Au spus ce s-a întâmplat doar când s-au întâlnit pe drum cu alții copii care mergeau la scăldat fix în același loc. I-au rugat pe ăia să nu se ducă pentru că un coleg de-al lor a fost înghițit de ape cu puțin timp înainte. Acest al doilea grup de copii a sunat la 112 și a anunțat ce s-a întâmplat”


„Apropo… Cei doi prieteni care erau cu el nu au sunat la Salvare. Eu cu prietenii mei am sunat. Dacă cei doi copii care erau cu el sunau la 112 copilul trăia. A fost prins într-o țeavă și a rămas fără aer. Copilul a stat peste o oră pe fundul canalului”

Din păcate, în realitate, chiar dacă s-ar fi sunat imediat la 112 copilul nu putea fi salvat.

Incidentul s-a produs la marginea județului iar până ca pompierii să ajungă din municipiul Buzău la locul faptei se poate să fi durat aproape o jumătate de oră.

Cum trupul copilului era la fundul apei, pompierii s-au suit într-o barcă și l-au căutat cu ajutorul unei cange.

Băiatul a fost înmormântat ieri. Provine dintr-o familie modestă material (mai avea un frate mai mic și o soră de 26 de ani), iar tatăl nu mai avea serviciu.

Pentru prevenirea riscurilor de înec I.S.U. Buzău recomandă:

 • scăldatul să se facă doar în locurile special amenajate în acest sens;
 • nu vă scăldaţi în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau de fugă ale râurilor sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii sunt foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci;
 • nu intrați în apă după expunere îndelungată la soare ori după ce ați consumat alcool;
 • dacă nu ştiţi să înotaţi foarte bine, nu vă aventuraţi în locuri periculoase, nesupravegheate; folosiţi în acest scop doar bazinele special amenajate şi supravegheate de personal calificat;
 • se vor respecta întotdeauna recomandările administratorului locului de agrement şi se va folosi întotdeauna echipamentul de protecţie furnizat de acesta;
 • le recomandam părinţilor să-şi supravegheze atent copiii şi să nu-i lase niciodată singuri în apa;
 • este indicat ca autorităţile publice locale şi operatorii economici care administrează sau au pe raza teritorială cursuri de apă ori alte suprafeţe de apă care pot prezenta pericol de înec, să identifice aceste locuri şi să semnaleze acest pericol prin instalarea unor panouri de avertizare;

Citește și articolul: Sărăcie și prostie. Ultima țară din UE în care se întâmplă așa ceva. CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „„S-au speriat și au fugit! Nici măcar n-au sunat la 112”. Cazul băiatului înecat la Amaru

 • Dumnezeule mare… astia o sa ajunga precum vasluienii aia 7 celebri.
  Acei indivizi sunt psihopati, sa pleci tu relaxat si sa te faci ca nimic nu s-a intamplat cand un prieten de-al tau tocmai ce s-a scufundat in apa e de neimaginat pentru un om normal. Sunt total lipsiti de umanitate.

 • E dureros .Nu știu dacă cineva are o vină ,înafara faptului că nu au sunat la112 .Pe toți îi absolvă vârsta .Și cel pățit ,care am înțeles a intrat de bună voie în apă ,și cei doi care îl însoțeau .Sper să se înțeleagă că nu e de joacă cu apa și cu focul .Valabil după câte am văzut și pentru adulți .

 • Sper ca acest caz,sa ajunga la inimile daca nu la urechile(creierul) unora care iau decizii in judetul Buzau
  Cred ca sunt necesare,aparitia unor puncte de prim ajutor „din lic in loc”
  Bani pt rahaturile de festivaluri,pe unde se scurg bani grei,sunt!
  Sper ca,cineva sa faca acest pas
  O ambulanta la 500-1000 de persoane???nu stiu zic si eu!

 • Eu sunt unul dintre băietii care a fost cu baiatul care a murit, eu cu înca 3 băieti am plecat la pescuit am stat noi am pescuit ceva timp si pe urma am decis sa facem o baie toti, am intrat noi in apa unul dintre noi sa dus mai departe de mal si s-a dus la fund, noi restul nestiind sa inotam am iesit din lac am discutat noi ce sa facem, si unul dintre noi 3 a propus sa-i aruncam bicicleta in lac si sa fugim, eu desigur ca nu am fost deacord, si baiatul care a zis sa-i aruncam bicicleta a plecat acasa si am ramas eu cu inca un prieten, si am decis sa sunam la 112 am sunat, si am asteptat cam 30 min pana sa vina echipele de ajutor, si cand au venit sau pus pe cautari si ne-a dat interviu. „ASTA ESTE ADEVARUL DE LA CAP LA COADA” Îmi pare foarte rau de ce sa întâmplat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.