S-au turnat cele două picioare. Aproximare, când se speră că va fi gata

Pe 22 ianuarie a început demolarea podului de la Metalurgica din Zona Industrială a Buzăului (vezi foto mai jos).

Inițial s-a sperat că picioarele care susțineau podul vor fi păstrate. „Am săpat pentru a verifica starea fundației. S-au observat crăpături mari și, logic, s-a decis demolarea lor completă”, a informat Dorina Dobrescu, inginerul care se ocupă de lucrare.

De atunci s-a refăcut de la zero fundația, iar ieri s-au turnat noile picioare ale viitorului pod.

Fotografiile de pe șantier îi aparțin viceprimarului Ionuț Apostu: „Șantierele nu se opresc. Lucrările sunt în grafic”, a anunțat acesta.

Inaugurarea podului este estimată undeva prin luna august.

„Grinzile podului au fost comandate la Somaco. Ne vor veni undeva pe la finalul lunii mai, începutul lui iunie. După montarea lor, urmează să facem cofrajul și să turnăm placa de rulare. Trebuie lăsată 28 de zile să se usuce. Apoi, venim cu hidroizolația, turnăm asfaltul și montăm balustrada. Dacă totul merge lis, prin august putem inaugura podul”, ne-a declarat azi Dorina Dobrescu, inginer la Troia Premium Construct.

Din august, după inaugurarea podului rutier, vor începe lucrările alături, la podul feroviar, afectat și el de trecerea timpului.

Lucrările de aici vor fi mai pretențioase, întrucât trebuie întreruptă între anumite ore circulația trenurilor (spre și dinspre Făurei) și alimentarea liniei de înaltă tensiune.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.