S. Radu: „Controale preventive, vaccinare și încadrarea tuturor absolvenților de medicină”

 „Pentru a face prevenție, avem nevoie de personal medical. Găsiți vă rog soluții ca toți absolvenții de medicină să-și găsească loc în programele de rezidențiat. Doar așa vom avea suficient de mulți medici în toate zonele din țară, inclusiv în rural, pentru ca populația să poată merge cât mai des la controale și să depisteze la timp eventuale afecțiuni”.

E solicitarea adresată Ministerului Sănătății de Sebastian Radu, membru al Comisiei pentru sănătate și familie.

Deputatul PSD Buzău a rostit fraza de mai sus la prima Conferință Națională de Prevenție Medicală, găzduită de Palatul Parlamentului. Au participat specialiști din domeniul medical, reprezentanți ai Ministerului Sănătății, legislativului și mediului de afaceri din sectorul medical. Tema dezbătută: Rolul Prevenției Medicale în Modernizarea Sistemelor de Sănătate.

„Trebuie să ne formăm copiii pentru a dezvolta comportamente preventive și să ne educăm fiecare în acest sens. Finanțarea pentru programele de prevenție și screening este în creștere. Ceea ce este îngrijorător de scăzut, este procentul de persoane care conștientizează importanța controalelor periodice și aplicarea măsurilor preventive, cum ar fi vaccinarea. Informarea cu privire la ceea ce trebuie să facem pentru a ne proteja sănătatea este primul pas spre scăderea ratei de îmbolnăviri și decese care pot fi prevenite. Și pentru că se apropie sezonul rece, doresc să profit de această ocazie și să încurajez pe toată lumea să se vaccineze antigripal, în special pe cei cu risc ridicat de îmbolnăvire” – a adăugat Sebastian Radu.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.