„Să fie taxa 500 de lei aproape de casă!” Ce-i cere primarului

„Să fie 500 de lei pe an taxa de parcare”, a cerut azi un buzoian, Gabriel Coles, nemulțumit că în urma licitației n-a prins loc de parcare.

„Pentru cei care vor mașina aproape de casă, taxa să fie de 500 de lei pe an. Și să se facă locuri de parcare la marginile orașului pentru cei care folosesc mașina o dată pe săptămână sau mai rar. Să plătească acolo un preț mai mic, de exemplu 100 lei pe an. Și în acest fel s-ar rezolva în proporție de 90% problema parcărilor”.

Supărarea cetățeanului și mesajul pe buzaucityreport.ro au fost consecința faptului că în urma licitației nu a prins un loc de parcare:

„Locuiesc în zona Unirii Sud, la ACR, mai exact. Zilele trecute a început licitația și eu nu am reușit să închiriez un loc de parcare. Am fost două persoane pe locul ales de mine, am licitat până la suma de 550lei, probabil veți spune că e o sumă mică în comparație cu alte situații, după care am hotărât să mă opresc. În condițiile în care alte persoane, mai norocoase, au fost singure pe locul de parcare ales, eu de ce să ajung să plătesc de 5 poate 6 ori mai mult ?”

Cetățeanul consideră că autoritățile ar fi incompetente în rezolvarea acestei probleme și cere „să-mi spună și mie cineva din Primăria Buzău unde să-mi parchez mașina, cât mai rapid posibil. Eu, datorită serviciului, folosesc zilnic mașina, parcurg în medie 3000 km lunar”.

Ideea amenajării unor parcări la marginea orașului a fost îmbrățișată de primarul Toma (CLICK pe știrea de mai jos pentru detalii).

O altă soluție vizată de municipalitate e amenajarea unor parcări supraterane (e un studiu tehnic în lucru), dar această variantă are parte și de contestatari din pricina costului mare (de realizare și funcționare) plus aspectul inestetic pe care l-ar da zonelor dintre blocuri.
loading...

11 comentarii la „„Să fie taxa 500 de lei aproape de casă!” Ce-i cere primarului

 • Plângi cu vorbe în orașul ăsta! Vor ajunge oamenii să -si sară unu la gâtul altuia din cauza unui loc de parcare !

  Răspunde
 • pe casa asa mi-a spus o doamna blonda de la urbis

  Răspunde
 • Este chiar tragica situatia locurilor de parcare pe Unirii. Posibil si in alte parti. Dar pe Unirii, de unde nu erau locuri suficiente, acum sunt locuri concesionate la suprapret, adesea libere, mai ales in weekend, certuri intre cetateni, imposibilitate de a gasi un loc de parcare de catre cei care misca zilnic masina, asadar chiar o folosesc. Dar nimeni de la autoritati nu pare sa auda. Doar pentru ca s-au licitat locuri la preturi enorme, nu inseamna ca sunt mai multe locuri. Doar mai multe nemultumiri. Este o problema reala!!!

  Răspunde
 • Ideal era sa se faca niste parcari calumea la marginea orasului, ori primarul vrea doar sa asfalteze niste tarlale deja existente.

  Răspunde
 • Foarte buna ideea cu parcări la marginea orașului pt cei ce folosesc rar mașina și mult mai ieftin decât in oras. In plus a doua mașina înregistrată la aceeași adresa/apartament sa fie impozitate de 10 ori mai mult ca prima. Dacă tot își permite. De altfel stau hodoroaga de 4×4 și nu își plătesc RCA ul ca e scump. Te lovește un bogat din asta și fuge ca nu are polița sa îți dea.

  Răspunde
 • Sunt apartamente cu doua masini folosite zilnic si cetateni cu o masina folosita ocazional, mai rar de o data pe luna chiar. Problema nu este de cate masini are omul, ci de cat de des o foloseste. Avem la bloc familie cu 3 masini, doar una folosita aproape zilnic, dar si familii cu 2 masini, ambele utilizate la naveta zilnica in oras sau limitrof. Nu ar trebui sa fim invidiosi sau sa ne intereseze cate masini detine o persoana atata vreme cat sunt utile si utilizate. Altfel sunt parcarile pline de masini care nu se misca cu lunile, dar au concesionat locuri cu 1800, 2000, 3000lei. Nu sunt povesti.

  Răspunde
 • Da ,frate să le pună și un nr.minim de km.pe care să îl transmită la Urbis …on line cu dovezi foto video ,etc .Nu ai km pierzi locul și se confiscă mașină…asa crezi că este bine … ??

  Răspunde
 • Adevărat. În zona Unirii a fost măcel pe locul de parcare. Trebuiea facute locuri suficiente și după aceea date. O suma mai mare dar la fel pentru toată lumea. Știu oameni potenti financiar care au dat suma minima. De ce au avut cunoștințe la Urbis și nu au lasat pe altii să intre pe loc.

  Răspunde
 • Bine că ți-ai spus numele, ca să știm cu cine avem de-a face.

  Răspunde
 • Un frustrat. Asa a fost si la mine in zona. Aia care aplaudau sistemul cu privatizarea parcarilor au fost aia care s-au ales cu buza umflata cand s-a implementat.
  Au crezut ca vor fi ei cei ce vor pune mana pe locurile bune la suma de 100 lei, ca apoi sa ii loveasca realitatea in fata si ori au ramas fara loc, ori au ajuns sa se bucure ca au prins cel mai prost loc la pret mai mare decat sperau ei.
  Saracul daca nu e si fudul… parca nu e sarac destul. Sau cum era vorba aia.
  Doar ca uneori realitatea ii loveste in fata si realizeaza ca mai bine stateau linistiti cu ciocul mic si le era mai bine.
  Asta n-au inteles scandalagii astia, ca daca nu faceau scandal nu se alegeau cu buza umflata. Prin scandalul facut nu au reusit decat sa motiveze mai tare smecherii adevarati ca sa ii lase in pielea goala.
  Daca stii ca n-ai cu ce, stai in banca ta si roagate sa mearga in continuare sistemul social… nu te apuca sa faci scandal si sa te crezi capitalistul feroce care va subjuga tot in jurul lui cand stii ca esti vai de mama ta.

  Răspunde
 • Nu marirea taxei este solutia favorabila pentru cetatean ci crearea unui loc de parcare minim de proprietar, macar atat,nu conteaza cati km parcurgi intr-o luna ca daca ai 7 masini si le folosesti toate ai prioritate in fata celui cu una ,PAi DACA ai o masina si ai nevoie urgenta ca de asta ii platesti taxele ,sa ai cu ce ajunge cat mai repede posibil nu sa astepti autobuzul 30 minute pana vine (cu bagajele carate pana in statie ) 30 minute pana ajungi la parcarea din marginea orasului si asta DACA CIRCULA ca in caz de sarbatori sau dupa 12 noaptea nu mai ai autobuz si atunci ce faci??? la ce mai platesti taxele la masina,intretinerea ei???? sa mai platesti si taxiul…..si apropo cel cu 2 -7 masini le poate tine in parcare daca sunt electrice ca tot se vaicarea autoritatile de poluare .

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.