Să-i ținem azi pumnii Simonei!

E probabil fata cea mai încercată de viață dintre toți absolvenții clasei a opta din Buzău care susțin azi „capacitatea” la „română”.

Simona Pătrașc e din Spătaru, comuna Costești, județul Buzău. Are 15 ani și a absolvit zilele trecute clasa a opta la școala din Spătaru. În urmă cu câțiva ani a primit o veste cruntă. Suferea de cancer. Din păcate, tratamentul lung și chinuitor n-a eradicat cancerul. Medicii au fost nevoiți în martie 2018 să-i amputeze piciorul stâng. Ce cruzime din partea bolii, nu s-a mulțumit cu atât! Simona a revenit anul trecut în spital (după câteva săptămâni în care a mers la școală și s-a bucurat de viață chiar și fără un picior) și a reluat chimioterapia. Au urmat noi operații.  

Parcă în ciuda bolii, cu o voință impresionantă, Simona a continuat să învețe. Pe patul de spital, la Marie Curie, la oncologie. Au venit profesorii la ea, i-au predat, ea a învățat, și-a făcut temele, a primit note.

Azi, examen la „română, miercuri e ziua ei, face 16 ani, iar joi din nou examen la matematică

A absolvit cu 9.97, iar în ultimele săptămâni a revenit la școală la Spătaru, alături de colegii ei. Astăzi, la ora 09.00, Simona va susține „capacitatea” la „română”. Să-i ținem pumnii, succes Simona!

VISELE SIMONEI

A. „Visez să mă fac bine și să mă pot întoarce la școală. Mi-aș dori să fac Medicina și să ajung să descopăr leacul pentru această boală”

B. „Visez să scriu o carte despre viața și lupta mea cu boala. N-aș face-o din vanitate, ci din altruism, pentru a-i ajuta pe alți copii să lupte până la capăt”

C. „Îmi doresc să merg la Cluj la tabăra unde se adună copiii care au învins cancerul. Vara e tabără, iarna e o gală”

Problemele au început în 2015, cu ceva dureri la șold și la spate.

“Pur și simplu m-am trezit și am mers. Am observat că mă doare. N-am băgat-o în seamă. Adică, am zis că e din cauza curentului. Am luat niște pastile, m-am dat cu cremă și au trecut după o săptămână. Reapăreau, apoi dispăreau. Până nu s-au mai oprit”, își amintește Simona.

Inițial, doctorii au crezut că e vorba de scolioză. După analize amănunțite, Simonei i s-a pus un diagnostic mult mai grav. Părinții și medicii au evitat să îi dea detalii, dar Simona e un copil foarte inteligent.

“Îmi venise pur și simplu în minte și am căutat. Și i-am zis zâmbind mamei: Știi ca tumora mea înseamnă cancer? Așa i-am zis. A rămas uimită și eu i-am spus-o zâmbind. Nu aveam nicio treabă. Știam ce înseamnă cancer. Dar nu așa de mult”.

În decembrie anul trecut, Simona a fost invitată la Europa FM de Vlad Petreanu:

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „Să-i ținem azi pumnii Simonei!

  • Iti tinem pumni fata bunicului,si noi avem nepoata care sufera toata viata de o boala grea( sindrom Proteus)Probabil nu va sti niciodata ce inseamna sa fie un copil normal. Lupta si invinge.

    Răspunde
  • Felicitări copile drag pentru rezultate ,pentu curaj si o să iti tinem pumnii pentru acest prim examen din viata ta care nu cred ca e creu pentru tine

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.