„Să lucrez la NASA!” Pasionat de astronautică

„Visul meu e să ajung să lucrez la NASA! Pentru asta mă pregătesc. Sunt pasionat de astronautică și aeronautică!”

Cuvintele de mai sus îi aparțin lui Eduard Burlacu, un tânăr de 18 ani din cartierul buzoian Micro V care a învățat la Școala nr. 15 de pe Spiru Haret.

Atenție, Eduard nu doar visează. Ci și muncește pentru asta. Mult. Chiar foarte mult. Și are și rezultate.

Buzoianul a obținut zilele trecute medalia de argint la Olimpiada Internațională de Fizică (organizată de Rusia la Moscova).

Eduard urmărește cu mare interes progresul științei. Următorii ani (și zeci de ani) se anunță spectaculoși. NASA urmează să revină cu echipaj uman pe Lună, ținta finală fiind colonizarea planetei Marte

Buzoianul a fost olimpic internațional și anul trecut. În 2019 a luat aur la Olimpiada Pluridisciplinară Tuymaada desfășurată în Siberia.

Ce bucurie/mândrie și pentru Cristina Moise – fosta profesoară de fizică a lui Eduard de la Școala nr. 15. În foto de mai sus apar dna profesoară și „olimpicul” dânsei

Eduard Burlacu e elev (clasa a douăsprezecea) la Liceul Internațional de Informatică din București. După bacalaureat va ajunge fie la Cambridge, fie la Delft University of Technology – în Olanda, lângă Rotterdam.

Citește și:

loading...

3 comentarii la „„Să lucrez la NASA!” Pasionat de astronautică

 • Poza de mai sus, în care apar d-na profesoară şi eminentul ei elev, e absolut EXTRAORDINARĂ !!!!!!
  Cred că e cea mai frumoasă fotografie pe care am văzut-o vreodată în presa locală din tot ce s-a scris şi publicat vreodată despre ELEVI ŞI PROFESORI DE LA BUZĂU !
  Sunt absolut impresionat de valoarea acestui copil !
  Sunt absolut impresionat (şi surprins totodată) că Buzăul ÎNCĂ ARE profesori capabili să modeleze astfel de genii precum o demonstrează această doamnă profesoară !
  Aşa arată, domnilor şi doamnelor, nişte BUZOIENI DE AUR !!!
  Priviţi-i bine, pentru că merită O INFINITĂ APRECIERE din partea noastră, a tuturor !!!

 • Si cu ce te incalzeste ca e buzoian? Fiecare avanseaza in cariera pentru el, pentru tara in care lucreaza si pentru umanitate, in general. Faptul ca e buzoian nu are nicio relevanta pentru tine. Tu nu ai niciun aport la asta, nici nu vei avea vreun beneficiu din asta. Daca vei avea vreun beneficiu din munca lui, vei avea acelasi beneficiu pe care-l ai si din munca cercetatorilor din alte tari.

 • @Username, dacă îmi poţi pune o asemenea întrebare , înseamnă că şi sentimentul de PATRIOTISM îţi e străin ! Dai de înţeles că eşti genul de român (şi degeaba te mai numeşti atunci român sau BUZOIAN, în cazul de faţă) căruia nu-i pasă şi nu tresare în niciun fel nici când România câştigă vreun meci de fotbal ori altă competiţie sportivă , nici dacă s-ar reîntregi mâine-poimâine cu Moldova… Probabil şi prezenţa la defilările de 1 Decembrie ori alt eveniment asemănător pt. tine sunt o plictiseală cumplită… Pe tine te interesează doar beneficii personale, directe, şi nimic mai mult !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.