„Să nu mai calce pe pista de biciclete!”

Cu o roată pe pista de biciclete.

Așa circulă mașinile pe Aleea Căprioarei.

Evident, șoferii caută să-și protejeze mașinile, dar astfel crește riscul acroșării – în curbe – a pietonilor ori bicicliștilor.

Un biciclist i-a făcut recent o propunere primarului Toma astfel încât autoturismele să nu mai calce pe pistă.

În urmă cu câțiva ani, Consiliul Local Buzău a adoptat o hotărâre prin care a interzis complet accesul auto în Crâng (excepție făceau dimineața mașinile de aprovizionare).

Dar, proprietarii de localuri din Crâng au angajat un avocat, au atacat în justiție hotărârea CLM, iar un judecător de la Buzău le-a dat dreptate.

Hotărârea CLM a fost desființată, iar accesul auto se face acum la liber.


Asfaltarea Aleii Căprioarei și promovarea hotărârii CLM de interzicere totală a accesului auto au fost unele dintre cele mai apreciate, de către buzoieni, decizii ale administrației Toma.

Din păcate, minunea n-a ținut decât câteva zile.

În această seară, trecea un autoturism cam la 30 de secunde

Citește și:

loading...

13 comentarii la „„Să nu mai calce pe pista de biciclete!”

 • Dacă nu e interzis accesul auto ar trebui redat Crangului acel spațiu . Efectiv scos asfaltul. O poteca și o pista simpla de biciclete ajunge. Burtoșii se pot plimba cu mașina pe Unirii. Aprovizionarea între orele 24-06 cu mașina pe aleea principala. Ce dracu’ bai, mergem in Crâng sa respiram noxele de la mașinile voastre? Aici apare diferența dintre Toma și un primar din Occident. Toma nu ar face niciodată asta.

  Răspunde
  • N-ai cum sa nu calci pista de biciclete fiindcă pe alocuri e mai îngustă decât mașina si/sau decât pistele de biciclete.

   Răspunde
   • Din fotografie se vede cum conducătorul autoturismului vrea să păstreze o distanță cât mai mare față de biciclistul care venea din sens opus

    Răspunde
 • Judecatorii si avocatii, distrugatorii tarii, pensionarii speciali care tin hotii si talharii in spate.

  Răspunde
 • Ba da’ nu v-a facut Tomita jde mii de parcuri si parculete? Mergeti si plimbati-va in centru, pe noua ctitorie. Ce mama naibii va tot apuca plimbatul fix pe acolo pe unde sunt masini, cat e Crangul ala de mare?
  Auzi, interzicerea traficului auto ca n-au 3 speriati curaj sa mearga pe bicla cand trec masini pe langa ei. Puneti-va roti ajutatoare, salvatorilor de planeta!
  Hai, V8 power si sa lesine de ciuda inchipuitii care salveaza ei planete!

  Răspunde
 • eu si copilul nu mai mergem pe acolo cu bicicletele , nu este sigur, miroase a fum, trec cu manelele la maxim printre noi. Bataie de joc !
  Nu se poate sa nu fie o parghie sa se interzica ! avem primar sau bat de floarea-soarelui ????

  Răspunde
  • Răspuns pentru Aurelia. Toma: „Eu propun nici să nu mai ținem alegerile pentru primar. Pun cei de la Judecătorie unul dintre judecători și am rezolvat problema”.

   Răspunde
   • Exista parghii daca vrei ! Taxa intrare, sau orar ( de la 6 la 10 dimineata ) , bariera, sau la jumatate se intrerupe Soseaua si ramane doar pietonala + biciclete….
    Daca vrei sa dea bani si sponsorizari in campanie patronii din Crang, atunci te faci ca ploua .
    ..

    Răspunde
  • Aurelia, dar ce păcatele mele cauți pe-acolo cu copilul, pe singura cale de acces auto către interiorul parcului ?!

   Nu e suficient spatiu și pentru tine și copilul tau pe calea principala, pe care acced 99,99% dintre vizitatorii Crângului ?!

   Răspunde
 • pai eu daca pierdeam in justitie cautam o cale sa-i opresc sa mai circule ,ce nu au loc tot orasul sa se plimbe sau in afara lui ,mai vin si in Crang sa polueze ,scoateam soseaua puneam copaci si lasam doar o poteca ,nu stiam ca te poti plimba cu masina si in crang ,daca vi in crang la plimbare poti face miscare cu masina? parcuri sunt in Buzau dar foarte mici si foarte poluate

  Răspunde
 • @biciclistul: și căprioară purcea cum își mai cara tartanului in Crâng sa bage ceva la matz?

  Răspunde
 • Când a vrut sa oprească circulația au sărit toți ca arși ca nu își mai pot duce in Crâng copiii cu handicap sau părinții si bunicii in vârsta.
  Așa ca propun ca acolo sa între doar cei care au in masina copil cu deficiente sau bătrâni.

  Răspunde
 • Pentru cei care sunt deranjați de poluarea mașinilor care trec spre restaurante …sa știți ca la țara e mult mai puțin poluat aerul. Nu cred ca veniți in Crâng sa respirați ..orașul fiind full de masini. Recunosc ca nu trec foarte des pe aleea cu pricina dar când am trecut am observat multă atenție atât la șoferi cât și la pietoni/ bicicliști .Eu unul dacă trec cu mașina pe acolo, o fac Pt a ajunge la restaurant sa iau masa. Mi-ar plăcea sa fac o plimbare pe jos dar nu mi-ar mai rămâne timp pentru masa. Cred ca sunt multe persoane in aceeași situație. Cred ca putem lasa puțin din ,, răutate” și sa ne vedem de treburile noastre, cei cu restaurante plătesc taxe, chirii, angajați …sume care nu sunt mici deloc…interzicerea traficului auto…le-ar afecta mult afacerile.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.