SĂ NU MAI ZICĂ LUMEA CĂ TOMA NU FACE NIMIC. TABLETE PENTRU TOŢI PROFESORII ŞI ÎNVĂŢĂTORII. PROIECT MAJOR PENTRU ŞCOALA BUZOIANĂ

„Asfalt, asfalt şi asfalt. Acestea sunt priorităţile buzoienilor. Dar eu am promis că mă voi ocupa îndeaproape şi de educaţie. Elevii mai bine pregătiţi, înseamnă un viitor mai bun pentru această ţară”, a enunţat C-tin Toma la câteva zile după preluarea mandatului.

Mai apoi a început să vorbească despre instituirea la nivelul şcolii buzoiene a unui sistem de management şcolar. Enunţul destul de plat, n-a atras pe multă lume, nici măcar pe cei din sistem.

Dar iată că săptămâna vitoare vorbele primarului vor căpăta un prim aspect concret.

Pe masa consilierilor va apărea proiectul prin care toţi învăţătorii şi profesorii din municipiu – 1421 de cadre didactice estimate – vor fi dotaţi cu tablete 4G de ultimă generaţie şi cartele de internet.

De asemenea,  pentru toţi elevii din municipiu, începând cu ciclul primar şi continuând cu gimnaziul şi liceul, se vor achiziţiona licenţe de acces în sistem. Mai exact primăria va plăti pentru 23.282 de licenţe, însemnând 7,5 lei/elev/lună.

Toată afacerea este estimată, pentru primul an, să coste 3,2 milioane de lei noi, adică 32 de miliarde de lei vechi.

Pentru anii următori, tabletele vor rămâne la profesori, şi se estimează că se vor mai plăti doar câte  2 lei/elev/lună/10 luni de cursuri. 

Graţie acestei platforme va exista un contact permanent între elevi, părinţi, cadre didactice, inspectorat şi primărie. Elevii vor putea comunica cu profesorii şi în afara cursurilor, vor putea colabora mai uşor la realizarea temelor şi a cerinţelor cadrelor didactice.

Părinţii vor avea acces non-stop la informaţiile şcolare ale copilului (note, absenţe, scutiri, observaţii etc.), iar în acest fel rezultatele şcolare şi cunoştinţele elevilor se vor îmbunătăţi.

Dar iată ce conţine documentul ce va fi supus aprobării consilierilor locali joi, 23 februarie:

„Oferă accesul la informația școlară în orice moment și de oriunde (note, absențe, scutiri, observații, etc.) și, prin automatizarea proceselor consumatoare de timp, se face economie de timp și resurse. Fiecare utilizator va primi un cont unic prin care accesează aplicația, de pe orice dispozitiv conectat la internet (tabletă, laptop, desktop, telefon), cadrele didactice introduc informația școlară, datele se stochează securizat iar informațiile se accesează în timp real. Elevii au la dispoziție o mulțime de instrumente, teste de autocunoaștere și IQ, librărie cu peste 9.000 de titluri și cărți gratuite, trimiterea temelor direct către profesor, evoluția mediilor, albumul clasei și al școlii, anuarul clasei și al școlii, etc.

Având în vedere că în unitățile de învățământ unde platforma a fost utilizată constant s-a constatat că părțile implicate au devenit mai responsabile vis – a – vis de actul didactic, că părinții, profesorii și elevii s-au implicat mai mult în procesul de educație, că s-au înregistrat mai puține absențe, că a crescut media pe unitatea școlară și s-au înregistrat rezultate îmbunătățite la testările, examenele de capacitate și examenele de bacalaureat, propun aprobarea achiziționării acestei platforme de către municipiul Buzău (pentru toți cei 23.282 de elevi cuprinși în învățământul cu nivelurile de școlarizare primar, gimnazial, profesional și liceal și cele 1.421 cadre didactice) și, ca la întocmirea proiectului de buget al municipiului Buzău pe anul 2017, să se aprobe alocarea sumei estimate de 3.200.000 lei (cu TVA inclus), astfel încât, platforma să fie implementată în mod unitar în toate unitățile de învățământ de stat din municipiu pentru nivelurile de școlarizare primar, gimnazial, profesional și liceal (cadrele didactice vor primi câte o tabletă de ultimă generație și internet 4G). în următorii ani vor fi contractate numai cartelele de internet didactic (aproximativ 2 lei/elev/lună x 10 luni/an)”.

Auraş Tereacă

 

 

loading...

Un comentariu la „SĂ NU MAI ZICĂ LUMEA CĂ TOMA NU FACE NIMIC. TABLETE PENTRU TOŢI PROFESORII ŞI ÎNVĂŢĂTORII. PROIECT MAJOR PENTRU ŞCOALA BUZOIANĂ

  • Toma, Domente, Antohe și alți oameni de afaceri buzoieni au dat o importanță deosebită bunei pregătiri școlare a propriilor copii, pe care i-au îndrumat să devină capabili să trăiască pe picioarele lor, prin munca lor, nu ca odraslele altor bogați care toacă banii părinților nefiind în stare să producă prin forțe proprii una de-un leu. e aceea, primarul Toma are o grijă reală pentru sistemul buzoian de educație. Cu toate acestea, nu va putea, prin investiții și măsuri administrative să contracareze declinul învățământului la nivel național. Este greu de presupus că, dându-le tablete, calculatoare și alte dotări, va crește neapărat nivelul de competență al corpului didactic, atâta timp cât nivelul învățământului superior a scăzut dramatic, criteriile de selecție ale celor apți pentru un proces instructiv-educativ performant, lipsesc cu desăvârșire. În condițiile în care profesorii veritabili ies la pensie iar în locul lor vin produsele aleatorii ale sistemului educațional post decembrist, care dă anual câteva vârfuri atrase de universități occidentale și multe cadre fără vocația și valențele necesare cerințelor psiho-pedagogice ale docimologiei moderne, poți să-i plătești în lingouri de aur și să le pui la dispoziție centrul spațial de la NASA, și tot nu vei obține rezultate remarcabile așa cum ți-ai dori. „Nici din salcie lemn de bute, nici din secătură om de frunte, nu poți face”, zice geniul popular Ion Creangă. Prin urmare, domule Toma, și voi oameni de bine din conducerea Țării, vedeți cui dați tabletele acelea și alte facilități, ca să nu ajungeți la concluzia că ați stricat orzul pe gâște…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.