„Să se dea la o parte!” vs „Pentru doar 2-3 inși…”

În ultimele zile, reporterul buzoienii.ro a primit mesaje de la mai mulți bicicliști, nemulțumiți că noua pistă de pe Bd. Republicii funcționează ca parcare.

„Nesimțire! Șoferii ăștia nu văd că e pistă de biciclete ? Nu respectă nici măcar indicatorul care interzice oprirea acolo”, ne-a scris azi un biciclist supărat, care ne-a trimis și pozele aferente.

Ieri, alt text, alte poze, de la un domn care merge la serviciu cu bicicleta:

„E așa cum am prevăzut după ce s-a turnat asfaltul roșu. Că va fi parcare pentru mașini. Pista de biciclete e degeaba. La români e nevoie musai de garduri cum au fost la lagăre. Ori separatoare de sens ca pe autostradă”.

Pe de altă parte, șoferii care au treabă ori locuiesc în zonă afirmă că spațiul respectiv e mai util ca parcare.

„Să fim serioși! Pentru 2-3 bicicliști care trec pe aici într-o oră ? Uitați-vă și dvs. câte mașini sunt acum aici. Unii vin, alții pleacă. Spațiul de lângă bordură e mult mai util ca parcare. Dacă ar trece pe aici 50 de bicicliști într-o oră, da, s-ar merita să fie pistă de biciclete, n-aș mai zice nimic. Dar așa…”

Primarul Toma a anunțat în ziua în care s-a turnat ultima porțiune cu asfalt roșu că va urma montarea de borduri ori stâlpișori pentru delimitarea pistei de biciclete. Rămâne de văzut ce se va (mai) întâmpla în zilele următoare.

Citește și:

loading...

7 comentarii la „„Să se dea la o parte!” vs „Pentru doar 2-3 inși…”

 • V.am spus de la stadiul de proiect ca asa va fi folosită asa zisa pista ptr biciclete…și pe Unirii va fi la fel…așteptați puțin…

  Răspunde
 • O sa-l voteze pe Toma aia 80 de biciclisti din Buzau si Ursula von der Leyen dupa ce primeste cetatenie si isi face domiciliul aici.

  Răspunde
 • lipsa de educatie , dar ne vrem europeni. ca sa nu mai zic de lene, ca doamne-fereste sa parcheze mai departe masina si sa mearga putin pe jos.
  ar trebui sa se treaca la ridicare masini si atunci sa ii vad – cand au de dat 1000 ron pentru recuperare masina .

  Răspunde
  • European pana de curand insemna sa iti permiti sa mergi cu masina si sa ai unde o parca, iar comunistoid rupt de foame si frig insemna om din Asia de sud-est, care merge cu bicicleta prin ploaie si nu isi permite sa manance decat orez si gandaci. Acum s-a inversat moda, ne uitam la aia cum merg in lux, in timp ce in noi se da cu biciul sa mergem fara masina, sa mancam gandaci si sa stam la 17 grade. Gulagul UE, felicitari, pute progresul pana aici. E cam acelasi miros putred de comunism pe care l-am mai simtit deja. Strainii sunt mai usor de prostit, ca ei nu cunosc aceast miros in mod personal.

   Răspunde
 • Toată lumea se aștepta să fie așa. Buzoienii sunt niște țărani. Să se facă gard ca pentru vite. Poate așa vor înțelege că aia e pistă de biciclete, nu covor roșu pentru cazanele lor.

  Răspunde
 • ca sunt 3 ca sunt 10 e pista de biciclisti si sa se respecte nu face ce vrea fiecare ,poate unii vor sa traiasca sanatos sau daca nu sa faca parcare dar cu plata sau cei care parcheaza sanctionati sa vezi ca nu mai parcheaza

  Răspunde
  • Corect. Și cu ocazia asta se desființează și stațiile de autobuz pe bd Republicii (că nu o să punem oamenii să traverseze pista de biciclete pentru a urca in autobuzul oprit în mijlocul străzii, riscând să fie amendați pentru blocarea ei)

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.