„Să se desființeze un lift ca să plătim mai puțin”

„Vă vorbesc în numele mai multor locatari pensionari din blocul L2 de pe Bd. Unirii, Buzău, lângă farmacia Hepites. Blocul nostru are două lifturi. Noi dorim desființarea unui lift ca să plătim mai puțin. Atât la curent, cât și pentru întreținere. Dar domnișoara Doinița, administratora blocului, nu vrea să ne ia în considerare”, ni s-a plâns astăzi un locatar.

Puțin mai târziu, când a avut treabă la poștă, reporterul buzoienii.ro a intrat în blocul L2 ca să fotografieze lifturile cu pricina.

„Să desființăm un lift ? Sunt nebuni. Sunt foarte bune două lifturi. Noi, cei care lucrăm, se întâmplă uneori să ne grăbim. În plus, dacă se defectează un lift putem să-l folosim pe al doilea până se repară primul”, ne-a spus un locatar – curios de reporterul fotografiază lifturile din bloc.

Grupul pensionarilor și-a mai exprimat o nemulțumire legată de lift.

„Nu-i corect ca plata curentului și a reparațiilor pentru lifturi să se facă în funcție de suprafața utilă a apartamentului și nu la numărul de persoane. De ce să plătească dublu doi pensionari care locuiesc într-un apartament cu patru camere față de o familie cu cinci persoane care stă la un apartament cu două camere ?”

Blocul L2 se află între Bd. Unirii Sud și Aleea Stejarului. Pensionarii au anunțat că îi vor face plângere domnișoarei Doinița la biroul de pe lângă Primăria Buzău care se ocupă cu asociațiile de proprietari.
loading...

7 comentarii la „„Să se desființeze un lift ca să plătim mai puțin”

 • … a dat de naiba, domnisoara Doinitza!

 • Părerea mea este că s-a procedat greșit, din necunoștință de cauză, chiar de către cei care au ridicat problema cu liftul. Mulți nu cunosc legislația cu privire la existența și funcționarea acestor entități numite asociații de proprietari și este foarte rău pentru aceștia, în primul rând.
  Nu doamna sau domnișoara administrator decide ce se întâmplă într-o asociație de proprietari. Trebuie să existe un comitet executiv, un președinte de asociație, cărora proprietarii să li se poată adresa în scris, pentru rezolvarea unor probleme de acest gen. Administratorul, indiferent de sexul acestuia, primește solicitările scrise de la proprietari, le înregistrează și le prezintă președintelui asociației, care la rândul lui le supune spre dezbatere comitetului executiv, urmând să ia împreună o decizie, pe care după aceea, președintele o prezintă în scris petenților, în termenul legal de 10 zile. Administratorul va fi consultat în respectiva problemă, dar nu el este cel care are ultimul cuvânt. Cam așa stau lucrurile. Dacă permitem administratorilor, indiferent de sex sau vârstă să se poarte cu noi ca și cum ei ar fi Dumnezeu pe pământ, asta este foarte grav. Până la urmă aceștia sunt doar angajații asociației și chiar dacă fac și ei parte din aceasta, au dreptul doar la un singur vot.

 • Mai bine le-ati desfiinta pe amandoua si le-ati inlocui cu un harzob cu franghie, tras de scripete. V-ar costa si mai putzin decat cu liftul d-nei Doinita.
  Oricum, daca epoca de aur capitalista o va tzine in continuare tot in acest ritm plin de succesuri, tot la harzob veti ajunge.
  Asta in ideea ca o sa aveti destui bani sa va cumparati harzobul, franghia si scripetele…..[Leo]

 • Se putea să nu apară și tov Leo…? Ce s-ar face un astfel de tovarăș, singur și trist, dacă nu ar mai avea unde să-și verse fierea?…..Aaaa….scuze, am vrut să spun “înțelepciunea” ….numai că tastatura asta capitalistă mai joacă feste….
  Mai bine să procedăm ca în Epoca de Aur ( unica, cea de neimitat, cea comunistă) și să furnizăm curent electric către populație numai câteva ore pe zi ( dar musai la orele de maximă audiență a RTV și A3…să nu rămână tov Leo fără sursă de inspirație).
  Știm, se înțelege de la sine, Iohannis e de vină…

 • D-le @Scartzjenitin, fara sa fiu Baba Vanga, Pithia, sau ,,inteleptul forumului” eu iti prezic ca dupa liberalizarea aceasta capitalista de pe piata energiei, vei inchide singur lumina si consumatorii de curent, mai abitir decat ne-o inchidea Ceusescu in ultimii ani ai epocii de aur socialiste. O sa renunti singur la consum de energie, la fel cum vor sa renunte cei de la bloc la unul din lifturi. Atat de bine o duc oamenii in capitalismul tau adorat!
  Stai ca in curand vor cere (daca inca n-au facut-o) sa nu mai aiba nici becuri pe scara si sa urce la etaj cu lumanarea sau pe pipaite.
  Nu stiu daca te-ai uitat pe factura actuala de la curent electric sa vezi cati te fura, ptr ca energia trece prin vreo 5 maini pana ajunge in priza ta si fiecare mana te dijmuieste de parale.
  Sa vedem insa ce va mai urma dupa taxa locala pe ploaie. Probabil cea pe aer, cu abonament sau rezervare. Nu platesti abonamentul, iti pune botnita din cauciuc la bot sa nu mai consumi aerul capitalist.
  Daca ai fi vazut inainte de 1989 (anul marii Prostitutii din Decembrie) toate sarlataniile acestea prin care esti furat ca-n codrul capitalist, te asigur ca nici n-ai fi crezut.
  Se pare ca unii dobitoci nu le cred nici acum, cand le traiesc……[Leo]

 • Asa este tov Leo…pe vremea matale era mai simplu…populatia primea electricitate doar cateva ore pe zi. Deci, nu se putea plange nimeni ca se consuma prea mult cu doua lifturi…

 • D-le @Shitjenitin, mananci ce nu trebuie exagerand cum faci mereu: intreruperea curentului electric s-a practicat cam in ultimii doi-trei ani ai lui nea Nicu, iar aceasta se facea doar la orele de varf de consum, adica 18-19-21 seara, in special in lunile de iarna.
  Stiu f bine ptr ca eu insumi primeam telefoane de la IRE ca trebuie sa opresc unii consumatori mari de energie din intreprindere.
  Era vorba de cateva ore de sistare pe zi, nu cateva ore de livrare a energiei, cum latri tu aici ca un debil mintal.
  Vad ca ai probleme grave cu tzinerea de minte……[Leo]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.