„Să se facă!” vs „Mai bine nu!”. Avantaje și dezavantaje

Polemică printre locuitorii din cartierul Orizont provocată de un…drum.

Drum care poate depăși sfera de interes a locuitorilor din cartier (vezi mai jos de ce).

După cum se poate vedea în imaginea de mai jos (luată din satelit) drumul în discuție (deocamdată din pământ) ar permite ca locuitorii din „Orizont” să intre/iasă din cartier folosind și Șoseaua de Centură.

Deocamdată drumul de pământ e folosit de camioanele care lucrează în cartier

Polemică printre cei din Orizont

Opinie PRO: „Solicităm primarului asfaltarea acestui drum. Ar reduce aglomerația de pe Bd. Unirii pe segmentul dintre podul Mărăcineni – rondul de la avion. Când e trafic mare, noi cei din cartier, am putea ieși pe Șoseaua de Centură și intra în oraș pe str. Transilvaniei și Bd. Stadionului”

Opinie CONTRA: „Nu, să nu se facă acest drum! Există riscul să ne trezim prin mijlocul cartierului cu sute de mașini, undel de tonaj, atunci când e blocaj pe Șoseaua de Centură”

Noul drum e vizavi de Arabesque și în vecinătatea benzinăriei Soacar. Din cartier se poate lesne ieși folosind rondul de la Dedeman

Drumul poate deveni de importanță orășenească!

Asfaltarea acestui drum ar putea ajuta la diminuarea traficului pe segmentul dintre podul Mărăcineni – rondul de la avion. Atunci când e aglomerat pe Bd. Aviatorilor (așa se va numi), unii șoferi care vin dinspre pod ar putea vira dreapta prin cartier pentru a ajunge mai repede în intersecția de la fabrica de bere (și de acolo unde au treabă).

Toma zice nu, deocamdată

„Sunt terenuri proprietate privată. Nu avem “legatură” atestată pentru Cartierul Orizont”, a răspuns primarul unei solicitări de asfaltare.

Totuși, perpectiva e ca în următorii ani să se contruiască de o parte și de alta a drumului, iar strada să fie ofertită gratuit de proprietar municipalității pentru a o asfalta.

loading...

15 comentarii la „„Să se facă!” vs „Mai bine nu!”. Avantaje și dezavantaje

 • Lipsește conținutul acestui articol.

 • Cei cu opinia contra sunt incorecti, eu daca locuiesc in Dorobanti de exemplu trebuie sa blochez circulatia masinilor celor care nu locuiesc la mine in cartier ? Sa controlez fiecare masina ca pe vremea militiei ? Unii au impresia ca daca au putere financiara sunt peste ceilalti…
  Singurul lucru ce poate fi considerat normal este frica de caminoanele “cu tonaj” insa se poate aplica foarte simplu e restricte de tonaj la intrare pe strada.

 • Maria, stai linistita, noi – parvenitii din acest cartier, nu ne dorim acest drum, suntem de partea opiniei Contra.
  E destula liniste aici, nu avem nevoie de trafic extra-cartier.
  Aici, in mahala, noi – hotii si arogantii, ne “simptem” bine asa 🙂

 • Adicătelea, țăranii ar vrea sa se faca drumul pe banii municipalității dar sa nu il foloseasca ,,orășenii, ca e doar al lor.

 • Drumul se justifică 100% a fi făcut, mai ales în contextul celor 20 blocuri noi P+2 (și noi case) apărute în faza 3. Dacă se face și faza 4 (ce anunța Gagu de curând), e obligatoriu să existe acest drum, altfel va fi blocaj total la rondul de pe Bd. Unirii.

  Limitarea traficului se poate face usor cu acele limitatoare de viteză. Ele există deja în zonele finalizate și sunt din beton, lucru ce limitează mult viteza și implicit nu reduce timpul prea mult față de ruta clasică pe Bd. Unirii.

 • @Canistra acvatica, esti malitios: cred ca 75% din locuitorii acestui cartier platesc rate la banci, la fel ca oricare alt cetatean onest din acest oras. Vreo 20%, e treaba lor, au muncit mai mult decat altii si…bravo lor. Iar pe ultimii 5% ar trebui sa-i chestioneze institutiile abilitate de unde au avut cash-ul necesar la achizitie. Inclusiv primarele ex-Boscodeala si mai stiu si altii, la o adica.
  Restul e can-can.

 • pentru catalin. in ciuda autoironiilor tale, se vede ca dai pe dinafara de mandrie ca locuiesti in acel cartier de lux al buzaului de zici ca e vreun cartier prin florida.
  E bun cartierul, fara discutie. Dar mai aproape este Ulmeni de oras decat tine. Sau din Vernesti fac mai putin pana in centru decat faci tu din mirificul cartier. Ca zona trebuie sa recunosti ca este ridicol. Adica daca ai resurse si esti hotshot iti iei casa pe democratiei sau martirilor, nu pe campia vietii, printre balarii, caini morti si gropi de gunoi.
  Mi-ar placea si mie un astfel de apartament sau o casa in zona. As putea gasi pelicani ca tine sa le-o vand pe o gramada de bani, as vinde si cu banii ramasi mi-as lua un apartament in centru. Iar cu diferenta de bani i-as cheltui pe mofturi. Asta as face.
  Momentan voi ajungeti acasa mai repede pe varianta. Asta daca nu va vin alte idei pe drum…

 • @Cătălin
  Eu zic sa va lase autoritatile in mocirla voastra, si eventual , sa va faceti asfaltarea pe banii voștri. Sunt sigur că nu reușiți nici într-un secol. Mai sunt cazuri in Buzau, unde sunt blocuri rezidentiale cu fel si fel de ,,vedete” ,care nu dădeau bani pentru plata facturii la electrica aferenta consumului comun de pe casa scării si curte. Si astfel stăteau cu poarta de acces blocata pe deschis si urcau scările cu lumina de la telefon pentru ca electrica deconectase aceste utilități. Asa ca ,mergi pe drumul tau, dar sa-ti iei gumarii in picioare.

 • Ce de străzi strâmbe, asimetrice, construite alandala cum numai după mintea unora ca Boşcodeală / Gagu / Lepădatu se putea !
  Nu mai vorbesc de calitatea caselor, zis ,,vile”, care se pupă bot în bot una cu alta, înghesuite şi fără un spaţiu suficient de larg în jurul lor.
  ,,Fiţele” de doi lei şi-au meritat MILIARDELE DE LEI !

 • @Bogdan T: Bogdan, de curiozitate știi că noi, cei din acest cartier, plătim taxe si impozite la Primăria, la nivel de zona 0? Așa că fapt divers? Așa că mai ușurel cu acuzele!
  Si legat de asfaltare – asa cum ai tu dreptul, ca locuitor al acestui oraș, așa au si altii! Stiu, ca strugurii sunt prea sus pentru unii, dar asta nu iti permite sa improsti cu noroi in jur!
  Si apropo, daca tot suntem o “povara” pentru municipalitate, eu as propune sa ne treacă administrativ de Com. Maracineni! Mie unuia mi-ar conveni sa plătesc taxe si impozite muuuuult mai mici, bașca sa nu trebuiască să dau bani anual la idiotenia cu locurile de parcare!

 • Domnu’ Răzvan, sa stiti ca prin locurile civilizate din lume, plata parcarii nu este o povară, ba este un confort, la fel si pentru celelalte cartiere din oraș. Nu știm despre ce struguri vorbiti, dar se stie cum este in cartierul Orizont, multi au plecat si si-au construit case in zone cu adevărat liniștite. Apropo, am inteles dintr-un articol de presa ca aveti un vecin foarte elevat, asa ca toti ,,nemuritori” din acel cartier, care va aleargă cu câinele sau de rasa.

 • Totusi, nu inteleg de ce atata ura pentru Orizont. Suntem tot oameni, ca si voi. Nu suntem mai speciali cu nimic.
  Este incredibil.
  Mereu ne atacati ! Noi doar va raspundem, atata tot. Nu cred ca vreunul de aici v-au luat la mishto vreodata ca stati in Brosteni, Micro X sau alte zone rezidentiale.

 • Catalin, este destul de simplu.
  Este o combinație de mediatizare de-a lungul timpul a cartierului ca fiind unul de lux, cu bogătani (deși procentul acestora din totalul de mii de oameni care stau acolo este mic) și a faptului că este o dezvoltare imobiliară nouă și despre care s-a tot vorbit în ultimii 15 ani, mai ales în contextul problemei cu terenul.

  Cartierul nu este unul de lux și nimeni nu a pretins asta, sunt doar case noi, făcute cu materiale și calitate medie și peste medie, nu sunt nici proaste (cum se vehiculează mereu), nici de lux (cum tot promovează presa de ani de zile). Pentru cine vrea o casă sau un apartament la cheie, nu sunt multe opțiuni pe piața locală din păcate și asta face ca prețul să nu fie cel mai competitiv, dar nu este nici exagerat dacă analizezi puțin piața imobiliară și pret per metru pătrat. 23 august nu este o opțiune pentru mulți pentru ca acolo doar un teren de 400 mp face aproape cât o casă la cheie în Orizont. Iar să faci o casă de la zero (chiar dacă e mult mai avantajos) nu este pentru oricine. Pe tarlaua 33 încă nu sunt lucrurile clare, iar alte proiecte imobilare nu prea există (doar câteva blocuri noi de apartamente).

  “Fițele” celor din Orizont au fost mai mult născocite de presă, din ce am văzut de-a lungul timpului. Pentru romăn, lucruri care sunt destul de normale (cabluri îngropate, trotuare care nu par bombardate, uniformitate case, garduri, vegetație) sunt percepute ca fiind un lux, când nu le vezi în alte părți, dar ele în sine sunt doar lucruri normale.

  Cartierul Orizont nu este pentru oricine, cu siguranță se putea face și mai bine, dar pentru peisajul buzoian este categoric un lucru bun. Atât cartierul în sine, cât și dezvoltarea pe care o aduce zonei și impozitele plătite de cele câteva mii de oameni care locuiesc acolo.

 • @Buzoianu, iata (in sfarsit !) un comentariu obiectiv si realist, de la inceput pana la sfarsit. Bravo !
  Nu este nimic de lux, este doar o zona curata, linistita, facuta de la zero cu un minim de civilizatie tehnica si arhitecturala, care aduce o imagine unitara. Pentru Buzau, e top. Pentru Brasov, ar fi de buget. Cam asta este tot.
  Incetati cu ura pentru locuitorii acestui cartier, in timp ca va cautati locuinte aici pentru copiii vostrii. Cam asta ma enerveaza la maxim.
  Numai bine tuturor locuitorilor acestui oras !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.