Acum caută și muncitori

La ieșirea din Buzău spre Gălbinași, până în Verguleasa, pe câmp, au apărut de câteva zile 11 camioane și vreo 8 buldozere:Sunt primele utilaje aduse de firmele turcești care au câștigat licitația de realizare a centurii orașului Buzău la nivel de autostradă (14 km) între Pădurea Spătaru și Buzău Est.

Pe unul din camioane a fost prins un banner care anunță că Nurol și Mayol vor executa cei 14 km de autostradă plus podurile de la intersecția cu drumurile existente

De la 1 martie, turcii ar vrea să deschidă șantierul, iar în această perioadă caută și semnează contracte în subantrepriză cu firme românești, mai mici sau mai mari, pe care să le pună la muncă la autostradă.

Conform șefilor de la Nurol și Makyol se caută/dorește ca 70%, cel puțin, din muncitori să fie români, la fel și utilajele.

Într-o interpretare pe care unii o pot considera răutăcioasă, alții corectă, se poate spune că turcii care au primit contractul cu bani europeni vor fi un fel de samsari de lucrări. Bașcanii iau miliardul de euro de la Uniunea Europeană, iar românii (membri UE) vor munci pe ce le vor da (dijmui) turcii înapoi.

O altă constatare (dureroasă) e că autostrada (pentru care Europa a pus banii jos) a bătut pasul pe loc de la Spătaru la Buzău, pentru ca după doi ani românii s-o dea unor turci care, vedem acum, nu prea au nici muncitori, nici utilaje.

Citește și:

loading...

4 comentarii la „Acum caută și muncitori

 • Ii bate Umbrarescu la fund pe turcii astia. Problema deficitara este ca se atribuie loturi de autostrazi unor firmulete care nu sunt studiate bine de catre departamentele competente in cauza si anume, cati muncitori au, ce utilaje au, ce portofoliu au si in cat timp au dat in executie acele loturi de autostrada. In fine, lotul asta a fost o problema de mult timp si nu cred ca va fi dat prea devreme in folosinta. Turcii vor lungi mult si bine executia acestui lot de autostrada. Se va face, dar cred ca in 2026 vor putea sa circule romanii pe acest lot.

  Răspunde
 • Deci nu fac ei nimic. SAMSARI CUM AI ZIS ÎN ARTICOL.

  Răspunde
 • Ia tu lucrarea .Umbrarescu s-a supraîncărcat deja,începe sa dea rateuri pe unele porțiuni.A început deja sa fie devansat de alți constructori,cu tot elanul pompieristic pe care l-ati depus voi ,presa,sa îl scoateți campion.Subantepriza lucreaza și Troia,chiar și Strabag.In cazul lor ai aplaudat cu 4 palme lucrările.

  Răspunde
  • Rateuri sunt doar pe siturile de propaganda USR. UMB își vede liniștit de treaba si termina km peste km.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.