„SĂ TERMINĂM CU MIZERIA ȘI RUINELE DIN CENTRUL ORAȘULUI”. IATĂ PLANUL PRIMARULUI

 

2017 ar putea însemna încă un pas înainte pentru înfrumusețarea centrului vechi al orașului Buzău.

După proiectul cu fonduri europene implementat în timpul mandatului fostului primar, noul edil C-tin Toma urmărește să reabiliteze ultimele clădiri lăsate în paragină de pe strada Cuza Vodă.

„E vorba de imaginea orașului nostru. Vin străini, oameni importanți în orașul nostru, ne facem de râs. Chiar în centrul orașului să te prezinți cu asemenea ruine și cu mizeria de rigoare.

Vom aloca bani pentru refacerea acestor clădiri care, atenție, sunt monumente istorice. Pe chiriașii primăriei din cele opt locuințe, în marea lor majoritate asistați social, vom găsi soluții să-i mutăm în altă parte.

Mă gândesc la amenajarea unora dintre fostele centrale termice ale RAM, dar și la alte variante.

Din luna iulie se va termina și cu comerțul de la Bazar, sper că în curând Buzăul va avea un centru cu care să ne mândrim în fața vizitatorilor și turiștilor ajunși la noi în oraș” a anunțat C-tin Toma.

Auraș Tereacă

loading...

Un comentariu la „„SĂ TERMINĂM CU MIZERIA ȘI RUINELE DIN CENTRUL ORAȘULUI”. IATĂ PLANUL PRIMARULUI

  • Înainte de a îngropa milioanele de euro în pavajul chinezesc de pe Cuza Vodă, buzoienii cinstiți și lucizi care l-au susținut 20 de ani în primărie pe gelatul coșcoveală, trebuia să ceară restaurarea arhitecturală celebrului vad comercial. Uitați-vă cum arată centrele istorice restaurate tot cu bani europeni prin Craiova, Alba Iulia, Cluj, București, etc. și comparați cu kitsch-ul ordinar în care s-au băgat 9 milioane de euro pe Cuza Vodă. Dacă primarul Toma vrea să restaureze clădirile în stilul epocii, costurile sunt mai mari decât dacă le-ar construi din nou. Îi recomand să caute în actele primăriei câți bani publici au fost tocați din 1990 încoace pentru, chipurile, aceeași renovare. Apoi, să calculeze dacă pe un asemenea șantier, va mai rămâne ceva din penibila și penala capodoperă boșcodisto-volertiano-dobricistă, abia dată în folosință.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.