„Să vină domnu’ Toma aicea să rezolve cu ăștia!”


„Domnu’ ziaristu’, ia veniți aicea la noi pe Simila ca să vedeți ceva”.

A fost solicitarea primită azi la prânz de reporterul buzoienii.ro de la câțiva locatari de pe strada Simila.

O stradă rău famată, plină de noroaie și pe care locuiesc mulți rromi.

„Da’ nu ne filmați pe noi. Filmați canalul ăsta. Uitați-vă și dvs, s-a dus de tot în jos. S-a înfundat în pământ. Din cauza canalului ăsta nu ni s-a asfaltat strada până acum. Se ceartă între ei. Ăștia de la firma de asfaltare cu cei de la Compania de Apă. Fiecare zice că să facă ceilalți. Să vină domnu’ primar Toma aici și să-i cheme pe amândoi ca să se pună de acord”, au cerut riveranii.

Domnu’ ziaristu’ s-a interesat mai apoi la viceprimarul Ionuț Apostu, cel care urmărește campania de asfaltare a străzilor de pământ din oraș.

„Da, așa e, a fost un diferend între Compania de Apă și firma de asfaltări. Dar s-a rezolvat, îl vor face cei de la asfaltări. Însă, asfaltarea străzii nu s-a întârziat din cauza asta. Ca să toarne asfaltul, firma respectivă pregătește mai întâi mai multe străzi. Nu asfaltează doar așa pe o străduță mică. De săptămâna viitoare se va asfalta pe Simila, pe Gogu Vicatus, pe Izlazului, pe Intrarea Iazului și pe Hangarului. Am avut chiar azi ședință cu ei”, a lămurit Ionuț Apostu. 

Dincolo de problema gurii de canal, strada Simila a scăpat de noroaie și mizerie.

Chiar dacă nu s-a turnat încă asfalt pe carosabil (trotuarele au fost făcute – vezi foto mai jos) strada a fost aranjată și arată acum de nerecunoscut.

După asfaltare se va prezenta ca oricare altă stradă din oraș. O dată cu asfaltul, probabil că va crește și gradul de civilizației al locatarilor.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  EXCLUSIV! Iată când încep lucrările! „Ieri s-a emis”  CLICK AICI  

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

7 comentarii la „„Să vină domnu’ Toma aicea să rezolve cu ăștia!”

 • Cum se poate ca niste tigani care nu platesc taxe si impozite sa aibe conditii mai bune fata de cei care cotizeaza lunar jumatate din salariu la stat plus alte taxe si impozite? sa raspunda la intrebarea asta primarul sau vice primarul. Daca nu iti vine sa iti bagi picioarele in el de Buzau si sa te duci dreaq,numai contra se fac lucrurile.

 • Nu numai ca nu platesc taxe si impozite, dar primesc beneficii sociale de la stat pe motiv ca e saraci si n-are venituri dar are multi puradei. Dar bani de case, masini si garduri aurite au… facuti la negru din furaciuni si pe aia primaria nu ii considera venit asa ca le asigura primaria venit social si mese sociale.

  In schimb omul care munceste si plateste taxe si impozite si are doar un copil si nu toarna cate un copil pe an sa ii mearga ajutoarele sociale la foc continuu primeste mariri de taxe si impozite ca sa aiba primaria bani sa dea pomeni contra voturi celor de mai sus.

  In rest frumoasa asfaltarea, prin zonele de blocuri din Brosteni, Dorobanti, Dorobanti2 s-a turnat la misto si doar pe strada cu viciile de rigoare (canale nepuse la nivel, cand ploua se fac bati pe strada si daca treci cu masina pe acolo stropesti fara sa vrei pietonii care circula pe pietrisul de pe trotuar), pe trotuare a ramas tot pietrisul mancat de vreme.

 • Dar ciorumbeii nu pot sa sape putin pe langa acel canal si sa-l aseze putin ?Nu cred ca dureaza mai mult de 2 ore ! Dar ciorumbeii nu-si rup unghiile sa faca ceva din proprie initiativa !Ciorumbeii vor doar sa li se dea ! MOKA !

 • Are frisoane ei cand aud de munca… deaceea le ofera primarul ajutoare sociale.
  Nu poti sa lasi bolnavii cae sufera de alergie la munca sa n-aiba si ei un venit mediu stand acasa in timp ce se uita la Acces Direct, Maruta si Gadea.

 • Toma nu poate sa vina deoarece este ocupat cu Dl. Dragnea !

 • Cred că glumiți spunând că va semăna cu orice altă stradă. Veniți în spatele blocurilor de la Unirii Sud, am prefera pietrișul decât acel „asfalt”

 • Aveți dreptate în tot ce spuneți!Avem plătite taxele și impozitele la zi! Mulțumirea sufletească unde este?Pe strada Spiru Haret unde circulă atâtea autoturisme,unde sunt școli și grădinițe, unde sunt atâția prichindei (de la mic la mare) și o mulțime de adulți își rup picioarele în trotuarele făcute praf!Copacii nu sunt toaletați de mult timp!Mai bine ați planta alții că aceștia fac mai multă mizerie ,nu știu ce soi or fi, că soi bun nu sunt! Spațiul verde,ce să spun,la pământ! Păcat de această stradă și de multe altele! Poate o aveți în vedere!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.