„Sacul galben” se extinde la încă 28 de blocuri din orașul Buzău. Iată în ce cartier!

Societatea de salubrizare extinde programul de colectare selectivă la o nouă asociație de proprietari din Buzău.

Începând cu 29 august, încă 28 de blocuri vor intra în proiectul “Sacul galben”, proiect care a început la case și care este în continuă promovare în zona de blocuri.

Astfel, încă aproximativ 800 de persoane vor folosi sacul galben în propriul apartament.

Este vorba mai exact de asociația P.T. 10/1 Unirii curpinsă în careul format de Bd. Spiru Haret, Ciochinescu, Bd. unirii și Str. Patriei.

Ca și în cazul celorlalte asociații implicate, procedura de colectare se pastrează.

Mai precis, fiecare apartament din cadrul asociației primește saci galbeni pe care să îi folosească pentru depozitarea tuturor deșeurilor reciclabile (ambalaje de hartie, carton, plastic, folii, doze de aluminiu, conserve de metal, ambalaje tetrapak), separat de deșeurile menajere.

Sacii sunt folosiți în fiecare casă și sunt scoși în spatele blocurilor o dată pe saptamână, de unde sunt colectați de mașinile speciale ale firmei RER.

Deși procesul de informare si de promovare a sistemului de depozitare si colectare separată a deseurilor reciclabile în sacul galben la asociatiile de proprietari s-a dovedit a fi unul  mai greoi, RER Buzău continuă demersurile de extindere a acestui nou sistem de salubrizare implementat în municipiul Buzău începand cu anul 2014.

Reprezentantii firmei de salubrizare au anunțat că în scurt timp și alte asociații de proprietari vor beneficia de saci galbeni.

„Colectarea selectivă, după cum bine se știe, nu este opțională. Legislația în vigoare obligă atât operatorul de salubritate, cât și generatorul de deșeuri să colecteze, respectiv să depoziteze separat deșeurile, pe categorii. În calitate de operator de salubritate, am depus toate eforturile necesare pentru implementarea unui sistem modern și civilizat de salubrizare, motiv pentru care acordăm o deosebita importanta promovării și aplicării metodelor de colectare separată a deșeurilor. Continuăm, cu pași mici dar siguri sa promovam colectarea selectiva si la blocuri si astfel să asigurăm distribuirea de saci galbeni la fiecare apartament în parte. Echipa noastră de informare va asigura fluxul de informatii necesar pentru ca fiecare persoană sa dețină toate datele necesare pentru folosirea corectă a sacului galben”, ne-a declara Denisa Hâncu – specialist in Relatii Publice la S.C. RER Ecologic Service Buzau S.A.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.