Salvat, datorită intervenției buzoienii.ro! I.T.M. a început cercetările, a declarat accident de muncă și a dat amenzi de 230 de milioane!

Luna trecută, buzoienii.ro scria AICI și AICI despre necazul unui tânăr din Bozioru făcut praf (mâini și picioare rupte) la o moară la care lucra într-o comună din județul Alba.

Deși Ionel Diaconu a fost luat dintr-o baltă de sânge de un echipaj SMURD și băgat direct în sala de operație, nu s-a declarat accident de muncă, poliția n-a deschis niciun dosar penal și întreaga tărășenie împachetată.

Mai mult, tânărul de 23 de ani a fost și dat afară după accident, „fabricându-se” o cerere de demisie a băiatului (evident, anterioară accidentului)!

După aflarea întâmplării, site-ul buzoienii.ro a scris articolele de mai sus, a contactat ITM Buzău, de unde a primit ajutor de la dna director Cecilia Manolescu, și a impus ITM Alba să ancheteze cazul.

Ieri, după o lună de la acest demers, reporterul buzoienii.ro, a primit primele rezultate pozitive dinspre ITM Alba.

În primul rând a fost declarat accident de muncă! În al doilea rând, inspectorii ITM Alba au dictat atât sancțiuni, cât și impuneri de intrare în legalitate.

În timpul scurs de la producerea accidentului (23 octombrie), Ionel Diaconu (hrănit și îngrijit de soția casnică, întrucât nu-și poate folosi mâinile) nu a primit niciun ban (nici măcar concediul medical!) și n-a fost sunat măcar de cei la care se știe angajat! Mai jos, inserăm pasajele importante din răspunsul primit de buzoienii.ro de la ITM Alba.

200 de milioane amendă pentru folosirea unui muncitor fără contract

„Întrucît din verificările ulterioare, respectiv din verificarea efectuată în baza de date organizată la nivelul Inspecţiei Muncii, s-a stabilit faptul că numitul Diaconu Ionel nu avea întocmit în formă scrisă contract individual de muncă cu MEDRUŢ DUMITRU DORIN ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ, titularul acesteia a fost sancţionat contravenţional conform art. 260 alin. 1, lit. e din Legea 53/2003 cu amendă de 20000 lei”.

30 de milioane amendă pentru nedeclararea accidentului de muncă

„De asemenea, urmare faptului ca accidentul suferit de Diaconu Ionel nu a fost comunicat la ITM Alba, titularul ÎNTREPRINDERII INDIVIDUALE MEDRUŢ DUMITRU DORIN, a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor art. 39, al. 5 din Legea securităţii si sănătăţii în muncă, cu amenda in cuantum de 3500 lei si a fost dipusa ca măsură cercetarea si înregistrarea accidentului de muncă”.

ITM Alba impune angajarea tânărului

În sarcina întreprinderii individuale au fost dispuse măsuri obligatorii pentru valorificarea perioadei lucrate ca vechime în muncă (întocmirea contractului individual de muncă şi a statelor de plată, depunerea la AJFP Alba a declaraţiei 112 , respectiv eliberarea adeverinţei care atestă calitatea de salariat).

Din fericire, Ionel Diaconu a reușit să găsească la Alba-Iulia și un avocat care se va ocupa de această speță, atât în privința relației cu ITM Alba, cât și pe latura penală, unde se va formula plângere la parchet.

loading...

Un comentariu la „Salvat, datorită intervenției buzoienii.ro! I.T.M. a început cercetările, a declarat accident de muncă și a dat amenzi de 230 de milioane!

  • ,,Claudiule ,, sau cine suntuteti cu adevarat , pare ca aveti de ceva de impartit cu reporterul ce relateaza pe acest site . Nu ar fi mai barbatesc sa spui ce ai pe suflet cu adevarat nu sa te ascunzi in spatele unor jigniri de doi lei ca un Las DEPRESIV …….. ptr ca identitatea ta , pe care u crezi ca e ascunsa , este vizibila clar administratorului de site . O mica informare , orice site creat are ca si optiune o aplicatie ce ofera posibilitatea administratorului sa aibe acces la uratoarele info. : IP , Zona , PC Name si furnizorul de servicii internet …….. IDIOT MAI ESTI D.LE

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.