Sancțiune pentru medicul de gardă

Medicul care a fost de gardă sâmbătă noapte la spitalul din Săpoca a fost amendat de DSP Buzău cu o mie de lei.

I se impută faptul că a internat un alt pacient în același pat cu viitorul criminal, deși în unitate ar fi fost paturi libere.

Medicul de gardă a fost criticat pentru acest fapt și de Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

„S-a comis o serie de erori din partea personalului medical. La ora 01.45 în pat cu viitorul criminal a fost internat un alt pacient. M-a frapat această decizie a doamnei doctor. În condițiile în care în pavilion mai erau paturi libere. Dar salonul 207 i-a fost medicului de gardă mai la îndemână și a hotărât să cazeze doi pacienți în același pat”, a spus ministrul.

Criticată a fost și asistenta medicală care avea în supraveghere salonul 206.

„În fișa postului asistentei medicale scrie negru pe alb că nu se lasă la îndemâna pacienților obiecte contondente. Acel stativ pentru perfuzii era un obiect contondent. Nu trebuia lăsat niciodată într-un salon cu bolnavi psihic nesupravegheați”, a adăugat ministrul.

Ministrul a avertizat inclusiv că se vor face plângeri penale pentru neglijență în serviciu.

Astăzi, de dimineață, a fost „demisionată” și directoarea spitalului Săpoca, dr. Viorica Mihalașcu. Aceasta a fost nevoită să-și dea demisia după s-a întâlnit cu ministrul Sorina Pintea.

dr. Viorica Mihalașcu

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „Sancțiune pentru medicul de gardă

  • Medicii au paturile împărțite intre ei,după un anumit cod,e posibil ca cel cu garda sa aibă mai puține si fiind de garda a dus toate internările in sectorul lui,de aici înghesuială. Este o practica veche ,moștenită,general valabila in sistem.

  • Mai oameni buni lucrurile astea cu 2 in pat nu este de acum ci de mult. faceti analize la pacienti. ce pastile le da acolo. multi se duc sanatosi si din cauza pastilelor primite ies nebuni. mi s-a intimplat in familie.

  • Acolo nu au ce cauta nici macar 2 pacienti in aceeasi camera.
    Exact cum nici in puscarie nu au ce cauta 2 oameni in aceeasi celula.
    Dar in Romania nu conteaza, baga intr-o camera 10 si astepta pana se omoara intre ei ca sa aiba spectacol. La fel si in puscarie in celule, se baga chiar cateva zeci de persoane intr-o celula ca sa asigure spectacol pentru angajatii ANP.
    Tot sistemul e conceput dupa principiul vii cu o afectiune, pleci cu 3.

  • E trist ce s-a întâmplat, dar să nu mai acuzam în neștiință de cauză.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.