Șanse zero pentru proiectul lui Bebe Ionescu privitor la interzicerea circulației auto în Parcul Crâng. Primarul Toma nu e de acord. Iată de ce

Buzoienii.ro a scris săptămâna trecută despre proiectul consilierului independent C-tin Ionescu care dorește interzicerea circulației auto în Parcul Crâng, lăsând doar o fereastră între orele 06.00 – 08.00 pentru mașinile de aprovizionare.

Proiectul este în dezbatere publică, iar de atunci s-au exprimat multe păreri pro și contra.

Împotrivă s-au declarat buzoienii care au anumite probleme de sănătate și care au motivat că nu pot merge pe jos atâta drum în cazul în care ar dori să meargă la localurile din Crâng.

Evident, împotrivă, sunt și patronii restaurantelor respective, care se tem că vor pierde din evenimente și clienți, cu consecințe negative ale afacerii lor. Aceștia reclamă și faptul că aprovizionarea se va face deficitar în cele doar două ore permise.  

Nemulțumiți sunt și mulți buzoieni de rând, care fie au acontate nunți în cele patru locații din Crâng, fie consideră că nu se cade ca mireasa și alaiul de nuntași să meargă pe jos de la poarta Crângului. Iată un astfel de exemplu, postat pe domnuleprimar.ro. 

Am inteles ca ar fi intentia de a se interzice intrarea autovehiculelor în Parcul Crang. Intrebarea este cum vor proceda cei care au evenimente gen nunta în localurile situate acolo? Se va lăsa accesul celor care participă la eveniment ? Anul acesta pe data de 26.08.17 avem nunta și ne gandim cu groaza ca toti participantii la eveniment ar trebui sa parcurca o distanta de un 1 km si ceva pe jos. Doamne si domnisoare cu tocuri inalte, mireasa sau oameni care vor sa mai aiba cate ceva la indemana.

În urma acestui mesaj, primarul C-tin Toma a trebuit să-și exprime opinia față de proiectul destul de delicat al consilierului „Bebe” Ionescu:

In nici un caz nu va fi oprit accesul cu autovehicule pentru aprovizionare si evenimente !

Așadar, e destul de clar că primarul Toma nu susține acest proiect și, în aceste condiții, șansele ca el să fie votat la ședința din iulie, când va fi pus pe ordinea de zi, converg către zero.

În plus, ar fi discriminatoriu și frustrant, ca nuntașii să aibă voie cu mașina, iar altora care vin, de pildă, să bea un suc sau o bere la una din terase, să le fie interzis accesul.

În concluzie, în parcul Crâng se va putea intra cu mașina ca și până acum. 

 Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „Șanse zero pentru proiectul lui Bebe Ionescu privitor la interzicerea circulației auto în Parcul Crâng. Primarul Toma nu e de acord. Iată de ce

  • Ionesu Sfrijitu etste mai tâmpit decât comuniștii .Pe cine o fi crezut că atrage cu asemenea propunere ? Niciodată nu a fost interzisă circulația în Crâng . Primele autobuze au circulat în Buzău pe traseul GARĂ – RONDUL UNDE ESTE ACUM OBELISCUL ( în anii 60 acolo era statuia călărețului atacat de leu , rondul având pe margine un gard de merișor ) . În anii 70 – 80 se circula normal , în toate zilele săptămânii , chiar și după ce s-a construit gardul de beton și fier și porțile masive de la intrare . Dacă te duceai la un chef la „ Parcul Trandafirilor ” , puteai da telefon de la restaurant să chemi un taxi la plecare . Și leșinatul ăsta vrea el să INTERZICĂ . Dacă ar avea cu ce gândi , ar veni cu propuneri din categoria ESTE PERMIS !

  • Mai repede va fi interzis acesul bicicletelor in Parcul Crang, decat cel al autovehiculelor, asa ca de ce nu se da liber la circulatia totala cu auto in parc? Sa circule fiecare cat vrea , pe unde vrea, sa parcheze in locurile de joaca pentru copii, pe alei, pe iarba, ca noi o sa ne plimbam pe Bulevardul Balcescu sambata si duminica cand este oprit accesul auto. Sa sustii ca nu poti merge pe jos de la ultima bariera pana la local, adica aproximativ 200 metri, este o aberatie, asa cum aberatie este ca minoritatea, vreo cateva zeci de cetateni, sa dicteze majoritatii, dar totul este posibil in lumea noua a orasului Buzau. Daca tot ducem lipsa de locuri de parcare, hai sa fie rondul de la Obelisc folosit in acest scop, cat si tot spatiul verede sa fie reamenajat in acest sens.

  • E o măsură populistă . Mașinile pot intra în crâng fie de la Patinuar ,pe drumul din pădure .fie din Micro 14 tot pe drumul din pădure ,până la obelisc .Cred că mireasa n-ar avea de suferit dacă face câțiva zeci de metri până la local .Mai ales că umblă destul prin parc să se pozeze .Totul e să nu se circule pe aleea principală care vine de la ceas spre Conac sau să dea voie la mașini pe aleile din parc .Tragedia mare este iarăși bicicletele cu 4 roți care văd că a luat-o iar la vale ,mai ales că circulă cu viteză și dacă nu te ferești la timp ,ăla ești .Și iarăși „„eu le-am spus dar dacă nu înțeleg…”” Să mai citească și cei abilitați ce scriem noi aici ,că nu sunt povești .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.